Nasihat untuk membeli permaidani kanak-kanak

Nasihat untuk membeli permaidani kanak-kanak

Kebanyakan rumah decorators akan menyedari perbezaan antara karpet dan permaidani yang dibuat untuk berehat di rumah kanak-kanak. Memilih permaidani yang versatil, tahan untuk bilik kanak-kanak yang akan memanjangkan hayat ambal dan keseronokan kanak-kanak itu.

Perkara pertama rumah decorators perlu mempertimbangkan adalah panjang cerucuk dan sokongan. Walaupun panjang cerucuk yang mendalam pad yang sesuai untuk ruang tamu atau den, karpet kanak-kanak yang sepatutnya tumpukan lebih rendah, dan sokongan mudah. Pakar mengesyorkan tumpukan 1/3 inci atau kurang.

Tumpukan lebih rendah membolehkan kanak-kanak bermain di ambal seolah-olah mereka bermain-main di tingkat. Longgokan tidak mengganggu-gugat Zoom trak dan membina dunia fantasi untuk anak patung.

Tumpukan lebih rendah melindungi kesihatan kanak-kanak itu. Ia membolehkan ibu bapa untuk meletakkan dgn cepat pada permukaan yang sejuk, Menjaga Kanak-kanak dari draf semasa bermain.

Pembersih hampagas boleh menggali lebih dalam ke karpet, dan ‘tarik’ pada longgokan. Permaidani juga harus cukup kecil bahawa ia boleh boleh diangkat dengan mudah, supaya ibu bapa boleh vakum di bawahnya setiap bulan.

Kandungan serat adalah kebimbangan utama yang lain. Permaidani kanak-kanak harus mempunyai gentian sintetik, nilon atau polipropilena supaya mereka menentang kotoran dan boleh dibasuh. Sesetengah gentian yang mengeluarkan wasap ganas yang contaminate kawasan permainan kanak-kanak.

Ianya juga perlu menyemak noda dan gam yang digunakan pada kanak-kanak di karpet. Sesetengah rawatan noda yang toksik. Kebanyakan gam adalah toksik. Permaidani terbaik kanak-kanak harus mempunyai sokongan tiada. Ini membolehkan nafas karpet, mengurangkan kelihatan pertumbuhan kulat dan bakteria yang disebabkan beberapa masalah pernafasan, termasuk asma, kanak-kanak.

Jangan sekali-kali meletakkan kemudahan penjagaan dan pembersihan ke atas kesihatan. Ganas gam yang digunakan dalam syarikat perkilangan dengan peraturan-peraturan yang sedikit atau tiada boleh menyebabkan masalah paru-paru yang serius pada kanak-kanak.

Bilik-bilik anak-anak boleh datang hidup dengan permaidani yang berwarna-warni. Terdapat banyak rekaan dan corak, terutamanya apabila membeli dalam talian. Salah satu produk terbaru akan permaidani ‘cahaya hitam’ yang bercahaya dalam gelap. Ini menawarkan satu perbezaan hiasan ke seluruh bilik semasa lampu lantai, mendedahkan mana-mana raksasa lurking.

Peraturan hanya untuk warna adalah untuk memilih bentuk yang besar dan warna-warna yang rendah untuk kanak-kanak lebih muda. Bayi harus mempunyai permaidani dengan corak ‘mata’ mereka. Kajian menunjukkan bahawa bayi bertindak balas terhadap bentuk mata. Mereka akan comforted oleh ilusi manusia yang lain iaitu di dalam bilik.

Ibu bapa hari ini mempunyai kelebihan yang jelas ke atas ibu bapa sepuluh tahun yang lalu. Hari ini decorators boleh menikmati permaidani kanak-kanak yang dibuat oleh pengeluar khusus yang pakar dalam permaidani yang sihat, merangsang, dan menjadi sumber inspirasi.

Terdapat tiada keperluan untuk mengambil permaidani yang murah di sebuah kedai serbaneka tempatan. Kini, ibu bapa boleh membeli sama kualiti permaidani yang digunakan di sekolah dan pusat-pusat rawatan pesakit seharian. Permaidani-yang bersih, mempunyai rekabentuk umur yang sesuai untuk kanak-kanak dan kekurangan rawatan repellant noda yang ganas atau gam.

Kos khusus kanak karpet adalah terlalu tinggi, tetapi harga dijinakkan apabila membeli dari kedai dalam talian bereputasi baik. Kedai-kedai ini dihubungkan dengan pengedar yang membolehkan mereka untuk menawarkan pilihan yang terbaik dan hari siaran pada harga yang berpatutan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *