Mitos kebersihan wanita yang rosak

Mitos kebersihan wanita yang rosak

Kebersihan wanita adalah satu isu yang sering sesekat wanita. Ini adalah kerana tiada berlaku kepada banyak mitos biasa sekitar perkara itu. Wanita dari semua peringkat umur biasanya diminta berkali-kali bahawa terdapat prosedur yang tertentu untuk mencuci dan menyelenggara kebersihan dalam bahagian-bahagian dalaman badan. Televisyen, penerbitan, serta syarikat-syarikat produk penjagaan individu mengatakan wanita sepanjang masa mereka perlu mempunyai semburan, tuala wanita, faraj pudina, sabun dan lain-lain.

Semua ini adalah satu penipuan! Kebenaran sahaja yang perlu diutamakan adalah sentiasa bahawa membersihkan faraj itu sendiri! Sesungguhnya, ia adalah benar!

Tubuh manusia mempunyai peruntukan untuk sentiasa memastikan terhidrat dan benar-benar bersih tanpa menggunakan apa-apa jenis barang-barang kebersihan wanita atau walaupun agen pembersihan Luaran. Faraj anda dilengkapi dengan baik bersama-sama dengan minyak semula jadi yang membolehkan ia benar-benar membersihkan dirinya. Di samping itu, ia mempunyai peruntukan bagi buangan yang membuatkan faraj yang lembap dengan sihat. Faraj mempunyai kulit yang sangat sensitif dan juga lapisan dalam yang lebih vunerable kepada jangkitan yang boleh datang melalui bahan-bahan kimia yang digunakan dalam produk penjagaan diri kebersihan diri. Beberapa bahan kimia yang digunakan dalam produk-produk kebersihan wanita jenis ini juga boleh menyebabkan kanser Rahim dan mungkin, ketidakupayaan untuk hamil.

Faraj mengeluarkan cecair pembersihan yang jelas yang dilepaskan setiap hari. Apa produk kebersihan wanita seperti tampon, douches, pudina faraj serta faraj disinfektan adalah bahawa mereka menyerap jenis cecair dan secara beransur-ansur, dengan penggunaan yang berterusan, kering sehingga faraj. Faraj kering adalah benar-benar kecederaan yang lebih besar kepada tubuh berbanding dengan apa-apa lagi. Ia menggalakkan jangkitan dan boleh mengakibatkan hanya kira-kira segala macam isu-isu yang termasuk radang, gatal-gatal yang teruk, jangkitan yis serta bakteria overgrowth. Kadang-kadang, serangan kulat juga mungkin biasa.

Pudina faraj dan deodorizers mendakwa untuk memadamkan bau faraj benar-benar, tetapi hakikatnya bahawa bau faraj yang biasa tidak dapat dilakukan jauhnya dengan sepenuhnya. Malah, kebersihan wanita yang mempromosikan produk-produk jenis ini mengakibatkan alahan yang mungkin mempunyai kesan jangka panjang pada kesihatan seksual anda.

Kerana wanita semakin tua, mereka mempunyai kecenderungan untuk tumbuh menjadi lebih tidak selamat tentang tubuh mereka dan amat sensitif tentang organ-organ seks mereka. Dalam zaman ini, semua kelembapan semula jadi dalam faraj secara progresif berkurangan dan pada satu ketika, benar-benar kering. Sebenarnya, apabila faraj mengering, sebenarnya berjalan menjadi satu tugas yang tidak terperi sakitnya. Walau bagaimanapun, isu ini boleh diselesaikan dari segi perubatan. Anda akan mendapati kebersihan wanita menggalakkan gel dan krim yang membantu faraj untuk datang ke terhidrat sekali lagi dan mengekalkan basah diperlukan untuk tempoh yang lebih panjang. Terdapat juga ubat-ubatan yang membantu dalam meningkatkan drooping tahap estrogen dalam badan dan menghentikan faraj daripada menjadi benar-benar kering.

Ia adalah mungkin untuk selamat membuat penggunaan ubat-ubatan ini dan perlu mendapatkan nasihat daripada doktor sebelum menggunakan mereka. Seseorang juga perlu diingat bahawa barang-barang kebersihan feminin yang lain seperti semburan, pudina, gel dan krim untuk kesihatan faraj hanya satu sandiwara atau satu helah pemasaran. Perlu diingat bahawa membasuh faraj dan mengekalkan kesejahteraan yang setiap hari. Apabila anda mematuhi kuning pembuangan atau pelepasan walaupun coklat, ia adalah lebih baik untuk melawat gynecologist yang dan pemeriksaan yang dilakukan dan bukannya secara membuta tuli menggunakan produk-produk yang dinyatakan sebelum ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *