Nasihat jutawan tarikh A: Mengapa hal ehwal cinta jangka panjang yang lebih sihat

Nasihat jutawan tarikh A: Mengapa hal ehwal cinta jangka panjang yang lebih sihat

Dalam satu kajian yang baru, ia telah dikatakan bahawa orang-orang yang berada dalam hubungan untuk jangka masa yang panjang akan lebih bahagia dan lebih sihat berbanding dengan individu-individu yang tunggal. Dalam jutawan Dating, ia adalah masa yang tepat untuk anda mula mencari padanan yang sesuai anda supaya anda boleh hidup bersama-sama gembira dan sihat.

Pada masa ini di mana kita berada sama ada benar-benar gembira atau sihat; kami hanya keluar dari isu keuntungan berat musim sejuk, sejuk dan lembap cuaca plus bermusim batuk dan selsema – ini hanya membuat perkara-perkara yang lebih buruk lagi apabila kita mempunyai rakan kongsi. Dalam bulan ini di mana musim sejuk pudar, lagi sejuk masih kekal dan keperluan untuk selimut manusia; berikut adalah beberapa sebab mengapa rakyat harus berpegang kepada rakan kongsi bagi lagi.

Dan bukannya pemberian diri sendiri dan perasaan biru seperti cuaca; membuat komitmen untuk diri sendiri. Bukannya tergesa-gesa untuk jatuh cinta; Mulakan dengan melakukan rakan; Ia merupakan kunci kepada kebahagiaan yang sebenar. Selain itu, ia juga membantu meningkatkan kesihatan anda dan mengurangkan tekanan.

1. Mempunyai rakan kongsi yang mengurangkan tekanan. Satu kajian mencadangkan bahawa mempunyai hubungan jangka panjang boleh membantu mengurangkan stres, ia boleh mengurangkan tekanan yang menyebabkan hormon yang dipanggil. Terdapat tahap yang lebih tinggi daripada kortisol, hormon tekanan secara Single berbanding pasangan yang berkahwin atau komited. Walaupun sebahagian daripada anda mungkin mengatakan bahawa perkahwinan adalah lebih tertekan. Baik, yang juga adalah benar, tetapi ia telah meninggalkan kesan malap keatas kortisol maklum-balas kepada tekanan mental. Juga, mempunyai seseorang yang berkongsi masalah anda dan mempunyai sokongan sosial membantu penampan terhadap tekanan. Apabila anda menginap lagi bersama-sama, yang lebih banyak di tahap tekanan akan rendah. Anda akan menjadi rentetan sebagai pasangan tetapi menjadi kurang tertekan juga.

2. Mempunyai rakan kongsi yang meningkatkan jangka hayat anda. Dalam hasil kajian yang dijalankan ke atas satu lelaki dan wanita, ia telah telah menyimpulkan bahawa lelaki tunggal mempunyai 32% risiko yang lebih tinggi daripada kematian dalam hidup mereka; wanita mempunyai risiko 23%. Mempunyai rakan jangka panjang yang akan memberi anda lebih sosial sokongan daripada rakan-rakan dan keluarga. Mempunyai seseorang tiada untuk anda apabila anda sakit, seseorang untuk menjaga anda atau mendengar anda apabila anda gila; mengurangkan tekanan dan membantu anda melepaskan semua stim.

3. Mempunyai rakan kongsi yang meningkatkan kesihatan mental anda. Ia telah mendapati bahawa lelaki dan orang-orang yang mengadakan hubungan yang menjangkau lima tahun atau lagi kurang mungkin akan tertekan. Juga, orang-orang yang kurang mungkin tertekan atau melakukan bunuh diri; juga ada kemungkinan kurang untuk pergantungan alkohol dan dadah. Orang-orang yang telah membangunkan hubungan yang lebih panjang dan stabil dan bon dengan kadar yang lebih rendah daripada masalah berkaitan mental. Ini boleh disebabkan oleh sokongan emosi dan Keselamatan yang anda rasa apabila anda mempunyai seseorang dengan anda.

Selain itu, orang-orang yang sihat secara keseluruhan juga boleh lebih baik mengekalkan hubungan; berbanding dengan orang-orang yang mempunyai isu-isu dan emosi baggages dengan mereka. Sesetengah orang berbeza dalam pandangan mereka dalam hubungan; tetapi secara keseluruhannya, hubungan anda boleh menjejaskan anda secara keseluruhan. Mempunyai hubungan yang lebih lama, sihat boleh sihat untuk anda dan membantu anda menjadi lebih matang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *