New York rekod perceraian

New York rekod perceraian

Memberi faedah kepada akaun yang penting, seperti rekod perceraian New York, adalah berbaloi sebelum mate anda boleh menipu anda. Lebih daripada apa mata yang mampu melihat, maklumat ini membolehkan anda melihat segala-galanya mengenai orang lain. Jika individu tersebut telah bercerai sebelum, ini akan membuat anda sedar segala-galanya yang berlaku semasa pengasingan dan sebab-sebab di sebalik peristiwa tersebut.

Terdapat dua jenis fail perceraian di negeri New York. Jenis pertama ialah dekri perceraian. Semua terma dan syarat-syarat perpecahan dinyatakan di dalam akaun ini. Biasanya, ia adalah Mahkamah yang mencipta maklumat itu, dengan tanda tangan Hakim dan difailkan dengan kerani County daerah yang mengeluarkan dekri perceraian. Bagi pecahan yang diluluskan sebelum 1 Januari 1963, ini adalah jenis maklumat yang hanya.

Bagi sesetengah peraturan mendapatkan replika dekri perceraian, ia adalah perlu untuk menghubungi kerani County yang terlibat. Jenis data yang boleh diakses yang kedua adalah sijil perceraian yang didokumenkan dengan Jabatan Negeri New York kesihatan untuk acara-acara pada perceraian yang bertarikh 1 Januari 1963 dan seterusnya. Mengikut undang-undang negeri, hanya menjadi subjek rakan dan orang lain yang menanggung perintah mahkamah dibenarkan untuk meminta salinan sijil perceraian.

Arkib Negeri New York juga adalah bertanggungjawab untuk menyelenggara fail-fail ini. Pangkalan data ini menempatkan semua dekri perceraian yang dibekalkan oleh Chancery yang Mahkamah sejak 1787-1847. Walau bagaimanapun, di bawah undang-undang negeri, cara masuk ke maklumat jenis ini adalah terhad kepada orang ramai sehingga 100 tahun telah berlalu sejak pemisahan telah diluluskan oleh Mahkamah. Tetapi, ini tidak dikenakan kepada pasangan terlibat dan serta-merta ahli-ahli keluarga mereka.

Jabatan Kesihatan Negeri menyediakan beberapa prosedur untuk memohon untuk maklumat ini, termasuk melalui dalam talian, telefon atau mel. Semua rayuan hendaklah dikemukakan ke pejabat yang betul bersama-sama dengan caj kadar Cari dan gambar sah tadi atau mana-mana fail yang menunjukkan nama dan alamat pemohon. Nonconformance untuk prasyarat ini boleh menyebabkan pengecualian atas permintaan.

Cara yang lebih mudah untuk mendapatkan rekod perceraian pada masa kini adalah melalui Internet. Yang tidak menyakitkan dan segera mencapai rindu-untuk maklumat anda pada perceraian kini diperluaskan oleh beberapa pembekal perkhidmatan perdagangan dalam talian. Dari segi exactness, mereka adalah pilihan terbaik anda. Untuk harga yang berpatutan, penyedia perkhidmatan berbayar dalam talian memberikan dengan tepat apa yang anda inginkan dalam masa beberapa minit sahaja betul di mana anda paling selesa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *