Nasihat untuk membantu dalam usaha anda untuk berhenti merokok

Nasihat untuk membantu dalam usaha anda untuk berhenti merokok

Anda mungkin pernah mendengar bahawa keluar rokok adalah sangat sukar. Ia adalah sukar jika anda tidak tahu bagaimana untuk mendekati ia dengan betul. Seperti mana-mana topik yang anda mempunyai pengetahuan yang lebih lebih berjaya anda akan. Untuk butt keluar untuk selama-lamanya, baca.

Jika anda sudah bersedia untuk berhenti merokok, cuba hypnosis. Seorang hypnotist berlesen akan menyediakan anda dengan alat-alat yang tidak dijumpai di tempat lain. Dengan menanam afirmasi positif ke dalam fikiran anda sementara anda berada dalam keadaan bersawai, anda akan mendapat rangsangan yang anda perlu terus bekerja ke arah matlamat anda. Selepas berkhayal dalam adalah rosak, anda mungkin mendapati bahawa rokok tahan rayuan yang sedikit, yang meletakkan anda bahkan lebih dekat kepada matlamat anda untuk keluar.

Hypnosis telah terbukti menjadi satu kaedah berkesan berhenti rokok bagi ramai orang. Ramai orang telah menemui kejayaan dengan hypnotists yang profesional. Mereka akan meletakkan anda dalam keadaan separa sedar hipnosis yang membolehkan mereka untuk mengisi minda anda dengan positif dan motivasi. Ini membantu mengurangkan rayuan rokok.

Anda boleh menyertai gimnasium atau memulakan rutin senaman, untuk menjaga diri anda sibuk. Ini akan mengisi masa yang anda akan menghabiskan rokok. Senaman adalah cara terbaik untuk melegakan tekanan. Anda perlu bermula secara perlahan-lahan jika anda telah tidak dilaksanakan dalam tempoh yang agak lama. Berterusan untuk berjalan kaki yang singkat adalah satu contoh yang baik untuk senaman pemula. Tanya doktor anda, sebelum anda mula melibatkan diri dalam sebarang aktiviti senaman.

Cuba untuk menggalakkan rakan-rakan dan keluarga untuk menyokong keputusan anda untuk berhenti merokok. Menyedarkan mereka bahawa sokongan mereka adalah kunci, tetapi bahawa mereka tidak perlu pertimbangan. Biarkan mereka tahu bahawa anda mungkin akan crabby pada awal. Keluar rokok bukanlah mudah, jadi anda perlu mendapatkan sokongan daripada orang yang anda sayangi untuk membantu anda melalui proses.

Membuat kajian pencetus apa rokok anda, dan kemudian mencari cara-cara untuk mengelakkan pencetus anda. Sebagai contoh, jika anda cenderung untuk Merokok semasa memandu atau sambil minum, ia adalah penting untuk menyesuaikan diri dengan cara yang anda lakukan perkara-perkara itu, jadi yang tidak secara automatik meminta anda untuk Merokok. Cari gangguan yang perlu anda diduduki.

Jangan cuba untuk melakukannya sendiri. Kawan-kawan anda dan keluarga anda akan menyokong anda jika anda membiarkan mereka tahu tentang rancangan anda. Mempertimbangkan untuk menyertai kumpulan sokongan. Perbincangan ringkas dengan individu-individu lain yang melalui perkara-perkara yang anda akan melalui akan membantu anda dalam menghentikan tabiat ini tidak diingini.

Jika anda merokok di rumah, melakukan pembersihan yang menyeluruh daripada ruang hidup anda, sebaik sahaja anda membuat keputusan untuk berhenti. Mencuci dinding, labuh dan langsir dan syampu permaidani dan upholsteri. Ini akan membuat ia supaya anda tidak mengingatkan Merokok setiap kali anda datang ke rumah anda, kerana ia akan mempunyai bau yang bersih dan segar.

Strategik pelan ganjaran untuk diri sendiri terlebih dahulu jika anda memenuhi matlamat tertentu. Memilih tarikh pencapaian berharga seperti 24 jam, satu minggu dan satu bulan sejak tarikh cukai. Letakkan senarai itu di suatu tempat di mana anda boleh melihat ia penting setiap hari. Anda mungkin akan terkejut dengan berapa banyak ganjaran ini boleh mendorong anda untuk mengatasi halangan.

Menjauhkan diri dari jenis situasi di mana anda akan terdorong untuk menghisap. Mengubah rutin anda jika ia sentiasa terlibat dengan Merokok. Setelah kopi anda di tempat kerja, atau mengelakkan tempat-tempat yang di mana perokok berkumpul, kami akan membantu anda mengelakkan aktiviti-aktiviti yang digunakan boleh dikaitkan dengan rokok.

Motivasi dan pandangan yang positif adalah kunci untuk keluar. Cuba fikir dari berapa banyak lebih baik kehidupan anda akan menjadi sebaik sahaja anda telah berhenti. Berfikir tentang berapa banyak lebih baik anda dan rumah anda akan bau sebaik sahaja anda telah membuat perubahan untuk berhenti merokok. Melihat negatif Merokok boleh menakutkan rakyat ke keluar, tetapi membayangkan semua positif boleh hanya membantu.

Minggu pertama adalah sentiasa yang paling sukar apabila anda berhenti merokok. Bagi dua hari pertama selepas keluar, badan anda rids sendiri daripada ketagihan Nikotin, membawa kepada pengeluaran fizikal. Selepas titik ini, ketagihan Nikotin akan terutamanya psikologi dalam alam semula jadi. Ini adalah lebih mudah untuk menahan daripada ketagihan fizikal, walaupun ia masih boleh menjadi sukar untuk berbuat demikian.

Tidak berfikir keluar sebagai satu pengorbanan; Fikirkan ia sebagai melakukan diri anda nikmat. Ia adalah lebih mudah mengubah tingkah-laku anda dengan pemikiran dengan ganjaran. Satu pendekatan yang positif adalah lebih berkesan daripada yang negatif. Cuba mental gambar bagaimana lebih baik kehidupan anda akan, begitu banyak dimensi yang berbeza, tanpa rokok. Ini akan membuat anda bermotivasi dan memberikan sebab-sebab yang sebenar untuk berhenti sekarang.

Manakala kebanyakan perokok apa untuk berhenti merokok, kebanyakan mereka akan berjaya pada ia. Orang-orang yang berjaya membentuk satu pelan tindakan, dan mencari motivasi yang betul untuk kekal setia kepada perjuangan mereka. Tips dan nasihat yang anda telah membaca di sini boleh membantu anda mencipta pelan anda sendiri, dan akhirnya menendang tabiat itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *