Namkeens-tengah-tengah India makanan ringan

Namkeens-tengah-tengah India makanan ringan

Namkeens adalah dianggap makanan farshan pernah popular di India.Bilik-bilik disediakan kaya dan tinggi kalori. Jika orang ingin mempunyai kalori yang rendah berdasarkan namkeen kemudian mereka perlu terus namkeen aloof dari proses goreng tohor. Tanpa kaedah menggoreng namkeens boleh disediakan lazat rasanya. Menggoreng kaedah menyediakan namkeens adalah teknik yang digunakan sangat dalam dunia sekarang. Namkeens rendah kalori yang berasaskan minyak yang digunakan adalah minyak kacang soya halus yang berganda. Dan untuk menjadikan ia sihat tiada hendaklah tidak menggunakan mana-mana satu warna tiruan, perisa dan pengawet di dalamnya dan juga mestilah menyediakan dari Tempahan segar dan tangan picked bahan. Oleh itu, mereka akan menjadi rendah kalori, kaya dengan protein yang kaya dengan serat, mudah dihadam dan sangat berkhasiat.

Namkeens yang baik untuk dimakan sama ada dengan sendirinya, atau mereka boleh berkhidmat dengan salad atau minuman atau boleh diberikan kepada kanak-kanak di tiffins sebagai makanan ringan yang sihat. Dalam namkeens rasa Garam Masala adalah sangat dominan. Masala garam ini mempunyai pelbagai kombinasi yang sihat dan kuat produk di dalamnya. Mereka adalah seperti kunyit, Halia, bawang putih, lada hitam, ulas, buah pelaga, kayu manis, pala & ketumbar. Ini semua adalah bersih untuk kesihatan. Setiap item mempunyai kecenderungan tersendiri yang bermanfaat. Sebagai contoh, kerja-kerja kunyit kerana darah penulen dalam badan, membaiki fungsi hati, mengekalkan kulit yang baik, menghalang selsema & batuk dan ia juga dianggap sebagai rawatan antiseptik. Di sisi lain, halia meningkatkan penghadaman, mengawal tekanan darah, merendahkan kolesterol, dan lain-lain. Seperti kunyit dan halia, cengkih kawalan jangkitan gusi & gigi, menguatkan saraf & membaiki kitaran darah.
Pala dapat merasa kelegaan daripada tekanan & ketumbar penawar senak. Dengan itu akhirnya, namkeens akan terbukti dalam bentuk makanan ringan yang sihat.

Nikmatilah pelbagai guna sistem semata-mata direka untuk India namkeens & makanan ringan. Minyak kurang digunakan dalam menyediakan namkeens bagi pengurusan minyak yang lebih baik. Terdapat pelbagai jenis namkeens yang disediakan dengan menggunakan kombinasi pelbagai produk. Namkeens India dikategorikan di bawah pelbagai bentuk seperti chavanas, sevs, dan lain-lain. Chavana dalam pelbagai bentuk termasuk Mitha chavanas, Mamri, Champakali, Fulvadi, Tamtam, Papad chevdo, Makai chevdo, Mogar dal dal Chana ni, Sing bhujiya, Chanachor garam, campuran chavanas, chevdo gandum, Masala chana, Bhadaran na cawan, Sadi dalmoth, Chatpatta con, Rajwadi dalmoth, dalmoth Kashmir, dan sebagainya. Pelbagai jenis
Sevs adalah seperti Jadi sev, sev Ratlami sev, Ganthiya, Naylon, Tomato sev, nenas sev sev keju, dan sebagainya. Bentuk-bentuk lain yang namkeen termasuk Bhelpuri, Chakari, Shakarpara, Bhakarvadi, Selatan wafer, Puri bahasa Parsi, dan lain-lain di dalamnya.

Membeli-belah dalam talian menawarkan pelbagai India namkeens & panggang makanan ringan yang merangkumi pelbagai jenis chavanas, sevs dan barangan yang lebih banyak. Beberapa syarikat seperti Agarwal Namkeens, Samrat Namkeens, gula-gula yang Safal dan Namkeens dan lain-lain adalah syarikat-syarikat namkeen yang popular. Namkeens Bikaner yang terkenal sekali di India. Perdagangan boleh didapati untuk eksport yang tinggi daripada produk yang dipanggil namkeen.

Kemudahan dalam talian telah mengurangkan tugas-tugas yang pelbagai dalam membeli produk. Tugas telah dikurangkan untuk memilih produk dari troli membeli-belah yang diberikan. Kemudahan ini adalah banyak memakan masa dalam alam semula jadi. Kedai-kedai dalam talian termasuk produk namkeen juga. Oleh itu, belian namkeens telah bertukar menjadi satu tugas yang mudah untuk pelanggan.

Namkeens ke India
Membeli Namkeens dalam talian, gula-gula India

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *