Neuroplasticity dan otak anda baru untuk kejayaan: menenangkan campur tangan, untuk menaikkan Mood dan prestasi

Neuroplasticity dan otak anda baru untuk kejayaan: menenangkan campur tangan, untuk menaikkan Mood dan prestasi

Otak manusia adalah bertujuan untuk mengekalkan keadaan tenang dan santai baki yang dikenali sebagai “homeostasis.” Homeostasis kecewa oleh beberapa faktor yang mendorong tekanan yang mungkin termasuk, stres di tempat kerja, keibubapaan, hubungan kegawatan, serta pelbagai ancaman lain. Sesetengah orang walaupun dilahirkan ke dalam ketidakseimbangan dalam homeostasis kerana ibu bapa penderaan atau pengabaian. Sama ada anda telah dilahirkan dalam keadaan ketidakseimbangan atau hidup secara beransur-ansur tujahan sedemikian negara kepada kamu, perubahan adalah mungkin.
Salah tanggapan umum tentang otak manusia adalah bahawa sambungan yang ditubuhkan awal terdapat batu dan tidak berubah. Walaupun ia adalah benar bahawa otak anda adalah Tempahan malleable semasa peringkat awal dan awal kanak-kanak, nasib anda tidak disetkan pada masa itu. Konsep-konsep asas tentang interaksi manusia dan Amanah akan belajar di peringkat awal. Ini belajar persepsi akan menjadi negatif jika anda pengalaman yang terawal adalah negatif. Sebagai contoh, bayi dengan ibu-bapa leka yang sejuk boleh datang untuk melihat dunia sebagai tempat callous di mana orang-orang yang tidak dapat dipercayai. Bayi ini akan membentuk bimbang atau lampiran avoidant kepada orang lain. Kebimbangan disebabkan, dalam keadaan sedemikian, dengan kekurangan keyakinan orang lain untuk memenuhi keperluan fizikal dan psikologi bayi itu. Kebimbangan ini gangguan homeostasis dan mengekalkan sesetengah individu dalam keadaan yang hampir malar limbic tekanan dan rangsangan. Keupayaan untuk mengatasi kesan-kesan jangka panjang trauma tersebut terletak pada penemuan neuroplasticity (berani, n.d.).
Neuroplasticity apa yang bermakna untuk anda adalah bahawa anda boleh rewire otak anda untuk kejayaan. Pengalaman yang lalu anda tidak perlu menentukan anda atau meramalkan potensi anda. Penemuan saintifik yang terkini dalam Duraplasty telah mendedahkan bahawa otak adalah organ yang sentiasa berubah-ubah yang bersesuaian dan berkembang melalui pengalaman baru. Apa yang anda pelajari di peringkat awal, pada asasnya, boleh unlearned. Kebimbangan yang disebabkan oleh trauma awal kanak-kanak atau persepsi negatif dunia boleh sembuh melalui proses menenangkan limbic.
Sistem limbic kadangkala dirujuk sebagai “otak emosi.” Adalah tanggungjawab sistem limbic untuk bertindak balas terhadap tekanan dengan menyediakan minda dan badan dengan apa yang dikenali sebagai “penerbangan atau perjuangan” reaksi kepada ancaman yang dilihat. Ia adalah tindak-balas ini yang menyebabkan hati anda untuk bangsa dan Safaris untuk tergesa-gesa melalui sistem anda, upsetting homeostasis (Pinel, 2009). Dilihat ancaman akan berbeza-beza dan bergantung kepada pengalaman seseorang individu. Orang-orang yang telah mengalami trauma yang mungkin mempunyai penerbangan mereka atau melawan tindak-balas yang sering dicetuskan oleh Benigna objek atau situasi. Cabaran yang dihadapi ini, sebaik sahaja tekanan-tindak balas ini telah dicetuskan, adalah untuk mengembalikan keseimbangan mental dan emosi. Menenangkan limbic adalah tanggungjawab sistem saraf parasympathetic dan sukar untuk mencapai dalam perkara tepat pada masanya.
Semua orang mengalami tekanan dan rasa kagum atau luar kawalan. Dengan pembelajaran untuk mengaktifkan tindak-balas parasimpatetik manja, anda mendapat keupayaan untuk kembali tubuh dan minda anda kepada keadaan seimbang secara semulajadi lebih cepat berikutan peristiwa yang tertekan. Dinamik di rumah dan tempat kerja yang boleh diubahsuai untuk kejayaan yang lebih besar jika setiap individu dalam persekitaran tersebut memahami bagaimana untuk mengimbangi emosi terhadap tekanan.
AIDS yang telah terbukti berjaya mengaktifkan tindak-balas parasimpatetik termasuk muzik, meditasi, senaman dan seni. Di antara kaedah-kaedah ini boleh digabungkan untuk kejayaan yang lebih besar. Sebagai contoh, mendengar muzik yang lembut semasa sesi meditasi yang pendek boleh membawa kira-kira lebih cepat berbanding menggunakan kaedah menenangkan limbic hanya satu. Cuba meditasi kedua 60 yang diiringi muzik yang lembut atau bunyi yang berirama (seperti yang metronome) untuk mengembalikan kekuatan dan keseimbangan semasa berada di rumah atau di pejabat. Mendakwa hanya satu saat untuk kesihatan dan kesejahteraan anda boleh menukar nada sepanjang hari. Kerana otak anda bersesuaian dengan keadaan yang lebih konsisten tenang, anda mungkin mendapati bahawa keadaan seimbang ini menjadi lebih mudah untuk mencapai. Plasticity otak anda adalah hadiah yang membolehkan anda untuk melatih minda anda untuk kekal dalam keadaan tenang walaupun diuji dengan tegasan harian yang kita semua tahu jadi baik.
Tentang penulis: Sue Stebbins, merupakan pengasas/CEO Successwaves-Premier yang berusia 19 tahun otak berdasarkan latihan dan perundingan Syarikat yang mengkhususkan dalam bersepadu sihat dan otak berdasarkan puncak prestasi.
Sue’s Audio SuccesswavesNeuro-bimbingan dan latihan, digunakan oleh Fortune 500 pelanggan, usahawan, pakar-pakar dan orang-orang daripada semua peringkat umur-seluruh dunia – yang mahu sains terkini bagaimana kami belajar dan memperbaiki.
Yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dipercayai Lembaga, otak berdasarkan prestasi pembelajaran, optimum, dan Sains berasaskan otak mempercepatkan pembelajaran dan keputusan-dia adalah amat dicari-Cari keluar penceramah, jurulatih, dan jurulatih yang sering dirujuk sebagai “wanita itu yang dihantar impian saya”.
Untuk jadual agar yang menjadikan ia berlaku sekarang! Sesi, atau untuk maklumat lanjut mengenai Sue’s dan jurulatih yang bercakap, latihan dalam talian, percutian dan bengkel, sila hubungi atau tol percuma 1. 866. 731. 8344. Kehidupan anda akan berubah

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *