Murah insurans kesihatan keluarga

Murah insurans kesihatan keluarga

Semua orang mahukan kos rendah keluarga-insurans kesihatan. Setiap daripada kita mempunyai bil-bil yang kita perlu membayar untuk makan, ada rumah, dapat kerja, dan juga mengambil percutian. Jika anda mempunyai belanja, kos rendah insurans boleh menyediakan perlindungan yang anda perlukan dan masih membayar bil anda yang lain.

Adakah anda amat ditakuti membuka peti mel untuk mencari bil insurans kesihatan anda? Adakah insurans kesihatan keluarga anda lebih mahal daripada yang anda mampu? Jika anda mendapati bahawa anda mempunyai untuk melepaskan sesuatu yang lain dalam hidup anda untuk membayar insurans kesihatan anda, anda perlu mencari pelan yang lebih baik, lebih murah untuk keluarga anda.

Pertama, anda perlu menetapkan bajet. Menentukan hanya berapa banyak anda boleh berbelanja insurans kesihatan setiap bulan tanpa perlu untuk berkata tidak kepada perkara-perkara lain dalam hidup anda–seperti makanan, atau gas untuk mendapatkan kerja. Mengetahui berapa banyak insurans kesihatan boleh naik harga dalam tempoh beberapa tahun yang lalu, tidak bagaimana ia banyak kos sekarang. Anda juga perlu menentukan deduktibel anda akan, berapa banyak anda perlu membayar untuk preskripsi, dan apa-apa yang lain-lain maklumat penting.

Anda perlu berhati-hati membaca maklumat yang disediakan di dalam insurans kesihatan. Apakah yang boleh ditolak? Apakah harga yang anda akan membayar setiap bulan, setiap enam bulan, setiap tahun? Jumlah kos insurans kesihatan termasuk kedua-dua kos tahunan dan deduktibel yang anda bertanggungjawab. Bayaran bersama yang rendah untuk melawat doktor adalah kira-kira sepuluh ringgit – tidak tiga puluh.

Kadang-kadang, dengan insurans kos rendah, anda akan mendapati liputan preskripsi yang tidak dimasukkan. Jika anda tidak perlu preskripsi ini adalah kawasan yang anda memotong untuk mengurangkan kos anda. Untuk perlindungan preskripsi anda akan membayar sedikit lebih untuk insurans kesihatan. Lihatlah berapa banyak preskripsi perlindungan kos, dan memikirkan berapa banyak perlindungan yang perlu. Anda mungkin mendapati bahawa, dalam jangka masa panjang, kos anda untuk membayar perlindungan preskripsi daripada membayar bagi resepi sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *