Nasihat pemulihan pembesaran payudara

Nasihat pemulihan pembesaran payudara

Anda ingin mendapatkan implan payudara? Dalam dunia moden ini, ianya agak mudah untuk berbuat demikian. Pertama, anda harus mencari seorang pakar bedah untuk melakukan kerja. Paling berkelayakan untuk melakukan kerja-kerja tetapi Lembaga disahkan kelayakan terbaik untuk mencari apabila memilih pakar bedah pembesaran payudara. Langkah seterusnya adalah untuk muncul untuk pembedahan dan meletakkan payudara (dan anda hidup!) ke dalam penjagaan pakar bedah untuk beberapa waktu sementara dia dan pasukannya pasang implan payudara anda. Langkah terakhir yang diperlukan untuk pembesaran payudara adalah bahagian yang paling sukar: proses pemulihan. Ada benar-benar tidak melangkaui masa pemulihan yang diperlukan untuk pembedahan invasif. Yang terbaik yang boleh anda lakukan ialah membolehkan badan anda untuk melakukan proses penyembuhan semulajadi. Bunyi yang mudah, bukan?

Apabila ianya akhirnya lebih, proses pemulihan bagi pembedahan pembesaran anda tidak kelihatan yang buruk. Ia dengan cepat akan lenyap dari ingatan sebagai anda mula untuk menikmati semua manfaat yang dilengkapi dengan kemudahan dan perkhidmatan yang saiz payudara anda yang baru. Pastikan untuk mengingati fakta bahawa apabila anda berada di katil dan kesakitan!

Masa pemulihan jumlah akan sentiasa berbeza antara pesakit. Ini adalah sebahagiannya disebabkan oleh kesihatan umum pesakit (lebih baik kesihatan anda, cepat pemulihan anda dan peluang yang kurang untuk komplikasi), dan sebahagiannya disebabkan oleh sama ada atau tidak pesakit mengikut arahan pakar bedah selepas pembedahan. Setiap pakar bedah akan memberikan pesakit beliau satu set garis panduan yang terperinci untuk diikuti apabila pulih daripada pembesaran payu dara. Malangnya, tidak setiap pesakit akan mengendahkan arahan pakar bedah beliau.

Dengan apa-apa jenis pembedahan invasif yang melibatkan regangan kulit anda, dalam minggu pertama atau begitu akan tempahan tidak selesa. Anda akan di banyak kesakitan. Kulit anda akan merasa diregangkan dan akan kelihatan agak berkilat – kedua-duanya adalah agak biasa. Jika anda memilih untuk sangat besar implan, dibesar-segala-galanya akan menjadi besarkan – anda mungkin sedang kesakitan yang lebih dan anda keseluruhan proses penyembuhan mungkin akan mengambil masa lebih lama daripada pemulihan yang tipikal bagi seorang wanita yang memilih implan yang lebih kecil. Segala-galanya datang dengan harga!

Dua perkara yang anda tidak boleh mendapatkan cukup semasa pemulihan anda adalah tidur rehat dan air. Kedua-duanya adalah diperlukan untuk pemulihan yang optimum. Terdapat beberapa perkara yang anda dikecualikan dari semasa pulih. Elakkan minuman yang akan mendehidrasi anda. Elakkan pengambilan alkohol (ia melemahkan sistem imun anda). Elakkan diri daripada merokok seperti itu adalah wabak (ia menghalang peredaran dan melemahkan keanjalan kulit). Elakkan senaman juga.

Pakar bedah anda akan menetapkan ubat-ubatan yang dua untuk pemulihan anda. Salah satu adalah untuk mengawal kesakitan anda, dan satu lagi akan antibiotik. Antibiotik ini adalah lebih penting antara kedua-dua anda mesti mengambil secara keseluruhan dan anda akan risiko bermulanya jangkitan yang secara drastik boleh merumitkan proses pemulihan anda. Mengambil kedua-dua ubat-ubatan seperti yang telah ditetapkan dan anda akan baik-baik.

Jahitan anda akan membubarkan dalam tempoh beberapa minggu selepas pembedahan anda. Tisu payudara anda akan mengambil sedikit masa untuk sembuh sepenuhnya, dan payudara anda mungkin bruised dan hodoh selama beberapa minggu selepas pembedahan. Sekali lagi, ini adalah agak biasa dan sebahagian dari proses pemulihan. Bersabar dan mereka akan kembali seperti biasa tidak lama lagi cukup.

Mahu mengetahui lebih lanjut? Bercakap dengan pakar pembesaran payudara. Pastikan anda mendapatkan pakar bedah plastik yang Lembaga disahkan sebagai pakar pembesaran payudara. semoga berjaya!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *