Mudah-untuk-mengikuti Tips untuk memelihara kesihatan sesuai dan kecergasan pelan

Mudah-untuk-mengikuti Tips untuk memelihara kesihatan sesuai dan kecergasan pelan

Semakin sesuai boleh perubahan hidup yang besar, terutamanya jika anda tidak pernah melakukannya sebelum. Walaupun jika anda hanya digunakan untuk rutin Kecergasan, kadang-kadang ia boleh agak membosankan dan anda perlukan perubahan. Berikut adalah beberapa tips bagi kedua-dua baru dan aficionado kecergasan yang berpengalaman yang ingin memulakan rutin kecergasan mereka.
Apabila usaha untuk mencapai matlamat kecergasan anda, ia adalah penting bahawa anda Pastikan otot-otot anda lemah gemalai. Jika tidak, anda boleh menarik otot dan tidak mempunyai Suruhanjaya untuk sementara waktu. Anda harus memegang stretches selama tiga puluh saat jika anda di bawah umur 40. Jika anda berusia 40, anda harus memegang stretches anda selama 60 saat kerana otot-otot anda mendapat kurang fleksibel seperti yang anda umur.
Mengambil kelas seni mempertahankan diri adalah cara yang baik untuk mendapatkan dalam bentuk dan sambil belajar sesuatu yang baru. Bukan sahaja akan anda mendapat manfaat daripada pergerakan seni mempertahankan diri, tetapi up duduk, regangan dan hangat lain naik latihan yang juga hebat. Mengambil kelas dengan rakan untuk menambah motivasi seseorang untuk mengamalkan dengan di antara kelas.
Tip yang baik untuk membantu anda dapatkan fit adalah untuk memastikan anda mendapat sekurang-kurangnya lapan jam tidur setiap malam. Badan kita mengeluarkan hormon kita tidur dan jika anda memotong pendek tidur anda, anda tidak mendapat manfaat sepenuhnya. Lapan jam tidur atau lebih, perlu cukup.
Bola sepak adalah aktiviti aerobik yang besar kerana ia memerlukan anda untuk sentiasa bergerak dalam arah yang berbeza. Masuk ke dalam bola sepak membolehkan anda untuk menjalin hubungan dengan ramai yang lain, yang ia boleh lakukan dengan mana-mana sukan. Walau bagaimanapun, anda harus berhati-hati pemain yang kompetitif yang mengambil permainan yang serius dan menjadi sangat fizikal apabila ia datang untuk mendapat kawalan bola.
Jika anda akan berjalan di atas treadmill yang untuk latihan, cuba untuk tidak memegang rel tersebut. Anda boleh menyentuh mereka untuk kira-kira tetapi anda tidak perlu berpegang apabila berjalan atau berlari. Jika anda perlu berpegang, anda mungkin mahu mempertimbangkan merendahkan tahap intensiti yang ia mungkin terlalu banyak.
Apabila merekabentuk program kecergasan anda, tumpuan kepada kekuatan dan ketahanan diri, bukan hanya jisim otot. Meningkatkan otot jisim tidak membuatkan anda lebih sihat dan ia tidak menjadikan kamu lebih menarik. Kecergasan yang lebih baik datang dari program senaman yang sempurna yang akan meningkatkan kekuatan anda berfungsi, meningkatkan denyutan jantung anda secara kerap dan meningkatkan kapasiti paru-paru anda.
Jika anda sedang mencari untuk mempunyai gaya hidup yang lebih sihat, maka perkara yang paling penting yang anda perlu lakukan adalah minum air. Air membantu dalam pelbagai cara dan menawarkan banyak manfaat yang besar kepada orang-orang yang sama, ingin menurunkan berat badan atau hanya meningkatkan kesihatan mereka secara umum.
Tidak boleh menjadikannya alasan. Apabila ia datang untuk bersenam secara kerap dan berpegang kepadanya jangka panjang, anda boleh membuktikan sendiri musuh terburuk anda. Sebaik sahaja anda membuat rancangan untuk senaman dua atau tiga kali seminggu, patuhi perancangan itu. Tiada pengecualian. Jangan biarkan diri anda yang meletakkannya.
Membuat senaman keseronokan adalah salah satu cara terbaik untuk kekal sihat. Mengheret diri sendiri ke gimnasium atau terlibat dalam mana-mana aktiviti-aktiviti lain yang tidak menikmati akan menghalang anda daripada bekerja lebih. Mencari sesuatu yang mencabar fizikal bahawa anda menikmati. Menyertai satu pasukan sukan tempatan adalah cara terbaik untuk membuat kawan-kawan, berseronok, dan mengekalkan bentuk badan.
Mengurangkan risiko osteoporosis, pastikan untuk mengambil banyak kalsium. Umum mengetahui bahawa susu dan produk tenusu lain mengandungi kalsium, tetapi nutrien ini boleh didapati dalam banyak makanan yang lain. Bok Choy, brokoli dan kelp adalah sangat tinggi dalam kalsium. Biji bijan adalah sumber besar yang lain.
Pastikan anda meregangkan sebelum dan selepas semua senaman anda. Ini akan memastikan bahawa otot anda tinggal longgar dan meningkatkan fleksibiliti anda, membantu anda untuk mengelakkan kecederaan. Regangan pada permulaan senaman yang perlu mengambil tempat selepas memanaskan kira-kira lima minit, kerana otot-otot anda akan panas dan longgar.
Merawat kasut anda seperti susu. Susu tamat, dan begitu juga Kasut. Mereka kehilangan mereka bunga, kusyen, dan memakai tapak kaki ke bawah. Mereka boleh mendapatkan tidak selesa dan menyebabkan lepuh. Menetapkan tarikh bila anda percaya kasut anda akan “tamat”, dan bersedia untuk membeli yang baru masa itu.
Cara terbaik untuk membina otot-otot di kaki anda adalah untuk melaksanakan squats. Squats boleh merupakan sebahagian penting daripada apa-apa kerja, tetapi mereka perlu dilakukan dengan betul. Jika ia tidak dilakukan dengan betul, anda mungkin berakhir sehingga mencederakan diri sendiri dan tidak mendapat latihan yang terbaik.
Sesiapa sahaja yang mengambil sebuah rejim kecergasan tahu betapa pentingnya ia untuk terus sebaik sahaja anda telah bermula. Gunakan tips ini sebagai asas untuk program kecergasan anda. Kecergasan adalah besar bagi seluruh tubuh anda dan anda akan mendapati bahawa anda tidur lebih mudah dan berasa lebih bertenaga. Kekal cergas dan anda akan berasa lebih baik sepanjang hidup anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *