New York rekod perceraian dikemaskini salinan dalam talian

New York rekod perceraian dikemaskini salinan dalam talian

Rekod New York availing perceraian adalah lebih terkawal berbanding dengan kawasan lain di Amerika Syarikat. Di wilayah ini, dokumen penting pembubaran difailkan dalam asas dan apa apa jenis urusan yang ia milik. Di samping itu, ia disimpan dan diberikan pada kegunaan peribadi anda. Bagi Majlis-Majlis yang agak sedikit, bilangan penduduk yang mahu akaun tersebut untuk urus-niaga yang sah pada masa yang sama, orang lain hanya boleh mahu ia mengesahkan data. Dalam senario ini, Negeri New York telah direka min di mana yang anda mendapat tahan hanya apa yang anda perlukan.

Dalam keadaan ini, mana-mana individu yang mencari fail pembubaran perkahwinan akan melihat bahawa terdapat dua kategori akaun pembatalan di tangan. Salah satu adalah keputusan pembatalan. Data ini adalah satu yang dibuat oleh Mahkamah. Ia merangkumi maklumat iaitu terma-terma dan syarat-syarat cuti-naik. Selain itu, anda akan lihat tandatangan Hakim dan ia dikekalkan oleh kerani County di kawasan yang mana kebenaran telah diberikan. Dalam kebanyakan situasi, plaintif tinggal di county ini. Jika ini adalah akaun yang anda mahu, maka perkara yang betul tempahan untuk mencapai berhubung dengan kerani County diberi kuasa.

Dokumen berikut dipanggil Sijil perceraian. Ini jenis kertas secara amnya adalah didokumenkan dengan Jabatan Kesihatan Negeri New York. Dalam bahagian ini, mana-mana pemohon boleh melihat ke dalam folder annulments yang diberi pada atau selepas 1 Januari 1963. Penduduk yang memerlukan untuk mendapatkan maklumat jenis ini akan mendapati data seperti butir-butir penting suami dan isteri dan tarikh dan tempat di mana pakatan nuptial telah membuat kesimpulan. Tetapi, requesters perlu memastikan keperluan rantau ini dipenuhi.

Satu perkara, peraturan-peraturan yang menyatakan bahawa sama ada perempuan atau pengantin lelaki atau individu yang menjalankan perintah mahkamah negeri New York mempunyai kebenaran untuk memperolehi fail tersebut. Berkaitan dengan kos, anda wajib untuk mengemukakan sebanyak $30.00 mencapai pendua dokumen rasmi perpisahan. Tentang mendapatkan rawatan keutamaan, yuran tambahan sebanyak $15.00 adalah diperlukan. Anda mempunyai pilihan untuk menggunakan fail tersebut melalui World Wide Web, telefon atau perkhidmatan pos Amerika Syarikat. Sekiranya anda memilih web atau telefon permintaan, anda diberi tempoh lima hingga sepuluh rasmi hari untuk hasil yang keluar. Bagi mel biasa di sisi lain, anda akan mendapat sepuluh ke dua belas minggu untuk titik penamat yang.

Jabatan Kesihatan Negeri New York serta memerlukan beberapa keperluan ID yang wajib apabila diminta dalam akaun yang dinyatakan. Dalam tuntutan itu, anda perlu menghantar salah satu daripada bukti-bukti pengenalan yang dinyatakan ini: permit pemandu, Negeri disediakan Kad Bergambar-pemandu, pasport atau tentera AS diberikan gambar-ID. Juga Jangan lupa untuk membawa dua dokumen undang-undang yang menggambarkan nama anda dan alamat seperti bil-bil utiliti atau telefon atau Surat daripada pejabat kerajaan dalam enam bulan sebelumnya.

Mencari rekod perceraian pada masa ini adalah tidak terlalu rumit. Selain pemilihan anda menggali dari Jabatan awam yang diberi kuasa, anda juga boleh menentukan jika anda ingin melakukan permohonan melalui laman web. Terdapat beberapa pembekal perkhidmatan data atas talian di Internet yang digalakkan untuk aplikasi khusus ini. Kumpulan Amanah akaun dalam talian biasanya memerlukan nominal yang kos yang kompeten, memudahkan dan hasil masa tiada.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *