Motivasi oleh coklat

Motivasi oleh coklat

1.) Tiada bernilai mempunyai yang pernah. Saya tidak mempunyai idea bagaimana keras ia untuk memikirkan bagaimana untuk membuat coklat dan sekali tahu, betapa sukarnya untuk mengubahnya menjadi melayan menakjubkan kami sekarang suka! Kacang yang hanya tumbuh di bahagian tertentu di dunia, dan pokok-pokok adalah sangat rapuh dan sukar untuk memupuk. Sebaik sahaja anda menguruskan untuk menanam pokok-pokok koko, kacang akan dituai, panggang dan dibuang kulit, kemudian tanah untuk borang Koko minuman keras. Minuman keras yang ditekan untuk memerah mentega Koko. Kemudian mentega Koko mendapat meletakkan kembali (jika ianya baik coklat). Beberapa perkara lain ditambah, maka campuran adalah conched (atau bercampur dengan mesin conching) sehingga 3 hari pada suhu antara 140 dan 167 darjah! Kemudian ia telah terbaja (atau disejukkan) hanya betul-betul dan kemudian teracu. Kucar-kacir pada apa-apa langkah dan seluruh kelompok memusnahkan. Lembu Suci! Yang tahu?

2.) Pengekalan adalah kunci kejayaan. Milton Hershey gagal dalam dua pertama beliau gula-gula yang membuat usaha. Dia bertiup itu, hilang segala-galanya dua kali! Jika dia keluar kemudian, kita akan tidak mempunyai Hershey Bar atau yang Hershey’s Kiss!!

3.) Mempunyai minat sesuatu dalam hidup anda atau kerja-kerja anda yang anda akan teruja. Milton Hershey menjadi bersungguh-sungguh membantu kanak-kanak lelaki yang ibu bapa boleh tidak lagi menjaga mereka. Keuntungan dari perniagaan coklat membantu anak-anak ini yang mempunyai kehidupan yang lebih baik. Sekolah itu masih beroperasi semalam. Forrest Marikh mahu membina satu empayar yang beliau telah bersungguh-sungguh menjual produk-produk beliau di seluruh dunia. Satu nombor yang menjual coklat bar di seluruh dunia semalam? Bar Marikh. Semangat terus kita terlibat dan bahan pembakar semangat semua pencapaian yang hebat. Apakah anda bersungguh-sungguh? Jika jawapannya tidak, anda perlu bersambung kepada sesuatu. Jika tidak anda akan terlepas keluar pada menjadi segala-galanya yang anda boleh dan menikmati perjalanan anda.

4.) Berhenti makan dan mula merasa. Saya suka coklat (sebenarnya saya suka kebanyakan makanan), dan saya telah telah makan sejak kanak-kanak. Tetapi saya tidak pernah benar-benar merasai ia. Saya pergi ke saya coklat pertama yang merasa pada Hershey (yang banyak seperti merasa wain) di mana saya diberitahu untuk menggunakan semua deria saya; Malah mendengar coklat seperti kami terputus merasa petak. Yang gelap coklat, lebih tersendiri yang snap. Coklat susu adalah terlalu lembut untuk benar-benar snap. Saya belajar bahawa pokok Koko ditanam dengan pokok oren untuk benar-benar boleh menyerap sebahagian daripada rasa sitrus yang boleh dirasa di coklat terhasil. Coklat dari kawasan-kawasan yang berbeza mempunyai rasa yang berbeza. Yang tahu? Tetapi di sini adalah pengajaran besar yang kita pergi melalui hidup makan dan tidak merasa. Kita tergesa-gesa untuk ke langkah seterusnya masalah besar yang akan datang, di penghujung hari, perkahwinan apa pun ia, kita kehilangan semua memandang, semua detail yang kaya dari masa semasa. Musim bunga adalah musim yang hebat untuk benar-benar merasai perasan bunga-bunga, birdsong di dunia ini cantik yang kami daki. Makan sepotong buah-buahan segar dan menikmati jus, warna dan tekstur. Terdapat lebih kepada segala-galanya daripada yang dijangka dan kita biasanya dalam terlalu tergesa-gesa untuk notis.

5.) Pergi lebih mendalam. Saya sentiasa berasa kagum orang-orang yang tidak membaca, yang melawat tempat-tempat yang sama, yang cukup banyak telah berhenti belajar sesuatu yang baru tentang diri mereka atau dunia. Bagi saya ini adalah seperti melalui kehidupan dengan mata tertutup. Minit yang anda belajar sesuatu yang baru, dunia anda mengembang. Dan memang menarik! Sekarang Bilakah saya makan coklat, pendapat Milton Hershey dan perjuangan beliau dalam membuat, atau saya makan M & M untuk dan ingat bagaimana keras yang ia adalah untuk mendapatkan Amerika untuk membeli mereka pada mulanya. Saya cuba untuk benar-benar menikmati apa yang saya makan dan memahami apa yang “mulut rasa” bermakna apabila truffle Lindt yang larut dalam mulut saya. Pilih apa-apa yang menarik bagi anda dan pergi lebih mendalam belajar mengenainya. Jika seseorang, bertanya kepada mereka tentang zaman kanak-kanak mereka atau apa impian mereka di sana adalah jauh lebih banyak kepada dunia dan segala-galanya di dalamnya! Jangan biarkan permintaan pada masa anda membuat anda dalam shallows kehidupan.

6.) Bersenang-senang! Saya tidak dapat membantu tetapi mengaitkan coklat dengan keseronokan. Saya tidak melihat wajah-wajah sedih apa-apa di dalam dunia bagi coklat di Hershey. Orang dewasa dan kanak-kanak menghadapi letupan – ia adalah seperti Willy Wonka dan kilang coklat tanpa faktor creepiness. Entah bagaimana kami telah datang untuk berfikir coklat sebagai buruk (kecuali terhad kuantiti coklat gelap untuk manfaat kesihatan), dan kami sudah terlalu sibuk untuk bersenang-senang. Yang boleh membuang masa pada coklat yang merasa di mana terdapat e-mel untuk menyemak? Hak yang boleh membazirkan masa hidup di mana terdapat pekerjaan yang harus dilakukan? Kepercayaan yang saya akan sentiasa ada kerja, tetapi keseronokan sebenar semakin sukar dan sukar untuk kita mencari. Atau mungkin membenarkan diri kita untuk mencari. Duduk dalam pawagam dalam dunia coklat seperti buih-buih yang ditembak jatuh dari siling dan keping 3D Reese diterbangkan skrin saya ketawa dengan penuh nikmat. Bilakah kali terakhir anda ketawa dengan kegembiraan semata-mata? Jika anda tidak ingat, sudah terlalu lama.

7.) Tidak mengambil perkara-perkara untuk diberikan. Tahukah anda bahawa rantau di mana pokok-pokok Koko tumbuh telah telah mengalami kemarau dan penuaian lebih? Beberapa jenis kacang Koko yang hampir pupus? Bolehkah anda bayangkan dunia tanpa coklat? Sekarang, jelas itu adalah terlalu peristiwa untuk merenung untuk tempoh yang lama. Dan Milton Hershey akan aghast wawasan beliau adalah untuk membuat coklat dengan harga yang berpatutan, bukan hanya sesuatu bagi sangat kaya dan yang adalah apa yang dia lakukan dengan Bar Hershey asal beliau. Kami mengambil banyak perkara untuk diberikan kita sayangi kami Kesihatan, coklat. Apa-apa adalah selama-lamanya menikmati ia sekarang. Merebut hari makan coklat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *