MonaVie kehilangan populariti dalam industri pemasaran rangkaian?

MonaVie kehilangan populariti dalam industri pemasaran rangkaian?

MonaVie, salah satu daripada anjing-anjing yang besar di peringkat pelbagai industri, pemasaran telah pasti
berpengalaman lebih baik times. Bukan sahaja mereka akan muncul untuk kehilangan populariti dari pangkalan pelanggan mereka, tetapi mereka sudah kehilangan tenaga jualan mereka pada kadar yang membimbangkan.
Jadi, apa yang telah berlaku untuk menjadikan Syarikat ini pernah popular, yang menghasilkan dan pasaran Kesihatan semulajadi dan produk kesihatan yang mengandungi jus acai berry, menjadi sebuah syarikat yang menurun untuk semua?
Terdapat banyak faktor yang telah pasti telah mendapat momentum, yang kini telah berkembang menjadi masalah utama bagi Monavie.
Oversaturation produk
Mari kita hadapi, pasaran jus kesihatan holistik melimpah dengan banyak produk-produk yang sama. Tiap-tiap Syarikat membuat tuntutan bahawa produk mereka adalah lebih baik daripada yang lain tetapi di hujung hari mereka semua sangat lebih kurang sama, dan terdapat pelbagai tempat-tempat bagi pelanggan untuk pergi membeli acai berry jus.
Kos
Jus MonaVie adalah dijual melalui pelan pemasaran peringkat perniagaan multi. Ini adalah pelan perniagaan yang mempunyai reputasi yang sangat baik yang memberikan bukan sahaja produk yang luar biasa tetapi juga peluang bagi Joe purata untuk membuat di atas purata pendapatan sebagai wakil Syarikat. Masalah yang Monavie mengalami sebagai sebuah syarikat mlm, walaupun, adalah bahawa pelanggan mampu hari ini untuk membeli acai berry produk jus borong membeli-belah Kelab dan makanan kesihatan kedai, dengan kos yang lebih rendah.
Pampasan syarikat
Semua rangkaian pemasaran perniagaan, sebenarnya semua syarikat secara umum, menawarkan keuntungan kewangan yang tertinggi kepada pemimpin-pemimpin. Ini adalah adil dan hanya dijangka.
Masalah dalam kes ini, walaupun, adalah bahawa pelan pembayaran Monavie dianggap oleh banyak orang-orang kecil yang kononnya terlalu tidak, memberi pampasan kepada pemimpin-pemimpin di atas dan di bawah ganjaran yang lain. Banyak berfikir bahawa pelan comp adalah ganjaran orang-orang yang besar ditanggung oleh orang lain.
Syarat-syarat penghantaran Auto bulanan
Bukan sahaja wakil Monavie dikehendaki membeli acai jus berry dari Monavie setiap bulan untuk mendapatkan bayaran, yang merupakan satu amalan standard dalam industri mlm, tetapi Syarikat juga mempunyai program penghantaran automatik alat latihan.
Ini bukanlah satu-satunya syarikat yang menggalakkan mereka wakil jualan untuk membeli alat dan bahan pembangunan peribadi, tetapi kos pengedar bagi alat ini adalah terlalu tinggi bagi kebanyakan keluar uang ekonomi semasa. Apabila dicampurkan dengan hakikat bahawa banyak pengedar di tahap ini pelbagai perniagaan pemasaran akan meninggalkan untuk pastures yang lebih hijau, seterusnya mengurangkan cek
orang-orang yang tinggal dalam perniagaan, ini boleh menjadi resepi bagi bencana.
Seluar yang negatif
MonaVie telah berada di penghujung salah beberapa tuntutan mahkamah semalam, termasuk saman dibawa terhadap Syarikat oleh Oprah Winfrey. Jenis publisiti negatif ini boleh menjadi sangat hurtful kepada mana-mana perniagaan, dan berbahaya terutamanya bagi syarikat-syarikat pemasaran rangkaian.
Bukan sahaja melakukan pelanggan menurunkan, tetapi pengedar bebas mula kehilangan kepercayaan Syarikat sekali Kekasih mereka. Kerana mereka mula mencari syarikat-syarikat pemasaran rangkaian yang lain
dan meninggalkan Perniagaan, penghantaran automatik bulanan perintah penurunan sangat ketara. Ini mengakibatkan kesan bola salji yang mewujudkan gaji yang lebih rendah bagi orang-orang yang kekal, satu pengurangan dan sebagainya.
Membuat keraguan tentang hal itu, Monavie mempunyai produk yang indah yang telah membantu beribu-ribu orang untuk mencapai kesihatan yang lebih baik. Diberikan cabaran semasa gergasi industri ini adalah melalui, ia akan menjadi menarik untuk melihat apa yang akan berlaku kepada Syarikat ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *