Neem: Anda ubat semula jadi untuk jangkitan yis, Bahagian I

Neem: Anda ubat semula jadi untuk jangkitan yis, Bahagian I

Neem boleh menghapuskan seriawan mulut, jangkitan Candida, jangkitan yis kulit dan mana-mana jenis lain yis / kulat jangkitan. Ia adalah anda one-stop-shop “herba ajaib” untuk menyingkirkan jangkitan yis. Satu titik penting kepada stres adalah bahawa Neem adalah merupakan ubat semulajadi untuk jangkitan yis, dan benar-benar telah menunjukkan untuk menjadi lebih berkesan pada sesetengah yis/kulat daripada pilihan sintetik buatan manusia seperti ubat-ubatan preskripsi.

Neem adalah pilihan rawatan yang selamat, serba boleh, organik dan semulajadi bagi syarat-syarat kesihatan. Ia adalah salah satu yang paling kuno dan digunakan secara meluas herba dalam dunia, tetapi ia juga agak un-heard daripada oleh orang-orang bergantung kepada perubatan moden hari ini. Sebaik sahaja anda menggunakan Neem dan melihat keputusan, anda akan memikirkan Neem pertama untuk merawat pelbagai keadaan; menyingkirkan jangkitan yis ini hanya permulaan.

Artikel ini dipecahkan kepada Bahagian I dan Bahagian II. Bahagian saya menerangkan apakah Neem, dan kenapa Neem perlu di bahagian atas senarai pilihan rawatan. Bahagian II akan mengenal pasti langkah-langkah yang hendaklah diambil untuk menghapuskan jangkitan yis, serta beberapa cadangan yang terperinci untuk rawatan dengan Neem.

Jadi–apakah Neem? Neem (Azadirachta indica A. juss) ialah nama biasa untuk sebuah pohon yang berasal dari India – sumber ubat semula jadi untuk 5,000 tahun. Setiap bahagian pokok ini boleh digunakan untuk meningkatkan kesihatan: buah-buahan, akar, daun, bunga, kulit dan biji. Neem produk menggunakan bahan-bahan ini bersendirian dan gabungan. Neem mempunyai begitu banyak kegunaan bahawa budaya yang berbeza yang merujuk kepadanya sebagai “pokok diberkati” dan “Kampung farmasi.” Dari segi sejarah, sebilangan penyembuhan biasa penggunaan Neem termasuk daun teh untuk oral thrush, atau mengurangkan gejala-gejala penyakit dan mencegah jangkitan malaria; memberus gigi dengan ranting atau kulit; minyak biji dan daun-daun yang diletakkan di atas jangkitan atau luka; pembakaran meninggalkan seluruh badan untuk penyembuhan pembersihan asap semasa penyakit; dan mengunyah Neem daun untuk mendorong kemandulan sementara untuk mengelakkan perwatakan.

Neem adalah diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai salah satu herba yang paling selamat, dan pilihan yang sangat baik sebagai ubat semula jadi untuk jangkitan yis, terutama jika dibandingkan dengan kesan-kesan sampingan yang berbahaya daripada ubat-ubatan preskripsi yang moden. Neem mempunyai hanya sedikit Amaran: mengehadkan penggunaan bayi sangat muda atau tua; bukan untuk penggunaan atau kegunaan dalaman sebelum atau semasa konsep oleh mana-mana jantina (akibat kesan kontraseptif); dan minyak Neem bukan untuk dimakan. Apabila dibandingkan contohnya, kepada antibiotik, yang teruk pada perut, melemahkan sistem imun, dan membina beban toksik dalam badan, anda boleh melihat mengapa Neem adalah pilihan yang “semulajadi” untuk memulihkan kesihatan anda dengan cara yang sihat. Selain itu, bakteria dan sistem pertahanan badan membina rintangan kepada antibiotik melalui penggunaan yang berulang, manakala Neem menyebabkan tiada rintangan. Kali pertama anda menggunakan Neem akan berkesan sebagai yang terakhir.

Untuk merawat jangkitan yis, anda akan perlu untuk mengenalpasti dengan tepat Apakah jenis jangkitan yis anda mempunyai. Adakah thrush kelemumur atau lisan? Atau yis pada kulit seperti Tinea Versicolor? Atau mungkin yis adalah isu yang kedua, seperti psoriasis, ekzema dan jerawat? Yis juga boleh Candidiasis dalaman, seperti jangkitan yis faraj atau sistemik (jangkitan Candida) yang boleh membawa kepada ancaman kesihatan yang lebih besar. Memilih racun anda, kerana Neem boleh membunuh mereka semua.

(c) hak cipta – Renée JM Benoist-Belluccia. Hakcipta Terpelihara seluruh dunia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *