Nota yang penting apabila perkahwinan Florida pencarian rekod tahun ini

Nota yang penting apabila perkahwinan Florida pencarian rekod tahun ini

Rekod perkahwinan Florida dianggap sebagai rekod awam. Akhbar di Daerah biasanya akan mengumumkan perkahwinan dalam masyarakat. Maklumat perkahwinan juga disediakan dan boleh didapati di dalam daftaran daripada Gereja, Alkitab keluarga dan melalui buku county sebuah perkahwinan.

Terdapat beberapa sebab untuk melihat rekod perkahwinan. Yang paling lazim ialah Salasilah penyelidikan untuk mengetahui asal-usul keluarga tertentu. Mendapatkan rekod-rekod ini juga akan membantu dalam memproses permohonan berkahwin semula selepas perceraian. Rekod perkahwinan juga boleh membantu dalam mencari pasangan yang boleh didapati atau rakan kongsi yang tidak dihubungkan kepada satu keluarga.

Maklumat am tentang perkahwinan pasangan yang terdapat pada rekod. Beberapa maklumat terperinci tentang perkahwinan juga adalah termasuk seperti nama pengantin perempuan dan pengantin lelaki, tempat dan tarikh perkahwinan. Di Florida, nama-nama ibu-bapa pasangan juga dimasukkan dalam rekod. Rekod ini juga akan mengandungi nama-nama saksi-saksi.

Di Florida, lesen-lesen yang telah dikeluarkan sejak 6 Jun 1927 boleh diambil di Jabatan Kesihatan, Biro Perangkaan penting pejabat. Bagi perkahwinan yang telah dilesenkan sebelum tahun 1927, rekod boleh diperolehi dari Pejabat County kerani mahkamah; Walau bagaimanapun, ini mungkin bergantung pada Daerah. Beberapa rekod telah disimpan pada repositori bagi lebih satu abad.

Negeri Florida tidak memberi apa-apa sekatan untuk mencari rekod perkahwinan dari Pejabat Pusat statistik. Sebanyak $5.00 dikenakan bagi pengambilan lesen. Bayaran tambahan sebanyak $4.00 akan dikenakan bagi permohonan pensijilan yang lain daripada rekod yang sama apabila ia telah disusun pada masa yang sama. Masa pemprosesan akan biasanya mengambil maksimum tiga minggu; Walau bagaimanapun ia juga boleh diminta untuk dilakukan dalam tiga hari dengan bayaran tambahan. Bayaran tambahan kemudian diminta untuk permintaan lain seperti mencetak sijil. Secara manual meminta rekod pengambilan adalah dikembalikan mahupun transferrable.

Mendapatkan maklumat perkahwinan di Florida boleh mengambil banyak masa dan proses akan lebih lama jika carian termasuk lokasi di luar Florida. Kerana kuasa Internet, mencari rekod awam perkahwinan sekarang hanya dengan satu klik sahaja. Terdapat beberapa laman web yang menawarkan percuma pencarian maklumat. Laman web lain yang menawarkan untuk mendapatkan rekod yang lebih komprehensif yang mengandungi maklumat terperinci tentang perkahwinan. Archives.com adalah hanya salah satu laman web yang menawarkan perkhidmatan jenis ini. Dengan harga yang amat berpatutan, seseorang dapat memperoleh perlu maklumat yang mereka perlukan tentang perkahwinan yang tertentu. Mereka juga menawarkan bayaran balik sepenuhnya jika rekod adalah tidak berjaya ditarik ke atas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *