Nota-Nota penting di Essiac teh minum kontra

Nota-Nota penting di Essiac teh minum kontra

Essiac teh telah menggunakan makanan tambahan untuk lebih dari 90 tahun dan merupakan salah satu minuman herba yang banyak yang telah menjadi agak popular di kalangan peminat kesihatan. Ia biasanya terdiri daripada bahan-bahan yang empat – akar rhubarb, kambing biri-biri sorrel, akar burdock dan kulit licin elm. Tetapi kini versi baru itu yang melibatkan watercress, kelp, clover merah dan Berbahagialah thistle. Mereka datang dalam pakej teh serta kapsul gel lembut. Dan pengambilan harian yang disyorkan adalah sekitar 3 oz. Tetapi ini boleh dilaraskan hamper 12, bergantung kepada toleransi pengguna rasanya pahit, keperluan serta berat badan beliau.

Terdapat tiada kajian klinikal untuk mengesahkan kesan pertarungan teh Essiac. Walau bagaimanapun, mereka sendiri, setiap satu daripada bahan-bahan yang ia merangkumi telah terbukti memberi khasiat dan kelebihan biologi, dari melegakan sembelit untuk peningkatan fungsi imuniti tertentu. Walaupun, walaupun sifat ini menjanjikan pakar mengingatkan orang-orang yang mengambil secara bebas di Essiac tanpa nasihat perubatan yang betul. Sebahagian daripada komponennya tidak memuatkan syarat-syarat tertentu, ubat-ubatan dan diet juga.

Sebagai contoh, semasa hamil adalah contraindication yang besar untuk mengambil Essiac sebagai sebahagian daripada komponen cenderung menggalakkan kedatangan haid. Selain itu, berhati-hati juga dibesarkan mengenai penggunaan semasa penyusuan susu ibu kerana ia boleh diserahkan bayi itu. Masalah buah pinggang adalah satu kebimbangan yang besar serta jangkitan buah pinggang, usus halangan dan cirit-birit. Turki rhubarb mungkin mampu menampung semua masalah-masalah dan meningkatkan mereka ke tahap yang tertentu. Walau bagaimanapun, dalam kes-kes kecemasan perubatan, kesannya mungkin sebenarnya memburukkan lagi jika tidak menyembunyikan punca sebenar gejala ini. Dan kerana ia dikenali untuk menggalakkan penyingkiran, ia mungkin satu idea yang baik untuk minum semasa episod kerana ia boleh menggalakkan dehidrasi dan ketidakseimbangan elektrolit lebih banyak.

Selain itu, Terdapat juga bendera besar merah yang dibangkitkan untuk orang-orang yang mengalami ulser serta mereka yang telah meningkatkan kandungan besi darah. Di antara bahan-bahan yang Essiac teh sebenarnya mengganggu usus dan menambah lebih zat besi ke dalam sistem, seterusnya menggalakkan pembangunan hemochromatosis. Dan walaupun telah ada kajian yang dijalankan di safeness minum di kalangan kanak-kanak, ia amat disyorkan bahawa pengguna menyimpan orang-orang yang di bawah umur 12 dari minum.

Pesakit kencing manis bergantung insulin juga diingatkan supaya sentiasa peka di pengambilan mereka dan tahap gula dalam darah mereka, minuman ini cenderung untuk ketersediaan glukosa yang lebih rendah. Amaran yang sama dikeluarkan kepada mereka yang baru-baru telah menjalani pembedahan, mengalami osteoporosis dan mengambil ubat-ubatan yang berat seperti jantung glycosides. Sekarang, jika anda tidak pasti tentang tahap kesihatan anda sekarang, ia akan menjadi bijak untuk menyerahkan diri anda untuk check-up pertama. Lihat jika anda boleh mendapatkan Rang undang-undang kesihatan yang bersih. Dan pada itu, tanya doktor anda untuk mendapatkan nasihat apabila ia datang untuk minum teh Essiac.

The bottom line di sini benar-benar ialah supaya Jangan sekali-kali cuai tentang keputusan anda. Tidak kira apa label Negeri, anda tidak boleh mengharapkan bahawa apa yang berlaku kepada orang lain akan menjadi perkara yang sama untuk anda. Ya, Essiac telah jangka baik apabila ia datang untuk menjadi suplemen kesihatan. Tetapi ia mungkin tidak serasi dengan fisiologi anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *