Musim panas dan Kesihatan dan kesihatan anda

Musim panas dan Kesihatan dan kesihatan anda

Musim panas adalah masa apabila anda perlu beri perhatian kepada aspek kesihatan dan kesejahteraan tubuh, kerana walaupun sedikit kecuaian boleh membawa kepada masalah besar. Berikut adalah senarai beberapa perkara yang anda perlukan untuk bekerja.

Pertama, anda perlu memastikan bahawa anda menggunakan pelindung matahari apabila anda pergi ke matahari. Satu faktor yang penting untuk dipertimbangkan di sini adalah bahawa ia tidak perlu mempunyai bahan-bahan yang mungkin menyebabkan kanser. Ini adalah PABA, benzophenone-3, homosalate, octyl-methoxycinnamate (OMC) dan camphor 4-perangkap-benzylidene (4-MBC). Walaupun ia mungkin kelihatan membosankan untuk menyemak bahan-bahan losyen, ingatlah bahawa ia mungkin bertukar menjadi suatu amalan yang menyelamatkan nyawa.

Jika anda sedang memikirkan mengelakkan matahari sama sekali semasa musim panas disebabkan oleh haba, perlu diingat bahawa dari perspektif kesihatan dan kesejahteraan anda, anda perlu untuk mendapatkan banyak vitamin d, dan matahari adalah sumber terbaik untuk itu! Walau bagaimanapun, adalah lebih baik bahawa anda tidak menggunakan pelindung matahari pada masa-masa yang anda akan hanya untuk tujuan ini. Ini adalah mengapa pendedahan 15-30 minit adalah lebih daripada mencukupi.

Satu lagi perkara yang perlu diingat adalah bahawa anda perlu untuk mengambil banyak buah-buahan segar dan sayur-sayuran untuk menjaga kesihatan dan kesejahteraan meter anda. Terdapat banyak pilihan dengan semua pasaran petani dan berlari. Anda benar-benar boleh menyimpulkan protein dan vitamin dan mengurangkan karbohidrat dan lemak dengan makan salad, banyak bijirin dan sayur-sayuran yang terdapat hanya dalam keadaan yang terbaik semasa ini beberapa bulan.

Minum banyak air adalah amalan anda mesti tidak lupa, terutamanya jika badan anda mempunyai kecenderungan untuk berpeluh banyak. Kandungan air perlu diganti dengan kerap, sebaliknya ia boleh membawa kepada penurunan kecekapan anda, serta banyak masalah fisiologi yang lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *