Mood vitamin

Mood vitamin

Adakah anda tertekan? Bimbang? Moody? Ramai di antara kita yang akan beralih kepada bantuan pharmacutical, atau kita Main permainan mental dan emosi dengan diri kita sendiri untuk mencuba dan “ride.” Tetapi realitinya keadaan bahawa dengan pemakanan yang betul, atau “mood vitamin”, kita boleh benar-benar berasa lebih baik daripada kami mempunyai tahun, sepanjang masa, tanpa dadah. Tanpa permainan mental.

Kekurangan Vitamin B boleh untuk menyalahkan bagi kami cabaran emosi. Vitamin B-Complex sangat penting untuk kesejahteraan kesihatan mental dan emosi. Tidak seperti kebanyakan nutrien, badan kita tidak benar-benar menyimpan lebihan vitamin B. Sebaliknya, kita sentiasa perlu mengambil mereka untuk memanfaatkan kuasa penyembuhan mereka.

Vitamin B yang hanya boleh meningkatkan mood anda jika dibiarkan dalam keadaan elok dan sihat dalam badan anda. Lebihan gula halus, kafein, Nikotin atau alkohol pada dasarnya akan memusnahkan vitamin, memberikan ia sia-sia. Ini akan membantu mengekalkan kebimbangan, kemurungan dan pemikiran malah bunuh diri. Jika anda mengalami perasaan ini, dengan serta-merta memberhentikan penggunaan bahan-bahan berbahaya tersebut.

Kemudian, mulakan regimen tambahan B vitamin dengan mengambil perkara-perkara berikut:

Tiamina (Vitamin B1) – ini adalah vitamin yang menggunakan otak anda untuk menukarkan gula darah kepada bahan api. Apabila ianya kurang, otak anda akan kehabisan tenaga pada kadar yang membimbangkan, menyebabkan kemurungan, keresahan, keletihan, cepat marah, dan fikiran untuk membunuh diri. Vitamin ini adalah penting dalam mengekalkan keseimbangan emosi dan “keghairahan untuk hidup.”
Niacin (Vitamin B3) – kecil kekurangan vitamin yang kritikal ini akan membawa kepada pergolakan, kebimbangan, dan kelambatan mental & fizikal. Kekurangan utama boleh menyebabkan Pellagra, atau dementia & psychosis. Vitamin ini terus aktif dan waras.
Asid pantothenic (Vitamin B5) – dua bahan-bahan yang menggabungkan otak anda dan kegunaan untuk memperbaharui mood anda dalam semakan dan mengelakkan kemurungan adalah asid amino dan acetylcholine. Kekurangan B5 mengelakkan ini dari berlaku, mengakibatkan utama keletihan, tekanan kronik dan kemurungan. Vitamin ini adalah sangat penting dalam mengekalkan emosi yang stabil dan mampu menghadapi hidup.
Pyridoxine (Vitamin B6) – otak anda menggunakan vitamin ini untuk memproses asid amino dan seratonin, serta melatonin dan dopamine. B6 kekurangan boleh mengakibatkan kekeliruan mental, bersama-sama dengan cabaran sistem imun dan kulit luka-luka. Apabila vitamin ini adalah bekalan yang mencukupi, anda harus rasa tajam dan berjaga-jaga.
Vitamin B12 – ini adalah elemen yang kritikal dalam pembentukan sel-sel darah merah. Kekurangan B12 adalah mungkin kekurangan B vitamin yang menakutkan, kerana ia membawa kepada satu keadaan yang dikenali sebagai pernicious anemia, masalah pengangkutan oksigen yang. Gejala-gejala termasuk kekeliruan, keresahan, dementia, hallucinations, lemah, pening dan kesemutan di extremities, antara lain. Apabila dalam bekalan yang mencukupi, vitamin ini akan membantu anda oxygenated dan berpusat.

Selain untuk keseluruhan-makanan yang semulajadi, vitamin B tambahan, saya juga sangat menggalakkan anda untuk mengambil multi-vitamin keseluruhan-makanan yang dan formula antioksidan yang kuat. Acai berry dan teh hijau adalah antioksidan yang luar biasa yang akan membunuh mana-mana radikal bebas yang berpotensi boleh menghalang keberkesanan B anda, dan lain-lain vitamin mood.

Pada Nota akhir, Sila elakkan diri daripada sudut runcit atau kedai ubat-ubatan anda. Mereka berurusan di sintetik. Kita mahu seluruh-makanan vitamin, kerana mereka hanya jenis badan anda akan benar-benar mengenali, mengasimilasikan, dan gunakan. Dapat mengenali orang-orang yang bagus di kedai tempatan makanan kesihatan terbaik anda.

Gangguan perasaan seperti kemurungan, kebimbangan atau panik, cepat marah, dan sikap acuh tak acuh boleh melemahkan. Ia boleh merosakkan kehidupan. Mereka bahkan pula saya, once upon a time. “Mood vitamin” akan memberikan anda peluang terbaik perjuangan, saya memberi jaminan kepada anda.

Anda akan lakukan hebat! Terima kasih kerana membaca.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *