Nasihat daripada doktor gigi Arlington TX: Kesihatan mulut anda semasa mengandung, Bahagian 2

Nasihat daripada doktor gigi Arlington TX: Kesihatan mulut anda semasa mengandung, Bahagian 2

Dalam post artikel terdahulu kami, doktor gigi Arlington TX telah membahas pentingnya Kesihatan oral yang betul dan kebersihan semasa mengandung. Pelbagai faktor risiko, perubahan hormon, loya dan ketagihan gula, boleh menyebabkan seorang wanita mengandung lebih terdedah kepada bakteria mulut yang menyebabkan gingivitis dan penyakit periodontal (gusi). Pencegahan keadaan lisan dan rawatan segera sekiranya kawasan tersebut mereka membangunkan adalah sangat penting, menekankan doktor gigi Arlington TX, kerana jangkitan bakteria lisan telah dikaitkan dengan kelahiran pramatang dan underweight bayi. Jadi, apa yang boleh anda sebagai bakal di lakukan untuk melindungi bukan sahaja kesihatan am anda lisan, tetapi kesihatan anda akan dijangkiti kuman?

Nasihat daripada doktor gigi Arlington: apa yang anda boleh lakukan semasa hamil

Terdapat beberapa langkah-langkah yang anda boleh ambil untuk melindungi diri anda dan bayi anda:

1. Dengan serta-merta Jadual sendiri temujanji dengan doktor gigi Arlington. Beritahu beliau bahawa anda hamil dan ia akan menjelaskan kepada anda apa yang ini bermakna untuk kesihatan mulut anda. Doktor gigi Arlington TX juga menandakan anda untuk temu-janji yang tetap untuk menjaga kesihatan gigi dan gusi anda dalam keadaan yang terbaik.

2. Membuat pasti anda berus gigi anda dengan teliti dua kali sehari atau selepas makan, kata doktor gigi Arlington TX. Keinginan yang sangat biasa bagi wanita hamil dan mereka boleh memukul pada makan bukan konvensional, supaya anda benar-benar perlu berus 30 minit selepas makan, Snek atau melayan mana-mana. Menunggu 30 minit membolehkan masa gigi anda untuk remineralize, kata doktor gigi Arlington. Memberus dengan serta-merta selepas makanan boleh mempercepatkan hakisan enamel gigi anda.

3. Termasuk setiap hari menggunakan flos dalam rutin kebersihan anda, menekankan Arlington TX doktor gigi! Dan membawa seluruh cecair yang diluluskan ADA-anti-bakteria kumur dengan anda. Ini akan memberi anda tepi bahagian atas terhadap bakteria di dalam mulut anda.

4. Cuba untuk mengekalkan diet yang sihat. Memenuhi gula ketagihan dengan pilihan yang sihat seperti segar atau buah-buahan kering Andainya bukan coklat dan gula-gula, menasihatkan Arlington doktor gigi. Jika anda tidak boleh melakukannya tanpa jenis memuaskan nafsu maka terdapat coklat tanpa gula di pasaran. Anda mungkin mahu saham sehingga terakhir ini jika anda mempunyai gigi manis yang tidak pernah puas, berkata doktor gigi Arlington TX

Minta doktor gigi TX Arlington: apa yang berlaku jika saya membuat masalah gusi semasa mengandung?

Ramai wanita bimbang apa rawatan pergigian akan melakukan untuk kesihatan kanak-kanak mereka yang belum lahir. Dan dalam satu langkah yang sangat memudaratkan kepada kesihatan mereka, mereka benar-benar memilih untuk menunggu sehingga mereka beranak sebelum mendapatkan perhatian doktor gigi Arlington TX. Jika anda perhatikan keradangan atau bengkak tisu-tisu lembut di sekeliling gigi, kemudian buku sendiri temujanji dengan doktor gigi Arlington TX dengan serta-merta. Terdapat pelbagai mitos yang mengandung dan rawatan pergigian. Apa yang anda perlu memberi tumpuan kepada mengekalkan kesihatan gigi dan gusi anda. Menunggu sembilan bulan melahirkan sebelum anda mendapatkan rawatan boleh meletakkan kedua-dua anda dan bayi yang belum lahir anda dalam bahaya.

Nota akhir dari doktor gigi Arlington TX

Kata-kata, “satu gigi yang hilang dengan kehamilan setiap” ialah, menjelaskan Arlington doktor gigi. Dengan rutin kebersihan oral rumah yang betul dan kerap rawatan pergigian pencegahan, kesihatan gigi dan gusi anda tidak akan diabaikan sekali!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *