Nasihat dalam mencegah buasir vena varikos borang semakin parah

Nasihat dalam mencegah buasir vena varikos borang semakin parah

Anda mungkin telah pergi ke bilik selesa dan anda melihat bahawa anda mempunyai beberapa sekaligus bengkak yang lembut di kawasan dubur anda. Sekarang jika anda tidak dapat qada adalah biasanya Hajat, hamil, kerap makan makanan yang pedas, atau telah mengangkat berat, kemungkinannya adalah, ini sekaligus anda merasa bengkak atau keluar pouching varicosities dipanggil buasir vena varikos. Jika tiada, ia boleh air mata dan menyebabkan pendarahan.

Sekarang di sini adalah beberapa tips yang bermanfaat pada bagaimana anda boleh mengelakkan buasir vena varikos borang.

1. Mengelakkan daripada sembelit. Jika anda telah straining sepanjang masa usus, dan anda telah buasir sebelum ini, maka anda mesti makan jauh lebih banyak serat. Termasuk besar seperti keseluruhan-bijirin, roti dan bijirin, sayur-sayuran mentah atau kacang. Apapun yang baik yang mempunyai serat yang tinggi. Pastikan untuk menghadkan pengambilan makanan yang rendah atau tiada serat.

2. Jika anda sedang hamil, tidur di sebelah anda akan rendah tekanan pada salur darah dalam pelvis anda. Ini boleh membantu menyimpan buasir daripada membangunkan atau menjadi lebih besar.

3. Mengelakkan daripada makanan dan minuman yang seolah-olah membuat anda lebih teruk gejala-gejala buasir. Ini bermakna ia termasuk pedas sangat baik, kopi, dan alkohol.

4. Anda juga perlu mengubahsuai aktiviti harian anda. Elakkan duduk lama atau berdiri terlalu lama. Mengambil berjalan-jalan singkat yang kerap.

5. Satu cara untuk mengurangkan straining, minum banyak air setiap hari. Seperti mengesyorkan doktor, 8 hingga 10 gelas air setiap hari. Selain itu untuk membantu dalam straining, minum banyak air membantu menggalakkan kesihatan! Pastikan setiap gelas 8 oz. Elakkan cecair yang mengandungi kafein atau alkohol. Mereka mencetuskan dehidrasi.

6. Membuat tertentu anda pergi menggunakan bilik mandi kerana tidak lama lagi anda telah menyeru agar pergi! Kerana kita belajar untuk mengawal diri kita sendiri, memegang ia dalam ini bukan sahaja baik untuk kesihatan kita, tetapi juga membuat najis yang kering-er dan keras!

7. Jangan tahan anda bernafas seluruh pergerakan usus, semata-mata kerana ia boleh bertindak seperti anda sedang straining!

8. Anda juga boleh mencuba softeners najis yang mengandungi bran atau psyllium. Mereka boleh menjadi berguna yang anda boleh sprinkling mereka di great dikacau pada jus buah-buahan. Selain itu, kekal jelas menggunakan melainkan jika anda perlu menggunakan julap, kerana mereka mungkin juga cirit-birit pencetus dan melemahkan otot-otot usus anda. Juga, terutamanya jika anda hanya pulih dari buasir boleh julap merengsa buasir.

9. Jangan lupa untuk bersenam, ia menggalakkan kesihatan dan… pergerakan usus lancar, dan tetap. Juga, membuat positif tidak boleh lakukan senaman mengangkat berat yang memerlukan straining.

10. Apabila semasa pergerakan usus, mengelakkan daripada straining meluluskan najis tersebut. Itulah apa biasanya menyokong jengkel buasir atau bantuan apa cipta buasir di dalam tempat yang pertama. Hanya berehat dan berikan diri anda masa untuk biarkan ia berlaku secara semula jadi… walaupun mengambil masa satu jam!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *