Nigerians Venture ke India untuk penjagaan kesihatan

Nigerians Venture ke India untuk penjagaan kesihatan

Kelas pertengahan Nigerians meneroka melangkaui sempadan Afrika dengan harga yang berpatutan dan kualiti perkhidmatan penjagaan kesihatan di destinasi seperti India, di mana ahli-ahli keluarga boleh mendapat manfaat daripada kualiti yang sangat baik, dan rawatan yang berpatutan dalam pelbagai bidang perubatan, termasuk mata penjagaan, penjagaan gigi, program-program Kesihatan, rawatan alternatif, terapi kanser, prosedur pembedahan Ortopedik, penjagaan jantung, dan rawatan penyakit kronik.

Ia sudah lama dikenali bahawa sistem kesihatan keseluruhan di Nigeria telah mengalami tahun kebelakangan ini disebabkan oleh masalah sosial dan ekonomi. Berjuta-juta Nigerians ingin mendapatkan rawatan perubatan yang lebih mencukupi atau sistem-sistem penjagaan kesihatan untuk merawat bayi, kanak-kanak atau orang dewasa untuk pelbagai penyakit dan proses penyakit, dan mereka sedang mencari di luar sempadan mereka sendiri untuk berbuat demikian.

Pelancongan perubatan mata Nigerians ke India
Perkhidmatan penjagaan kesihatan amat terhad di negara Afrika miskin ini meninggalkan berjuta-juta keluarga yang tertanya oleh mengejutkan kos kos perubatan dan penjagaan kesihatan, yang menghalang ramai daripada mana-mana perkhidmatan penjagaan kesihatan. Mencari kesihatan yang mencukupi dan berkualiti juga amat sukar, dan produk-produk yang substandard dalam perkhidmatan penjagaan kesihatan dan teknologi menambah beban. Kerana itu, Nigerians mencari kualiti dan penjagaan kesihatan yang berpatutan di tempat lain.

Selama bertahun-tahun, Arab Saudi telah menderita akibat kekurangan rancangan Kesihatan negara yang komprehensif yang memenuhi keperluan semua kumpulan usia dan demografi di negara Afrika tengah ini. Kelas pertengahan dan atas pendapatan Nigerians perjalanan ke India untuk memenuhi keperluan mereka, dalam segala-galanya dari kepada terapi fizikal untuk penggantian pinggul dan penjagaan jantung.

Organisasi global yang berbilang melawat Arab Saudi pada asas tahunan, tetapi ia masih tidak mencukupi untuk memenuhi keperluan rakyat beliau.

Sama ada ia untuk pembedahan jantung, pembedahan mata, prosedur kosmetik atau Ortopedik atau kesihatan atau penjagaan kesihatan pencegahan, orang-orang Nigeria berpuak ke India untuk rawatan di state-of-the-art dalam kemudahan-kemudahan berteknologi tinggi untuk menerima penjagaan, rawatan dan prosedur dari pakar-pakar yang terlatih dalam pelbagai bidang perubatan dan masakan.

Pelancongan perubatan semakin berkembang di populariti di negara-negara Afrika seperti di negara-negara lain di seluruh dunia, dipertingkatkan dengan prosedur yang berpatutan, kualiti penjagaan dan yang terbaik dalam peralatan berteknologi tinggi. Sumber Internet dalam talian boleh diakses oleh berjuta-juta seluruh dunia menawarkan maklumat terkini, boleh dipercayai dan juga diteliti mengenai pelbagai destinasi perubatan untuk memenuhi kebanyakan keperluan perubatan. Mempunyai akses tersebut boleh bermaksud perbezaan di antara mendapatkan dengan harga yang berpatutan dan kualiti penjagaan kesihatan atau hidup dalam keadaan kesihatan yang substandard yang menyebabkan ramai penduduk untuk menderita dan mati akibat proses penyakit dan penyakit yang boleh dicegah jika tidak.

India menawarkan harapan
India menawarkan penjagaan kesihatan berkualiti dan pakar lagi dengan harga yang sangat berpatutan untuk pelancong dari negara-negara Afrika, Timur Tengah, Amerika Latin dan Amerika Syarikat. Kemudahan di India memberi peluang Nigerians dan pelancong antarabangsa lain untuk mendapat dan mendapat manfaat daripada prosedur dan teknik-teknik dalam penjagaan penglihatan, pembedahan pergigian dan kosmetik, program-program kesihatan serta rawatan, prosedur dan pembedahan di Ortopedik, penyakit jantung, dan muskuloskeletak.

Nigeria menghadapi krisis Kesihatan, mendorong Nigerians serta pegawai-pegawai kerajaan untuk melakukan perjalanan ke India untuk pemeriksaan perubatan, dan rawatan dan prosedur dalam pelbagai bidang perubatan. Destinasi pelancongan perubatan seperti India menyediakan kemudahan-kemudahan yang terletak di bandar-bandar New Delhi, Mumbai dan Gurgaon dan Kottayam Nigerians untuk mendapatkan rawatan untuk penyakit kronik, rawatan kanser, perubatan alternatif, perubatan am, wawasan atau LASIK care, pergigian dan pelbagai kepakaran perubatan dan bidang-bidang lain.

Lokasi-lokasi seperti Institut Kesihatan Artemis, ConfiSmile gigi Spa, Sahara perubatan dan perubatan Makewell dan banyak lagi boleh didapati dalam sempadan India, menawarkan therapeutics tradisional serta beberapa Hospital India yang terbaik serta pakar bedah di India yang menyediakan kepakaran bertaraf dunia, teknologi dan kemudahan untuk memenuhi keperluan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *