Negara-negara yang terbaik untuk melabur pada tahun 2013

Negara-negara yang terbaik untuk melabur pada tahun 2013

Dengan itu dan kemalapan semua yang ada di sekeliling kita pada masa ini, ramai pelabur yang berada dalam ketakutan kehilangan wang mereka. Tetapi walaupun keadaan ekonomi sekarang atas alasan goyah terdapat cara-cara yang selamat untuk membuat wang pada tahun 2013.

Jika anda merancang pada pelaburan pada tahun 2013, ketidaktentuan ekonomi mungkin akan menjadi faktor dalam membuat keputusan di mana hendak melaburkan wang anda – tetapi sesetengah sektor yang menonjol sebagai pepejal prospek tanpa mengambil kira iklim ekonomi.

Berikut adalah pecahan sektor yang terbaik untuk wang anda di tahun baru.

Panas sektor bagi pelaburan dalam Perak 2013: dengan ketidaktentuan ekonomi yang dijangka untuk masa terdekat, emas biasanya dikira terbaik pilihan lindung nilai.

Tetapi, kerana wang pagi Global Resources pakar Peter Krauth yang menegaskan dalam ramalan harga perak beliau 2013, Perak sebenarnya memberikan lebih banyak potensi untuk penghargaan – dan Start harga yang jauh lebih baik.

Krauth berkata, logam putih, buat masa ini jualan selama kira-kira $30 auns, boleh bergerak ke paras tertinggi baru iaitu $54 auns pada 2013 – dan bukan hanya kerana nilai lindung nilai.

Permintaan pelaburan Perak harus terus meningkat, didorong oleh penciptaan dan perkembangan beberapa Perak-disokong dagangan dana tukaran (ETF) dan peningkatan penempaan duit syiling perak.

Kegunaan industri Perak dijangka akan berkembang lebih cepat. Itu adalah sebahagian besarnya disebabkan oleh penggunaan Perak dalam pengilangan solar panel yang digunakan 60 juta auns pada 2012.

Penggunaan solar panel dijangka berkembang disebabkan oleh Presiden Amerika Syarikat Barack Obama penekanan kepada tenaga alternatif dan peningkatan permintaan daripada Jepun, yang telah membuat satu anjakan dari kuasa nuklear daripada bencana loji kuasa nuklear Fukushima.

Pengguna staples: walaupun ekonomi US menjunam ke dalam kemelesetan, staples pengguna seperti barangan makanan, minuman dan isi rumah akan membuat untuk bermain pertahanan yang baik.

Dan jika kita mengelakkan kegawatan ekonomi, rakyat Amerika akan mempunyai lebih banyak wang untuk perbelanjaan pengguna mengikut budi bicaranya. Yang akan diterjemahkan kepada lebih jualan barang-barang mewah bernilai tinggi yang dijual oleh banyak syarikat-syarikat yang sama yang membawa staples.

Apa yang berlaku dengan ekonomi, terdapat sedikit kelemahan dan banyak pertumbuhan potensi staples pengguna.

Tetapi sedar dalam sektor ini akan nipis, jadi tumpuan kepada Syarikat yang mempunyai pengurusan yang cekap dan berkesan kos kawalan apabila melabur pada tahun 2013.

Daging: Banyak syarikat-syarikat makanan telah telah menaikkan harga produk sebagai tindak balas kepada kemarau 2012, salah satu yang paling teruk pada rekod.

Tetapi harga daging sebenarnya jatuh pada musim panas dan jatuh kerana peternak memilih untuk sembelih lembu yang lebih banyak dan bukannya membayar harga melambung tinggi suapan untuk menggantikan parched pastureland.

Ini dicipta kekurangan stok ternakan dan mengurangkan saiz kawanan di seluruh negara – yang, memandangkan kitaran pertumbuhan panjang (kira-kira 15 bulan), boleh mengakibatkan bekalan yang diturunkan untuk beberapa tahun akan datang, menghantar harga yang lebih tinggi secara mendadak pada tahun hadapan. (Harga babi juga jatuh, tetapi tidak sebanyak mungkin, kerana kitaran pembiakan babi pendek membolehkan pertumbuhan semula lebih cepat Kumpulan, jadi potensi keuntungan di sana tidak akan besar.)

Perumahan: Penganalisis telah meramalkan AS perumahan pemulihan sejak 2009, dan mereka mungkin akhirnya telah dibuktikan sekurang-kurangnya sebahagiannya betul pada separuh kedua 2012.

Kebangsaan Persatuan daripada rumah pembina melaporkan pembinaan perumahan tahun-atas-tahun adalah sehingga 42% pada bulan Oktober, dan Kerajaan berkata bermusim terlaras unit kediaman mula dibina meningkat kepada tahap faedah yang 861,000 pada bulan November, daripada 708,000 pada bulan November 2011 dan hanya 555,000 orang pada tahun 2010.

Yang berbunyi menggalakkan dan stok homebuilder telah memberi respons baik, tetapi yang telah di sebahagian besar kerana berhati-hati yang berterusan oleh pihak pembina.

Mereka belum meningkat pengambilan ke tahap yang seimbang dengan pertambahan pembinaan, di AS Biro Statistik buruh laporan, mahupun tiada telah berlaku peningkatan yang sama dalam membina permit.

Namun, jika ekonomi tidak menyimpang, kelonggaran permintaan kerana pinjaman gadai janji yang ketat boleh mencetuskan melonjak 2013 baru dalam aktiviti homebuilder – dan keuntungan.

Satu Kaveat: Sekiranya perjanjian fiskal-tebing yang akhirnya menyebabkan dalam penghapusan atau pengurangan walaupun potongan bagi faedah gadai janji rumah, Semua pertaruhan akan mati, kerana pasaran hartanah kediaman boleh runtuh lagi.

Pengendali Hospital: pemilihan semula dengan Presiden Obama dan Parti Demokrat yang mengekalkan kawalan Senat, tiada sekarang kelihatan sedikit kemungkinan bahawa peruntukan Obamacare – secara rasmi dikenali sebagai perlindungan pesakit dan Akta penjagaan mampu – akan saiz belakang.

Dan itulah berita baik terutamanya untuk pemain-pemain utama dalam sektor ini.

Undang-undang baru mandat perlindungan kesihatan untuk berjuta-juta individu-individu yang uninsured sebelum ini, termasuk anggaran 7 juta dengan syarat-syarat yang sedia ada. Itu, seterusnya akan mengurangkan kos untuk perkhidmatan kecemasan di hospital-hospital, yang dahulunya terpaksa merawat pesakit walaupun mereka tidak mampu membayar.

Margin Hospital dan pendapatan juga dapat meningkatkan lagi kerana peningkatan hasil daripada orang-orang yang sebelumnya telah dielakkan penjagaan kesihatan kerana kos, tetapi kini ada insurans untuk meliputi penjagaan.

Faedah-faedah Obamacare juga boleh merebak ke beberapa syarikat farmaseutikal, berkat perlindungan preskripsi yang bertambah baik.

Tetapi berhati-hati dengan syarikat-syarikat perubatan yang bergantung sepenuhnya pada penyelidikan kerajaan atau memberi rawatan khusus. Institut Kebangsaan Kesihatan sudah kembali memotong pada pembiayaan bagi Makmal-Makmal yang banyak dengan 10% atau lebih dalam menghadapi ketidaktentuan ke atas tebing fiskal.

Arang batu: Ini mungkin kelihatan bentuk yang berlawanan untuk melabur pada tahun 2013, memandangkan Presiden Obama tidak suka loji-loji arang batu lebih daripada beliau menyokong pengeluaran tenaga alternatif.

Tetapi melangkaui sempadan Amerika Syarikat, permintaan bagi arang batu semakin hampir mana-mana, walaupun di angin dan solar-mesra Eropah, di mana Jerman mengikuti Jepun secara kuasa nuklear.

Peningkatan permintaan tenaga di negara-negara yang sedang pesat membangun, terutamanya China dan India, juga harus membantu meningkatkan penggunaan arang batu.

Agensi tenaga Antarabangsa (IEA) tempahan dikeluarkan laporan meramalkan penggunaan arang batu akan tumbuh sebanyak 1.2 bilion tan metrik setahun, tutup minyak sebagai sumber tenaga utama dunia Menjelang 2017.

Permintaan tersebut pasti akan meningkatkan harga kerana arang batu AS semakin dijual melalui pasaran eksport.

Saham asing: walaupun Amerika Syarikat masih mempunyai ekonomi yang dominan di dunia, seluruh dunia menangkap segera.

Kerana wang pagi Ketua pelaburan strategis Keith Fitz-Gerald gemar mencatatkan, jika anda mengabaikan pasaran luar negara, anda sedang forfeiting dua pertiga daripada peluang-peluang global.

Dan tidak kira apa yang berlaku dengan ekonomi Amerika Syarikat, ekonomi banyak negara-negara lain pasti akan berkembang lebih cepat daripada Amerika Syarikat pada tahun 2013, jadi ia masuk akal untuk pelabur AS untuk melihat di luar negara serta untuk Wall Street.

Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna anda harus hanya membuta tuli membuang wang saham asing apabila melabur pada tahun 2013.

Sebaliknya, menumpukan pada negara-negara yang menggalakkan pertumbuhan syarikat swasta. Mencari orang-orang yang mempunyai kualiti sekuriti undang-undang di tempat, kadar cukai yang menguntungkan untuk pelabur dan pemimpin-pemimpin yang komited untuk mengekalkan Mata Wang yang kukuh dan mengekalkan inflasi dalam semakan.

Meletakkan sekurang-kurangnya beberapa tunai anda dalam saham asing hendaklah menawarkan peluang yang baik untuk ganjaran yang lebih baik daripada pelaburan domestik yang banyak.

Pelaburan pada tahun 2013: Jangan menghadap ke dana, terutamanya ETF yang saya telah tertumpu pada kategori gunatanah yang luas dan bukannya syarikat-syarikat tertentu kerana setiap sektor utama akan mempunyai beberapa syarikat yang lemah, dan juga terdapat beberapa pemenang dalam sektor yang paling teruk.

Jadi jika pemilihan krim tanaman tersebut di mana-mana sektor ini kelihatan terlalu besar cabaran, tidak teragak-agak untuk memberi tumpuan kepada dana, terutamanya industri khusus ETF.

Dana kini merangkumi setiap sektor di atas – beberapa sektor akan dilindungi oleh beberapa dana – dan Tempahan menawarkan kombinasi yang berharga kepelbagaian potensi dan pertahanan yang disasarkan untuk orang-orang yang melabur pada tahun 2013.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *