Nasihat Keselamatan mainan lembut

Nasihat Keselamatan mainan lembut

Mainan lembut dan dalam pelbagai jenis permainan yang disediakan memainkan peranan yang penting dalam perkembangan kanak-kanak yang. Masa bermain ialah tentang regangan imaginasi kanak-kanak anda dan membantu mereka belajar. Tiada ibu bapa yang masih hidup mahu terlepas keseronokan melihat anak-anak mereka bermain imaginatively dengan pelbagai jenis permainan yang direka dengan baik.

Tiada siapa lupa mainan yang hebat dari zaman kanak-kanak mereka dan sebahagian daripada mainan lebih popular adalah masih sekitar hingga ke hari ini. Malangnya beberapa permainan yang kami ingat dari belia kami dikenang kerana sebab-sebab yang salah. Mainan akan banyak yang lebih selamat daripada dulu tetapi masih terdapat aspek bahawa setiap ibu bapa harus sedar Bilakah mereka memilih mainan yang dari rak kedai.

Kesihatan dan aspek keselamatan mainan lembut

Aspek pertama yang anda perlu menyiasat sebelum anda membeli sebuah mainan yang merupakan had umur. Tetapi anda tidak mengambil ringan had umur yang sesuai untuk anak anda. Menimbang anak anda matang dan mempertimbangkan sama ada mereka akan selamat dengan mainan lembut.

Jika mainan itu terlalu kecil atau terlalu besar ia mungkin tidak sesuai. Mainan dengan bahagian-bahagian yang kecil tidak perlu diberikan kepada kanak-kanak di bawah umur empat (butang kecil dan mata harus menjadi selamat) dan walaupun anak anda ke atas empat anda masih harus mempertimbangkan sama ada mereka akan meletakkan bahagian-bahagian kecil dalam mulut mereka.

Mainan perlu mempunyai no tajam tepi atau bahagian tajam. Ini tidak menjadi masalah dengan tempahan yg suka mainan tetapi semak mainan dengan teliti. Begitu juga benang yang longgar atau kord.

Pastikan yg suka mainan disimpan dengan baik dan dalam persekitaran yang bersih. Yg suka mainan yang terutamanya terdedah kepada melindungi jangkitan jadi membersih diri mereka sentiasa pada suhu tinggi basuh dan kering mereka dengan teliti sebelum anda memberi mereka yang kembali kepada anak anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *