Nilai ubat-ubatan pil Oregano

Nilai ubat-ubatan pil Oregano

Oregano bukan perkara baru, kerana ini akan digunakan sebagai aditif makanan dalam masakan Itali dan Mexico. Walau bagaimanapun, ramai daripada anda akan menjadi orang yang jahil tentang faedah perubatan ini. Ini sekarang sedang dicadangkan untuk merawat beberapa penyakit dan ada kalangan remedi rumah yang disyorkan. Keupayaan anti-bakteria ini telah dikenal pasti beberapa abad yang lampau kerana dunia Mediterranean semakin bergantung pada ini melambatkan kerosakan makanan. Ini dikenal pasti sebagai salah satu antara pengawet yang paling berkesan jika dibandingkan dengan banyak bahan-bahan kimia yang digunakan untuk tujuan yang sama hari ini dan mempunyai kesan yang berbahaya. Oregano yang pil yang disediakan yang akan diperbuat daripada ekstrak dari herba yang seterusnya menjadikan ia semata-mata herba dalam alam semula jadi.

Herba terdiri daripada dua komponen aktif iaitu carvacol dan thymol yang akan memberi nilai-nilai perubatan. Keupayaan untuk melawan jangkitan bakteria yang menjadikannya popular sebagai rawatan untuk resdung dan bakteria usus. Kesan keracunan makanan boleh combated kerana sifatnya yang menakjubkan. Ini mempunyai potensi untuk menghalang mana-mana makanan yang ditanggung penyakit-penyakit yang boleh perut dan kesihatan anda. Jangkitan sinus kronik serta sering muncul boleh diubati dengan bantuan pil oregano. Memakan ubat antibiotik sentiasa adalah tidak menyenangkan kerana ini akan bertambah buruk kesihatan anda. Keupayaan antibiotik semulajadi tablet oregano boleh membunuh kulat unappreciable. Perut tidak selesa, kembung dan gas boleh sering disebabkan oleh cacing parasit yang lagi boleh dimusnahkan dengan bantuan ubat-ubatan ini. Masakan lazat yang anda lihat hari ini termasuk oregano bukan hanya untuk bau dan rasa, tetapi juga untuk penghadaman yang sempurna. Ubat-ubatan yang boleh meningkatkan sistem imun anda untuk melawan bakteria dan jangkitan lain.

Anda mengalami sakit kepala yang berterusan, isu-isu gastrousus atau penyakit pernafasan? Jika ya, anda perlukan pil oregano untuk rawatan komprehensif. Herba ini merupakan sumber antioksidan yang mencegah kerosakan sel akibat radikal bebas. Antioksidan ini menawarkan anda dengan faedah jangka panjang kerana ia melawan penuaan. Ini akan mengurangkan kehadiran kedutan, gangguan saraf, penglihatan dan pendengaran kehilangan, dan lain-lain. Bahan-bahan aktif dalam pil meningkatkan rembesan gastro-usus untuk membantu pencernaan dan motility dalam saluran gastro-usus. Tidak seperti suplemen lain, ini memiliki tiada kolesterol dan kaya dengan serat pemakanan yang seterusnya membantu dalam mengawal paras kolesterol buruk dalam badan anda.

Ianya sentiasa dinasihatkan untuk mengetahui tentang kebaikan dan keburukan ubat-ubatan sebelum menggunakannya. Oregano pil sangat berkesan, kesan-kesan sampingan yang minimum seperti pening ringan, keletihan, sakit kepala dan loya. Ini adalah sebab mengapa wanita hamil dan kejururawatan akan mencadangkan tidak untuk mengambil tablet. Ubat herba ini menyaksikan mempunyai interaksi dengan dadah preskripsi litium. Oregano mungkin menghalang penyerapan besi sedikit. Anda dijangka untuk berunding dengan doktor anda jika anda akan berkemungkinan mendapat penyakit anemia, kurang besi atau memakan litium. Terdapat tiada kesan sampingan berbahaya yang dikenal pasti untuk pil herba ini sehingga tarikh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *