Nakheel adalah pajakan membeli-belah yang baru di Palm Jumeirah dan DAMAC mula syarikat baru bagi Hotel Apartments

Nakheel adalah pajakan membeli-belah yang baru di Palm Jumeirah dan DAMAC mula syarikat baru bagi Hotel Apartments

Nakheel Properties, pemaju induk Kepulauan tiruan yang berprestij di Dubai Palm Jumeirah, yang telah memulakan pajakan kepada peruncit zon pertama projek membeli-belah baru di Palm Jumeirah, yang sesungguhnya adalah dibahagikan kepada empat zon. Berehatlah di salah satu daripada mereka mempunyai sejumlah 270, 000 kaki persegi.

Projek yang dinamakan sebagai ‘The Palm Mall’ bernilai AED2.5 bilion dan yang dijangka siap tiga tahun dari sekarang. Jadi, Kumpulan telahpun merancang untuk menjemput semua kontraktor yang berkelayakan untuk membuat tawaran bagi kerja-kerja pembinaan projek tersebut sebelum separuh pertama tahun berakhir.

Berdasarkan laporan, Nakheel kini sedang menimbangkan untuk mempunyai pilihan kewangan yang berbeza bagi projek perniagaan tersebut; untuk ia perlu mengumpul dana sekurang-kurangnya AED3.3 bilion untuk membina projek tersebut serta sekitar AED800 juta bagi membina lain kedai projek, The Pointe, yang juga terletak di Pembangunan Pulau-pulau buatan manusia. Atas sebab ini, menurut Sanjay Manchanda, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Nakheel, beliau berkata bahawa syarikat perlu meneruskan keupayaan untuk mempunyai apa yang dipanggil ‘berulang hasil’. Malah, ia mengambil gambar yang holistik untuk projek tersebut di atas dan kelihatan beberapa peluang di mana Syarikat boleh membuat perniagaan mampan atau pasaran yang mempunyai potensi untuk berkembang dalam industri peruncitan.

Akhir sekali, sebagai urusan Pengarah daripada RetailCorp dunia di Nakheel, Adnan Hegrat berkata bahawa industri runcit di Dubai sedang di trek dan berkembang serta; kerana terdapat permintaan yang besar untuk runcit, yang sebenarnya, salah satu aspek paling berjaya di Emiriah Arab Bersatu.

DAMAC pelancaran sebuah syarikat pengurusan baru untuk menyediakan perkhidmatan kepada syarikat hotel serviced apartments

Sebagai hartanah pembangunan syarikat yang terbesar di Timur Tengah, sifat-sifat DAMAC baru sahaja melancarkan syarikat pengurusan mewah baru yang akan bertanggungjawab untuk menyediakan perkhidmatan pengurusan hotel untuk kedua di beberapa serviced hotel apartments bukan sahaja di Dubai tetapi seluruh rantau ini juga.

Memang La Maison DAMAC yang akan menguruskan semua di elite hotel apartments Syarikat, yang sememangnya akan mencapai kira-kira 4,000 unit. Sebahagian daripada mereka adalah masih dalam pembinaan, sementara yang lain kini sedang dikendalikan sehingga akhir tahun ini tahun 2013. Sebenarnya, firma pengurusan tersebut menawarkan perkhidmatan mewah keupayaan dalam industri pembangunan hartanah di Dubai serta menyediakan gaya hidup dan tahap keselesaan. Atas sebab ini, McLoughlin Niall, Naib Presiden Kanan DAMAC, berkata bahawa segala-galanya dalam syarikat hotel tetamu akan dijaga dengan tahap profesionalisme dan penghalusan dengan pasukan Perkhidmatan berkelayakan tinggi khususnya.

Jadi, Semua sifat-sifat yang akan beroperasi di bawah portfolio DAMAC Maison mempunyai ciri-ciri berikut: sebuah spa yang mewah dan damai; Restoran-restoran mewah; kawasan lobi yang menakjubkan dengan Ruang Mesyuarat; dengan kakitangan yang berdedikasi dan berkelayakan; dan dapur yang lengkap.

Kini, kerana sifat-sifat DAMAC mula beroperasi di pasaran hartanah Timur Tengah, ia telah siap dilaksanakan sebanyak 37 bangunan dengan 7, 817 unit, yang akan meliputi kira-kira kira-kira 13, 945, 299.00 persegi secara keseluruhan. Di samping itu, itu juga satu lagi bangunan 66 di pelbagai peringkat kemajuan di seluruh Timur Tengah dan Afrika Utara Wilayah (MENA) yang akan dianggotai sekurang-kurangnya 12, 100 unit.

Hakcipta Terpelihara (c) 2013 Zuber Mohsan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *