MMA latihan bagi mereka yang mempunyai gejala-gejala selang Hernia

MMA latihan bagi mereka yang mempunyai gejala-gejala selang Hernia

Bagi mereka yang menghidap hernia selang gejala latihan seni mempertahankan diri boleh membantu sebagai sebahagian daripada pelan rawatan semulajadi. Walau bagaimanapun seni dan peminat MMA yang mendapati diri mereka dengan hiatal hernia perlu berhati-hati bila dan bagaimana mereka dilatih untuk mengelakkan mencetuskan gejala-gejala selang hernia.

Mereka yang mempunyai masalah asid refluks seperti Tentera Darat GERD, penyakit refluks asid dan selang hernias MMA latihan dan diet kadang-kadang boleh menjadi satu cabaran. Walaupun pada masa yang sama pesakit dari syarat-syarat ini boleh sangat memanfaatkan latihan walaupun mereka tidak pernah merancang melompat ke UFC octagon seni mempertahankan diri. Jelas latihan, senaman dan diet yang sihat juga boleh membantu mencegah banyak masalah kesihatan yang lain dari pembangunan.

Hernia bagaimana gejala-gejala seperti Tentera Darat GERD dan refluks asid termasuklah regurgitation asid dan perut kandungan (makanan dan cecair), pedih ulu hati dan dada sakit perut. Sebahagian besar pertempuran dengan gejala-gejala hernia selang melibatkan diet dan senaman yang merupakan dua faktor terbesar dalam latihan seni mempertahankan diri.

Jika anda telah melatih secara besar-besaran atau telah mengambil bahagian dalam pertandingan MMA dan telah mengalami gejala-gejala hernia bagaimana anda boleh mempunyai satu dan tidak diketahui. Diagnosis hernias selang boleh dilakukan oleh seorang doktor yang menggunakan Xray untuk. Hernia selang berlaku apabila sebahagian daripada perut dan esofagus rendah slaid melalui selang (lubang) di diafragma di. Atau apabila bahagian perut squeezes melalui selang di dalam esofagus. Orang-orang dengan hiatal hernia perlu berhati-hati untuk tidak melakukan sendiri lagi kecederaan. Tetapi membina kekuatan otot utama boleh membantu mencegah mendapat hernia selang dan membantu dengan gejala-gejala selang hernia. Pautan yang berpotensi antara Tentera Darat GERD dan cara bagaimana hernias mereka dengan hiatal hernia perlu membelanjakan masa tambahan yang memberi tumpuan pada tubuh Pusat dan perut.

Sebahagian daripada punca gejala selang hernia adalah penghadaman. Senaman dan latihan menggalakkan penghadaman yang lebih baik dan metabolisme yang baik. Ini akan menghalang makanan daripada duduk di dalam perut yang terlalu panjang dan mewujudkan potensi untuk pedih ulu hati. Ini tidak bermakna latihan selama jam akhir, tetapi memukul seni mempertahankan diri yang lain kelas senaman atau gimnasium selama 30-60 minit 3 – 5 kali seminggu boleh pergi jauh ke arah membantu hernia selang gejala serta tetap berjalan. Jika anda mengalami penyakit refluks gastro-esofagus (Tentera Darat GERD), asid refluks atau gejala-gejala hernia selang lain anda perlu berhati-hati apabila anda bersenam. Elakkan bersenam selepas makan sebagai dibengkokkan ke atas atau berbaring boleh mencetuskan gejala-gejala selang hernia.

Diet boleh sering muncul satu isu bagi mereka yang serius untuk latihan MMA dan yang mempunyai gejala-gejala selang hernia. Ia mungkin kelihatan seperti matlamat yang anda mahu untuk mencapai dan apa yang diperlukan untuk mengelakkan gejala merengsa memerlukan dua Diet yang bertentangan. Kerana ianya sangat asid makanan seperti telur dan daging yang pesalah-pesalah yang terburuk untuk menyebabkan tinggi penghasilan asid perut, tetapi akan sama makanan yang digemari oleh mereka yang berhasrat untuk pek pada otot. Syukurlah ada banyak makanan yang boleh ditambah kepada diet anda untuk memastikan anda sihat sambil membantu anda menyimpan dalam bentuk yang besar. Seni bela diri dan peminat kecergasan juga sering merancang tiada makanan dengan cara yang amat berkesan untuk menghapuskan gejala-gejala selang hernia. Kebiasaannya ia termasuk makan 6-7 hidangan kecil pada waktu siang berbanding beberapa orang-orang yang lebih besar dan mempromosikan tinggal terhidrat dengan 6-10 gelas air sehari. Rawatan untuk gejala-gejala hernia selang juga terbaik digabungkan dengan remedi semulajadi dan rumah penawar untuk mengimbangi asid perut dan menghalang refluks lain.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *