Murni O OCD – anda cara untuk mengatasinya

Murni O OCD – anda cara untuk mengatasinya

Murni O OCD (iaitu satu gelaran yang biasa digunakan untuk “Semata-mata Obsessional Thougths” atau “Tulen kejengkelan kompulsif gangguan”) menghantui dan mengungkit setiap orang yang telah. Bahagian yang sukar adalah, walaupun ia sangat biasa di seluruh dunia, ianya masih cukup jarang berlaku dalam komuniti Vaults ketat sehingga pesakit mendapati bahawa orang-orang sekeliling mereka telah tidak tahu apa yang sedang berlaku dengan mereka. Ia boleh mengecewakan apabila anda meminta orang untuk bantuan dan nasihat dan semua mereka boleh menawarkan nasihat yang generik yang benar-benar berkesan.

Fikirkan tentang perkara ini: anda akan pergi kepada mekanik anda dan meminta mereka untuk nasihat mereka mengenai pembedahan otak? Mengapa menginap anda memilih untuk pergi ke rakan-rakan dan keluarga untuk maklumat tulen O OCD? Mereka sangat baik mungkin a telemarketer, seorang pelombong arang batu atau pihak Bank untuk semua anda tahu? Walau bagaimanapun, sebahagian jika tidak semua daripada mereka tidak layak untuk memberikan nasihat tentang gangguan kompulsif kejengkelan dan sering kali jika anda mendengar nasihat mereka, ia boleh mencederakan anda lebih daripada ia boleh membantu anda!

Murni O OCD ialah Bala yang seperti teka-teki untuk orang-orang yang tidak mempunyai hala tuju yang betul. Masalah utama adalah bahawa majoriti ahli terapi yang tidak benar-benar berkelayakan untuk memberikan anda nasihat mengenai OCD, malah, kadang-kadang nasihat mereka sebenarnya kurang berguna daripada nasihat yang anda dapat dari rakan-rakan dan keluarga!

Jadi apa boleh kita cuba kerana ia kelihatan bahawa aku telah mematahkan setiap saluran bantuan mengenai tulen O OCD? Terdapat beberapa perkara yang anda perlu mengawasi keluar untuk apabila anda mahu untuk mendapatkan keadaan ini daripada anda di bawah kawalan klasik. Yang paling jelas perkara yang anda mahu lakukan adalah mencari seseorang yang mempunyai OCD O yang tulen dan yang telah dipukul.

Well, ini masuk akal betul? Jika anda mahu belajar bagaimana untuk bermain permainan seperti bola keranjang, anda ingin belajar tentang hal itu dari seseorang yang telah membaca buku-buku tentang hal itu, seseorang yang telah mengambil kelas pada subjek ini, atau anda lebih suka belajar dari orang yang benar-benar mahir Permainan? Saya akan memilih pengalaman dunia sebenar ke atas “buku pengetahuan” setiap masa.

Sesetengah berpendapat bahawa ahli psikologi yang bekerja dengan penghidap OCD O tulen sepanjang masa dan oleh kerana itu, mereka dapat lebih daripada bantuan yang mencukupi. Saya akan berkata, “Mungkin” anda lihat, akan anda lebih suka belajar tentang melahirkan dari seorang doktor yang menghantar bayi atau dari seorang wanita yang telah melahirkan lima kali? Jika anda seorang ibu untuk beranak, peluang adalah bahawa anda akan mendapatkan nasihat yang lebih berguna dari seorang ibu, anda tidak akan bersetuju?

Jadi apa yang saya ingin mencabar anda untuk mencuba adalah untuk pastikan anda menukar kaedah yang anda mendapatkan bantuan mengenai tulen O OCD dengan mencari seseorang yang mempunyai mengatasinya kerana saya dan mendengar apa yang mereka telah katakan. Saya telah menyediakan bahan-bahan OCD beberapa kuat untuk anda di bawah, menikmati!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *