Mitos keguguran meletakkan seluruh

Mitos keguguran meletakkan seluruh

Keguguran diterangkan sebagai kehilangan spontan kehamilan yang sebelum 24 minggu, berlaku paling kerap dalam tempoh 12 minggu pertama. Mereka adalah lumrah dan berlaku 10-20% dari kehamilan yang disahkan. Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa hampir kebanyakan keguguran 60% berlaku dalam trimester pertama kehamilan dan sering kali unexplainable. Tempahan biasanya keguguran pada peringkat ini dikatakan secara genetik berdasarkan di mana kromosom gagal untuk meniru dengan betul. Kehilangan keguguran boleh dikategorikan dalam cara yang berikut:

Hormon
Kecacatan kromosom
Masalah fizikal dengan serviks
Gangguan dengan sistem imun
Awal perpecahan, membran yang menyebabkan buruh awal
Tidak diketahui
Blighted ovum
Kandungan
DIC dan masih kelahiran

Walaupun doktor memang tidak dapat mengatakan apa punca sebenar keguguran, anda akan mayakinkan bahawa cara faktor yang mencari untuk kepentingan terbaik anda… kerana Mari kita hadapi, tiada siapa tidak perlu komplikasi semasa mengandung mereka. Kehamilan seseorang bertujuan untuk menjadi satu pengalaman yang istimewa dan tidak dapat dilupakan. Orang-orang yang telah mengalami keguguran akan mengakui bahawa anda cuba untuk mencari sebab untuk menjustifikasikan mengapa ia maight telah berlaku. Tetapi perkara itu hakikatnya semua ini tidak berkaitan. Malangnya, keguguran berlaku dan ia tidak jadi paling banyak untuk menyediakan anda bagi kegembiraan daripada keibuan dengan kehamilan yang berjaya pada kali akan datang. Ini berkata, ia adalah pengalaman yang tidak menyenangkan dan saddening bagi mana-mana perempuan untuk menahan dan apabila ia berlaku ia adalah penting untuk mempunyai kasih sayang dan sokongan orang-orang di sekeliling anda. Tiada kerugian adalah agak baik, terutama yang bayi anda mungkin telah dirancang bagi agak kadang-kadang untuk mengandung.

Malangnya, ada apa-apa yang anda atau sesiapa sahaja boleh lakukan untuk mengelakkan ia. Salah satu harus menyedari bahawa perkara-perkara berikut sering kali disenaraikan sebagai faktor-faktor yang biasanya blamed keguguran apabila sebenarnya; mereka mempunyai apa-apa kaitan dengan keguguran. Mengangkat benda berat adalah mitos yang popular bahawa saya kini akan menghilangkan. Ini adalah berkenaan hanya untuk wanita yang boleh menyebabkan lusuh placental pada trimester kedua dan ketiga kehamilan mereka. Jika sebab-sebab tertentu anda mengangkat sesuatu yang berat dan dahsyat rasa sakit tidak lama selepas itu, ia mungkin boleh bermakna anda mungkin telah tegang pusingan ligamen yang memegang rahim anda di tempat. Jika anda berdarah selepas Walau bagaimanapun, anda perlu rujuk bidan anda atau doktor dengan serta-merta. Saya pasti anda pernah mendengar orang mengatakan tidak untuk mengambil apa-apa sehingga lebih berat daripada berat tertentu yang benar terutamanya di awal dan akhir bulan, tetapi sekali lagi tidak kerana ia akan mendorong buruh per se tetapi kerana tekanan ia tempat pada sendi anda dan tulang dan boleh menyebabkan komplikasi kepada kehamilan. Jika atas sebab-sebab anda merasakan keperluan untuk mengangkat sesuatu yang berat Pastikan squat dan mengangkat dengan kaki anda, tidak lentur dan meletakkan tekanan pada belakang anda. Jika semasa mengangkat anda menjadi meragukan meminta bantuan selepas anda hamil.

Menakutkan bayi adalah mitos yang lain. Individu merasakan bahawa kemalangan atau bunyi-bunyi yang kuat atau sesuatu yang anda, takut takut bayi juga, apabila malah bayi mungkin tidak sedar apa-apa pada semua. Jika berkata demi hujah bayi pula bertindak, beliau melakukan sedemikian atas refleks menyentakkan itulah tanda sihat yang kanak-kanak saja. Bertentangan dengan kepercayaan popular, bayi tidak mempunyai menghancurkan atau takut mati.

Bayi sensing itu tidak diingini berfikir untuk menjadi satu lagi sebab untuk berlaku keguguran. Walaupun reaksi awal terhadap kehamilan tidak mungkin satu gembira atau positif bagi sesetengah orang, ia tidak menunjukkan bahawa ia telah menyebabkan keguguran berlaku. Statistik menunjukkan bahawa 10% daripada semua babies mati sama ada mereka di mana mahu atau tidak. Tabiat makan yang miskin dan minum arak sebelum anda tahu anda hamil akan sebab-sebab yang cukup terkenal bagi memikirkan bahawa keguguran berlaku. Di mana makan berkenaan, bayi akan mengambil daripada anda apa yang ia perlu dan hanya anda akan menderita. Bahawa yang berkata, anda boleh menyebabkan kadar kelahiran rendah kanak-kanak jika anda tidak mempunyai diet yang sihat sepanjang kehamilan. Ia adalah penting untuk makan juga pada setiap masa, tetapi lebih-lebih lagi Bilakah ia ditemui anda berada dengan kanak-kanak. Tetapi dalam breathe yang sama; tidak menyalahkan tabiat makan anda untuk kerugian sekiranya spontan.

Di mana minum berkenaan bayi tidak akan mendapat setitik darah sebelum implantasi dan menerima hanya satu jumlah miniscule yang tidak cukup untuk bimbang tentang lulus mana-mana unsur yang merbahaya kepada-Nya. Tetapi jika anda terus minum sambil mengetahui anda hamil, anda boleh menyebabkan isu-isu perkembangan fetus yang serius. Mitos terkenal yang lain perlu mendapat terserempak atau ditolak di dalam perut. Manakala sebagai ibu mengandung yang anda akan lebih berhati-hati daripada biasa, sekarang dan kemudian terutamanya jika anda mempunyai sebuah keluarga yang muda dan anak lelaki atau anak perempuan anda berkongsi katil anda mereka boleh di nyenyak tersilap bertemu anda. Anda harus ingat bahawa bayi adalah dilindungi di dalam dan ianya hanya anda ibu bapa yang mendapat sakit, sedih untuk mengatakan. Tetapi tiada apa yang yang akan menyebabkan anda untuk pergi ke buruh.

Bekerja atau melakukan senaman adalah satu lagi mitos. Jika sebelum hamil anda tidak pernah fanatik gimnasium yang tiba-tiba tidak mengubah rutin anda kerana badan anda benar-benar tidak biasa dengannya. Jika anda rasakan perlu untuk menyertai gimnasium ia adalah baik untuk anda dan bayi tetapi di bawah penyeliaan dan secara beransur-ansur. Juga anda perlu dinasihatkan tidak mendapatkan kadar jantung anda lebih 140 atau bersenam sehingga anda berasa pengsan. Jika denyutan jantung anda pergi di atas dan seterusnya ini anda menjalankan risiko mengurangkan jumlah oksigen yang menerima bayi anda.

Ini tidak mungkin datang sebagai satu kejutan untuk beberapa pembaca anda tetapi ia telah dikatakan bahawa seks boleh menyebabkan keguguran. Walaupun pada hakikatnya bahawa rahim anda memperbesarkan dan terasa kontraksi yang ia tidak ada mudarat kepada bayi anda. Seringkali bayi tidak notis apa-apa yang luar biasa atau jadi kami diberitahu oleh doktor dan terlalu sibuk asleep di dunia beliau kembali. Jika doktor anda telah secara khusus diarahkan bahawa anda menarik diri daripada aktiviti ini ia adalah dalam kepentingan terbaik anda untuk mengikuti perintahnya dan sambung semula apabila anda menerima pergi ke hadapan.

Bertentangan dengan kepercayaan popular tekanan tidak menyebabkan keguguran. Ramai yang bimbang Ketuat oleh alam semula jadi atau kita semua bimbang kami kanak-kanak yang belum lahir pada beberapa peringkat atau lain-lain. Terdapat orang-orang di antara kita yang mengalami peristiwa-peristiwa yang mengubah hidup atau peristiwa yang traumatik seperti kematian rakan, ahli keluarga atau salah satu tersayang tetapi Percayalah, anda akan mendapat melaluinya seperti menyakitkan kerana ia. Ramai bayi telah datang ke dunia apabila ibu mereka atau ibu bapa di mana menahan tahap tekanan yang paling tinggi. Persekitaran kerja adalah terkenal sebagai syurga tekanan tinggi terutamanya profesion perubatan dan mana-mana persekitaran tekanan tinggi. Pada penghujung hari semua tesis bayi tiba dalam Kesihatan yang baik atau jika terdapat masalah ia bukanlah tekanan yang berkaitan sekurang-kurangnya. Ianya masih penting mukanya ibu-ibu mengandung yang belum paling sedikit mungkin kerana perasaan dan emosi akan disalurkan untuk si manja anda.

Jadi seperti yang anda menyediakan anda minda dan badan untuk kehamilan yang jika anda berada di trimester pertama bersikap positif dan melakukan seperti yang anda diberitahu oleh doktor dan bidan anda. Point seterusnya yang saya katakan dengan abit tempahan, ia adalah baik untuk membaca dan diberitahu apa yang seharusnya berlaku kepada anda dan bayi anda dan badan anda pada setiap pencapaian, tetapi tidak lebih menepukan diri anda dengan maklumat yang terlalu banyak kerana ia boleh menyebabkan tidak perlu bimbang. Cuba untuk hidup dan menikmati kehamilan yang terbaik yang anda boleh.

Sumber:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *