Norovirus pelarian dalam Ri kejururawatan rumah

Norovirus pelarian dalam Ri kejururawatan rumah

Tempahan telah kita pelajari bahawa norovirus yang berada dalam rumah kejururawatan 9 hingga 11 di Rhode Island. Kita akan pasti wabak yang lebih meluas daripada apa yang mereka akan dilaporkan. Virus ini pada dasarnya telah menutup semua pelawat dan kemasukan baru ke rumah-rumah yang terjejas olehnya.

Norovirus yang tidak berjangkit melalui udara tetapi melalui sentuhan. Ia boleh bertahan dalam sekeping peralatan, sehelai pakaian dan apa-apa permukaan sekali untuk sehingga 2 minggu. Terdapat banyak laporan norovirus di atas kapal pelayaran melalui tahun manakala kapal-kapal pelayaran perlu benar-benar de-contaminated selama 2 minggu dan tidak dapat pergi ke dalam perkhidmatan sehingga sebulan selepas itu dengan kelulusan FDA.

Gejala-gejala norovirus akan muntah, cirit-birit, dehidrasi dan menimbulkan ancaman kesihatan yang serius kepada pesakit, kakitangan dan sesiapa sahaja yang cuba untuk melawat yang tersayang di rumah jagaan kejururawatan. Berjuang rumah kejururawatan adalah untuk memasang milikku sanitize semua permukaan dengan disinfektan apa-apa yang mereka pilih secara individu. Peluntur seolah-olah disinfektan pilihan dan dikhabarkan telah dikeringkan keluar kulit pekerja penjagaan kesihatan yang pelbagai.

Norovirus yang biasanya berlangsung selama 2 atau 3 hari tetapi boleh menjadi reacquired oleh seorang penduduk untuk jangka masa yang kedua atau ketiga atau pun keempat jika permukaan itu tidak akan betul bersama. Ini diterjemahkan ke dalam syarat-syarat keselamatan yang lebih banyak di dalam kemudahan penjagaan kesihatan. Sebahagian besar operasi penjagaan kesihatan mempunyai sarung tangan yang disediakan seluruh lantai mereka. Sarung tangan digunakan sepanjang semua kemudahan jagaan kesihatan bersama-sama hari dengan buih alkohol dan gel pada hampir setiap stesen kejururawatan dan juga sepanjang koridor tersebut.

Terdapat teknologi hari ini yang boleh melindungi seseorang lebih dan/memakai gloves atau menggunakan ejen sanitizing untuk melindungi seorang dari cecair tubuh dan menangkis virus seksa yang amat besar ini. Pakaian seragam ini perubatan hari mengandungi serakan copolymer nano-akrilik yang membuat pakaian secara semulajadi pembersihan diri. Cecair secara literal bead naik dan jatuh pakaian.
Tahun lepas kami kehilangan ibu kami di rumah jagaan kejururawatan. Bukan kerana virus tetapi dia adalah terminal dengan leukemia. Tetapi kita tidak dapat membayangkan beliau telah di kunci ke bawah keadaan di mana dia boleh tidak melihat pengunjung kerana orang lain yang dibawa dalam norovirus dalam.

Sambungan kami menunjukkan kepada kami yang norovirus yang berkenaan boleh datang dari orang tunggal yang datang daripada hospital dan kemudian CNA’s, yang mempunyai pelbagai pekerjaan dalam industri ini, mungkin telah merebak ia antara diri sendiri dan banyak rumah kejururawatan dalam soalan.

Pada pendapat peribadi kami dalam industri penjagaan kesihatan perlu menjadi melindungi pesakitnya dan diri mereka pada tahap yang lebih tinggi. Mereka tidak boleh menggunakan seragam perubatan termurah, kejururawatan scrub atau kot makmal bahawa mereka boleh membeli. Mereka perlu meningkatkan dan membeli perlindungan pakaian seragam untuk kakitangan profesional mereka kasih sayang.

Ini juga akan menghapuskan hilang masa pekerja-pekerja yang berada di luar sakit. Anda tidak perlu memanggil sakit atau mengambil sehari bercuti untuk menjaga rakan-rakan dan pesakit, kerana kita tahu secara peribadi bahawa anda menjadi rakan-rakan pesakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *