Nopalea melawan pembunuh senyap

Nopalea melawan pembunuh senyap

Keradangan dipanggil pembunuh senyap sejak masa majalah mendedahkan sistem tindak balas imun yang mungkin yang mendasari punca segala-galanya dari Alzheimer untuk kanser.

Jus Nopalea – diperbuat daripada Cactus PIR Prickly – adalah anti-radang semulajadi. Penyelidik melihat hubungan antara Kaktus yang dan keupayaannya untuk mengurangkan dan melegakan keradangan.

Artikel majalah masa menunjukkan wujudnya pautan antara keradangan kronik, penyakit dan penyakit seperti arthritis, fibromyalgia dan pelbagai keadaan lain sial dan/atau maut.

Cara ia berfungsi itu manakala keradangan adalah badan response imun super jangkitan dan penceroboh, keradangan kadang-kadang batang lebih lama daripada yang diperlukan. Apabila ia melakukan ini, ia berakhir menyerang tubuh yang sihat. Proses ini, keradangan kronik ini, adalah apa yang saintis percaya mungkin membawa kepada penyakit-penyakit lain.

Cactus PIR Prickly menjadi dunia yang terkenal dengan kualiti ubat-ubatan. Ia bukan sahaja membantu orang-orang yang meminumnya mengekalkan kesihatan optimum sel sekarang, tetapi ia membantu mencegah masalah di masa hadapan dengan penyakit.

Cactus yang telah digunakan sebagai makanan dan ubat-ubatan untuk generasi. Loji Sonoran ini asli tumbuh berleluasa di padang pasir Clime. Adalah dipercayai bahawa penggunaannya tarikh kembali ke masa Aztec. Pertumbuhan telah merebak ke seluruh Amerika Utara dan anda juga boleh mencari tumbuhan yang ditanam dan dituai di benua-benua lain. Ia difikirkan bahawa orang Sepanyol telah diambil dengan kilang dan pelbagai yang menggunakan bahawa cactus yang dibawa pulang ke Sepanyol beratus-ratus tahun yang lalu.

Nopalea mungkin mendapat nama kerana cactus yang ia datang dari juga dikenali sebagai Kaktus Nopal. Sebelum jus dari cactus yang secara semulajadi adalah cuba minum air dengan madu agave dan dipanggil Nopalea, mana-mana warga Mexico dapat menemui jus dalam bentuknya yang asli di mana-mana kafe. Tetapi ia tidak cukup menarik kerana ia kini. Kemudian, ia adalah lebih daripada satu jus hijau slimy. Kini ianya sunset oren cemerlang minuman berwarna yang cuba minum air dengan ekstrak dan menumpukan perhatian dari berpuluh-puluh buah kiwi, epal dan blueberry. Ia mengandungi betalains – iaitu antioksidan yang kuat. Di samping itu, ia adalah anti-radang yang semulajadi.

Dr Oz yang cemerlang menunjukkan bagaimana cactus prickly PIR boleh memerangi pancang di tahap gula dalam darah yang membawa kepada kencing manis. Dia melakukan demonstrasi menunjukkan beliau simulasi apa yang berlaku apabila cactus yang ditelan dan kemudian gula tambah ke dalamnya. Tanpa cactus, gula bergegas ke dalam aliran darah. Kaktus ini adalah begitu gigih berserabut ia melambatkan dan mengawal berapa cepat gula itu memasuki saluran darah.

Pada episod yang lain menunjukkan beliau, Oz juga bercakap bagaimana cactus prickly PIR adalah merupakan ubat semulajadi gejala-gejala besar overindulging dalam alkohol. Keupayaan semulajadi untuk hydrate badan boleh Skuasy gejala anti mabuk.

Jadi ternyata bahawa jus Nopalea boleh digunakan untuk pelbagai manfaat kesihatan untuk melegakan segala-galanya dari ketidakselesaan ringan untuk mungkin maut memberi kesan keradangan-pembunuh senyap.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *