Nasihat pakar untuk menjaga kaki penari yang

Nasihat pakar untuk menjaga kaki penari yang

Adakah anda seorang penari yang mengalami sakit kaki setiap malam? Adakah tapak kaki anda sakit dan rakam selepas sesi latihan dan persembahan? Akan kaki anda menjejaskan rutin anda? Mereka pengalaman menerbitkan Haus dan lusuh tahun berlalu dan anda hanya mendapat satu setiap. Anda mungkin ingin untuk memulakan mengambil lebih baik kaki anda kemudian.

Kaki anda memerlukan perhatian yang khusus, lebih banyak jika anda penari yang ada. Penari meletakkan jumlah tekanan yang dipercayai berdikari dari jam dan jam latihan dan prestasi, sesiapa sahaja yang mengambil bahagian dalam kelas-kelas tarian atau prestasi, penjagaan kaki yang betul adalah sangat penting. Ia adalah penting untuk penari untuk menjaga kaki mereka dalam keadaan premium supaya mereka boleh lakukan untuk keupayaan mereka.

Penari perlu melihat diri mereka dari segi kesihatan mereka lebih daripada penampilan mereka. Kemerahan, bengkak atau kesakitan adalah tanda amaran bahaya yang akan berlaku dan boleh membantu dengan menjaga masalah sebelum ia berlaku. Nasihat berikut boleh membantu anda mengelakkan atau penjagaan penari dan kecederaan.

Bahagian kuku – Ingrown toenails kebiasaannya disebabkan oleh hujung kuku jari kaki anda semakin tajam melalui kulit sekitar jari kaki dan masuk. Anda akan mula perasan paku merah dan menyakitkan. Mereka juga boleh membawa kepada jangkitan. Ty untuk memotong kuku anda terus di seberang untuk mengelakkan apa-apa masalah. Jika mereka lengkung ke bawah ke dalam kulit, potong senget untuk mengeluarkan bahagian masalah kuku, yang berkembang masuk.

Kuku kulat – mengenali ini adalah mudah. Anda akan melihat bahawa kuku anda kelihatan whitish atau kekuningan dan ketara thickened. Terdapat lebih ubat kaunter disediakan yang boleh membantu untuk melembutkan kuku, memotong kuku lebih mudah diuruskan, terutamanya selepas mandi atau berendam kaki anda. Ia adalah penting untuk memastikan anda kuku yang dipotong pendek dan dengan menggunakan sebuah Lembaga Pengarah yang ampelas untuk mengurangkan ketebalan di kuku.

Lepuh – lepuh dibentuk oleh geseran kerengsaan, menyebabkan lapisan kulit untuk rub dan balik terhadap satu sama lain. Ia biasanya disebabkan daripada terjerumus gelongsor dalam kasut anda atau tulang menggosok terhadap Kasut kaki anda. Lepuh boleh dirawat seperti terbakar tetap jadi ais boleh digunakan. Tidak pernah dibuat pada satu-satu. Di atas telah di simpan harus dibiarkan dalam keadaan elok untuk meliputi perlindungan. Band-aid satu atau lain-lain jenis perlindungan perubatan harus digunakan sekitar kawasan ini untuk mengurangkan tekanan dan melindunginya daripada tambahan kerengsaan.

Bunions – Bunions adalah pembesaran untuk sendi di bahagian dalam kaki besar anda. Mereka lebih biasa di kaki yang terlalu runtuh menyebabkan kaki untuk menggulung dan aliran dalam dan sering disebabkan oleh kaki rata, rendah struktur lengkung anda berjalan kaki atau teknik tarian yang tidak wajar. Akhirnya, ibu jari yang beralih ke arah lain. Bunion yang beralih sebaliknya membuat ia menonjol dan terdedah kepada kerengsaan terhadap kasut anda. Anda boleh membeli silikon gel dan merasakan tuala wanita yang akan membantu mengurangkan kaki anda dan mengurangkan kerengsaan. Aising juga akan membantu mengurangkan bengkak dan sakit. Cuba memakai menyokong beberapa lengkung dalam kasut anda untuk membantu menghalang kaki anda daripada runtuh.

Tendinitis – jika anda merasa sebarang kesakitan kepada bahagian atas kaki atau buku lali anda ini boleh disebabkan oleh mungkin tendinitis sendi anda. Ia adalah penting bahawa anda mencari Kasut tarian yang sesuai dengan anda dengan betul. Mereka tidak boleh longgar dengan kaki anda gelongsor di dalamnya, dan mereka perlu terlalu ketat menyebabkan kerengsaan kulit dan tendon. Jika anda mengalami masalah tendon yang kecil, mereka harus bertindak balas dengan beberapa hari rehat atau aktiviti berat. Jika anda masih mula berasa lagi sakit, maka ia adalah berkemungkinan anda akan mengalami kecederaan tisu lembut yang. Cuba menguatkan tisu-tisu lembut dengan band ketegangan getah atau senaman lain seperti yang diarahkan oleh guru tarian anda selepas bermulanya awal sakit berkurangan. Jika sebarang kesakitan berlangsung selama lebih daripada beberapa hari, maka anda perlu untuk bercakap dengan doktor atau pakar perubatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *