Nasihat Diet jangkitan yis Candida yang hebat

Nasihat Diet jangkitan yis Candida yang hebat

Pertama sekali, apabila berdebat subjek diet Candida, kita semua harus sedar Apakah sebenarnya Candida. Well, Candida adalah jangkitan yis, bermaksud sejenis kulat. Tubuh manusia adalah penduduk dengan banyak jenis Benigna Candida yang memainkan peranan yang penting untuk sistem imun. Tetapi kadang-kadang, dalam keadaan tertentu dan oleh kerana beberapa faktor, yis Candida ini adalah bertambah dan menyebabkan jangkitan mulut, usus, faraj, dan kulit dan juga seluruh badan. Jenis yis Candida yang paling biasa adalah Candida albicans dan jangkitan ini dipanggil candidiasis.

Jangkitan yis Candida mempunyai tanda-tanda tertentu yang boleh menyebabkan komplikasi seperti Jangkitan pundi kencing, kehilangan tenaga, mata bengkak, kelesuan, mengidam makanan yang pelik, demam hay alahan, hiperaktiviti dan keradangan, mengganggu, gatal-gatal, Migrain, jangkitan mulut yang tidak menyenangkan dan ruam sakit tekak serta masalah Tiroid.

Jika anda mengalami mana-mana komplikasi ini Candida diet yang sihat adalah diperlukan sebagai rawatan jangkitan anda.

Diet Candida yang perlu diikuti dalam kombinasi dengan ubat-ubatan anti-kulat yang mewakili bahagian yang paling penting daripada rawatan Candida. Diet Candida ini menghapuskan makanan yang membantu penyebaran jangkitan yis Candida dalam badan anda. Tetapi berhati-hati anda Candida tempoh diet, seperti panjang harus diselaraskan kepada keterukan gejala-gejala anda dan kesihatan anda secara keseluruhan. Anda sepatutnya gembira untuk mengetahui bahawa pesakit-pesakit yang mengikuti Candida diet telah melaporkan peningkatan dalam keadaan mereka hanya selepas 2-4 minggu penggunaan rawatan Candida yang alternatif ini. Walau bagaimanapun, anda akan dibenarkan untuk memulakan makan sesetengah makanan terhad selepas ujian makmal akan menunjukkan keadaan bermasalah organisma anda. Jadi jangan risau, anda tidak perlu hidup terlalu lama tanpa makan makanan ‘terhad’ kegemaran anda!

Candida diet terdiri terutamanya dalam mengurangkan dari gula kerana ia adalah elemen yang membantu membangunkan jangkitan yis Candida. Oleh itu, yang paling penting bahawa anda mengurangkan kuantiti karbohidrat yang anda sedang memakan setiap hari.

Bila-bila masa selepas rawatan Candida yang anda mesti memotong apa-apa makanan yang yeasty seperti yang mereka akan mewujudkan persekitaran yang sempurna untuk mendarabkan jangkitan yis Candida dalam badan anda. Jadi, anda perlu menghapuskan roti, bir, keju dan minuman alkohol dari tabiat pemakanan anda semasa rawatan Candida.

Anda mesti mengurangkan kuantiti anda biasanya memakan produk tenusu. Sebab ini adalah satu kesan sampingan daripada jangkitan yis Candida – pengurangan keupayaan tubuh badan untuk mencerna makanan lemak.

Satu lagi perkara yang perlu anda lakukan semasa mengikuti Candida diet untuk menghapuskan kulat dan acuan daripada pemakanan anda.

Dan anda juga perlu memberi makan makanan yang diproses atau Berbungkus kerana ia mengandungi gula, yis atau bahan-bahan lain yang membantu jangkitan yis Candida untuk menyebarkan.

Kesimpulannya, anda perlu memberi perhatian kepada tabiat pemakanan harian anda dan cuba memotong daripada apa-apa makanan yang terhad. Tetapi jangan bimbang, pengalaman pahit ini tidak akan berlangsung lama, kerana analisis makmal yang akan menunjukkan peningkatan jika anda mengikuti Candida diet dengan betul!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *