Nasihat kewangan untuk tidak diinsuranskan, ibu-ibu mengandung

Nasihat kewangan untuk tidak diinsuranskan, ibu-ibu mengandung

Seorang tokoh massa yang terkenal Tempahan bertanya saya apa nasihat yang akan saya berikan kepada pesakit yang tidak mempunyai perlindungan insurans kesihatan bersalin melalui majikan suaminya. Wanita ini tidak boleh mencapai pelan kesihatan majikan sendiri kerana syarikatnya memerlukan bahawa dia menggunakan pelan kesihatan suami beliau jika salah satu disediakan.

Ini adalah satu keadaan yang sangat unik kerana beliau tidak dapat faedah-faedah bersalin melalui pelan kesihatan beliau sedia ada dan boleh tidak mengikuti Medicaid atau SCHIP untuk perlindungan buruh dan penghantaran kerana dia sudah mempunyai insurans kesihatan. Apabila dia memanggil penyedia untuk menentukan apa buruh dan penghantaran kos, dia telah dipetik jumlah kos samping “$ 14,000” untuk semua pre-natal dan perkhidmatan penghantaran.

Wartawan yang terpaksa parafrasa jawapan saya untuk The Papar dan Herald harian Utah tetapi di sini adalah apa yang saya katakan dalam keseluruhan:

1) Jika dia dan suaminya kedua-duanya mempunyai insurans tetapi buruh dan penghantaran bukanlah perkhidmatan yang dilindungi, mereka akan dianggap pesakit “self-pay” untuk Perkhidmatan ini. Ini seolah-olah terlalu mudah, tetapi ia adalah penting untuk ambil perhatian kerana menghalang mereka daripada mendaftar Medicaid atau SCHIP. Ini peraturan keluar insurans kesihatan awam untuk mereka.

2) Saya percaya bahawa itu “kasar caj” atau seperti yang saya mahu memanggil mereka “pelekat harga” penjagaan pre-natal dan penghantaran adalah mungkin $8,000-$ 14, 000. Ini adalah jumlah yang “kasar” yang pembekal bayaran kepada syarikat-syarikat insurans sebelum “insurans diskaun” atau “kontrak elaun” digunakan. “Yuran bersih” yang syarikat insurans akan membayar akan lebih kecil daripada ini. Anda boleh fikirkan ini sebagai satu susunan diskaun kelantangan. Syarikat-syarikat insurans mendapatkan “kontrak diskaun” kerana mereka berunding bagi pihak beratus ribu pesakit.

Beberapa Negeri, seperti Minnesota, menghalang Hospital dari bil pesakit self-pay yang lebih daripada kadar kontrak insurans “paling disukai” yang mereka ada untuk Perkhidmatan dilindungi. South Carolina bukanlah sebuah negara, tetapi ia adalah munasabah untuk menjangkakan untuk membayar sama seperti syarikat insurans.

3) Saya inginkan “caj bersih” atau “kos bersih” jumlah jumlah $5,750-$ 7,000 untuk penghantaran:
• $3,500-$ 4,000 untuk hospital
• $1,500-$ 2,000 bagi doktor OBGYN

Saya dapati angka-angka ini di HealthcareBlueBook.com. Aku berlari mencari “penghantaran” di Charleston, South Carolina dan pangkalan data mereka mengira purata pembayaran insurans untuk penghantaran di dalam kawasan itu. Ianya juga penting untuk ambil perhatian bahawa jika beliau berakhir setelah Seksyen cesarian (“c-section”), komponen hospital pembayaran boleh sehingga $2,000 lebih tinggi.

4) Aku cadangkan dia dan suaminya memohon bantuan kewangan di semua hospital yang doktor OBGYN mereka mempunyai keistimewaan dan pastikan sekurang-kurangnya 2-3 daripada mereka adalah bukan-untuk-keuntungan yang “kebajikan”. Mereka perlu membuat di hospital wakil-wakil yang sedar bahawa mereka akan self-pay dan meminta diskaun rawatan “self-pay” dan amal.

Untuk menjawab soalan anda, ya saya rasa bulan 4-9 pelan bayaran adalah berpatutan untuk semua pembekal yang terlibat, tetapi saya tidak akan mengharapkan untuk mendapatkan satu “selepas fakta”. Saya nasihatkan sediakan sebelum tangan. Saya berhati-hati memberi amaran orang apabila mereka ditawarkan kredit penjagaan oleh pakar-pakar perubatan. Mereka boleh dipukul dengan faedah yang sangat tinggi jika mereka tidak menyedari terdapat bayaran belon. Peguam New York adalah menyiasat Syarikat ini sekarang.

5) Dia perlu meminta setiap hospital Kumpulan anestesia yang menyediakan perkhidmatan tiada dan hubungi Kumpulan anestesia tentang yuran mereka untuk penghantaran.

6) Jika doktor OBGYN dan hospital-hospital yang dia mempunyai keistimewaan tidak datang dalam julat ini dan wang adalah satu isu, pesakit perlu kedai pakar-pakar perubatan yang lain.

7) Menganggap mereka sudah tidak hamil, mereka boleh mula menjimatkan wang sekarang. Ini bukanlah satu pilihan yang sangat menarik, tetapi ia adalah mungkin yang terbaik.

8) Secara peribadi saya tidak penyokong birthing Pusat atau rumah kelahiran untuk menjimatkan wang. Laman-Laman ini tidak dilengkapi untuk menangani komplikasi dan saya percaya ianya tidak bernilai risiko untuk menjimatkan wang apabila mempunyai bayi.

9) Kebanyakan Perkhidmatan peguambela bil perubatan akan mengenakan caj pesakit peratusan simpanan mereka. Saya fikir ini boleh mengelirukan kerana perkhidmatan ini mungkin membawa pesakit untuk mempercayai mereka Simpan perbezaan di antara “harga pelekat” dan “kos bersih”. Ini adalah spread yang besar dan tiada siapa yang benar-benar memberi harga pelekat pula. Saya nasihatkan beliau untuk mendapatkan harga yang terbaik dia boleh sendiri terlebih dahulu. Jika peguambela itu tidak dapat lagi, dia bukanlah keluar apa-apa.

Pasangan ini telah unik keadaan insurans yang dihalang mereka daripada mengakses Medicaid atau SCHIP perlindungan bersalin seperti kebanyakan orang menginap. Satu lagi sumber yang baik bagi ibu-ibu yang mengandung dan semalam adalah program wanita-bayi-kanak-kanak (WIC), yang boleh didapati di banyak negeri.

Akta penjagaan mampu 2010 juga menjadikan liputan penjagaan bersalin yang berkesan “kebaikan kesihatan penting yang minimum” pada 2014 Medicaid dan semua pelan kesihatan individu yang akan dibiayai oleh Kerajaan Persekutuan. Jadi bermula pada 2014, jika anda membeli pelan kesihatan individu yang sebahagiannya dibiayai oleh wang kerajaan, ia akan perlu memasukkan perlindungan bersalin.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *