Nasihat pemakanan Sains Swiss

Nasihat pemakanan Sains Swiss

Dalam artikel ini nasihat pemakanan Swiss Sains, kita akan bercakap mengenai kesan makanan yang diproses pada kesihatan kita.

Diet daripada suatu organisma adalah apa yang ia makan, dan kakitangan kesihatan dietitians Kesihatan profesional yang pakar dalam pemakanan manusia, perancangan hidangan, ekonomi, dan penyediaan. Mereka akan dilatih untuk menyediakan Peti Deposit Keselamatan, berdasarkan bukti nasihat pemakanan dan pengurusan. Swiss Sains pemakanan yang terlibat dalam tugas-tugas nasihat pemakanan dan pengurusan.

Makan makanan yang belum diproses

Ia telah ditentukan bahawa kesihatan kita boleh diperbaiki dengan makan makanan yang segar dan keseluruhan.

Artikel yang bertajuk “The rahsia daripada hidup lagi” dari majalah National Geographic kajian mengapa sesetengah kumpulan rakyat seolah-olah hidup lebih lama berbanding masyarakat lain. Terdapat tiga budaya orang di seluruh dunia, menyebut perkara ini, yang hidup amat panjang jangka hayat semasa menghidap sedikit penyakit-penyakit yang membunuh yang begitu banyak sepanjang seluruh dunia. Pada asasnya, Terdapat tiga perkara yang mereka dapati dalam diet orang-orang yang akan menyumbang kepada kehidupan yang panjang dan kesihatan mereka. Tiga kumpulan orang, yang Sardinians, Okinawans dalam dan Seventh, Makan rendah kalori Diet yang terdiri terutamanya daripada buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin.

Seluruh tumbuhan makanan yang melambatkan proses pencernaan tubuh anda. Ia akan membolehkan penyerapan nutrien yang lebih baik dan akan memberikan keseimbangan nutrien yang penting. Ini akan menyebabkan pertumbuhan sel baik pengurusan, penyelenggaraan dan pembahagian sel. Ia juga akan mengakibatkan peraturan-peraturan yang lebih baik dan selera makan anda, tahap gula dalam darah badan anda. Menu yang dijadualkan secara tetap adalah lebih baik untuk menu yang jarang. Swiss Sains pemakanan menyokong pendekatan seperti itu untuk pemakanan.

Mengelakkan makanan diproses

Omnivor hunter-gatherers adalah apa yang manusia telah berkembang untuk menjadi lebih suku juta tahun. Diet awal manusia yang berbeza-beza berdasarkan lokasi dan iklim. Orang-orang yang tinggal di dalam persekitaran tropika yang cenderung untuk hidup dengan diet berasaskan tumbuhan yang lebih banyak. Orang-orang di latitud tinggi biasanya terselamat Diet dengan produk lebih haiwan.
Pembangunan pertanian berlaku kira-kira 10,000 tahun yang lalu. Dengan Pertanian manusia telah dapat menambah barang-barang seperti gandum, beras dan keledek untuk diet mereka. Penternakan budaya diberikan susu dan hasil tenusu, dan menjadikannya lebih mudah untuk daging dan sayur-sayuran.

Ini mula mengubah kira-kira 200 tahun yang lalu semasa revolusi industri. Dengan keupayaan baru untuk memproses makanan, agak beberapa teknologi telah dicipta yang boleh menyimpan makanan segar untuk lebih panjang supaya ia tahan lebih lama tanpa merosakkan. Banyak menggunakan teknologi baru ini juga diubah keadaan makanan kerana ianya bersifat.

Salah satu proses utama yang digunakan yang membolehkan makanan untuk kekal segar untuk tempoh masa yang lebih panjang ialah Pempasteuran. Ia juga banyak mengubah kandungan nutrien dalam makanan, walaupun. Keselamatan makanan yang banyak telah meningkat akibat Pempasteuran dan kemungkinan jangkitan bakteria telah berkurangan, Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa akibat yang buruk kepada proses ini.

Penyakit-penyakit yang berkaitan dengan obesiti semakin meningkat seluruh dunia. Teknologi pemprosesan makanan ini telah menjadi penyumbang besar kepada pembangunan ini. Ianya lebih murah dan mudah untuk menghasilkan makanan dengan cara ini dan mereka bertahan jauh lebih lama. Kuantiti yang lebih besar daripada penggunaan ini lebih murah dan lagi berkekalan makanan di seluruh dunia telah menyebabkan spike besar dalam pemakanan berkaitan masalah kesihatan.

Swiss Sains Pemakanan adalah pencipta dan pemasar beberapa produk kehilangan berat badan yang berkualiti tinggi di dunia. Dengan tempahan semua produk Swiss Sains Pemakanan membekalkan bahan-bahan bertulis dan buku-buku yang menyediakan pengguna dengan manfaat tambahan bahan pendidikan untuk membantu mereka menjadi lebih berjaya dalam perjuangan mereka untuk penurunan berat badan yang sihat.

Swiss Sains Pemakanan pejabat terletak di Clearwater, FL, Amerika Syarikat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *