Mississippi – di mana untuk mencari rekod penangkapan

Mississippi – di mana untuk mencari rekod penangkapan

Penduduk hampir tiga juta penduduk, Negeri Mississippi mengekalkan agak mengejutkan beberapa dokumen awam. Dan kurang separuh daripada akaun tersebut mungkin polis dan laporan kejadian. Tetapi menjalankan pemeriksaan latar belakang jenayah dan mendapat akses ke Mississippi di mana untuk mencari tangkap rekod tidak sukar sebagai salah satu mungkin berfikir. Apabila anda tahu agensi-agensi yang berurusan dengan perkara ini, dan Apakah prosedur-prosedur akan mendapatkan polis melaporkan, ia benar-benar tidak sukar untuk mendapatkan profil sejarah jenayah anda memerlukan. Mendapatkan memegang rekod jenayah anda sendiri adalah agak mudah, Semua anda perlu lakukan adalah mengikuti prosedur dan hantar keperluan itu.

Agensi penguatkuasaan undang-undang utama yang mempunyai kuasa untuk menyebarkan laporan polis dan profil sejarah jenayah adalah peronda Lebuhraya Negeri Mississippi. Ia mentadbir Negeri Jabatan Keselamatan awam bersama-sama dengan bahagian, Pusat Maklumat jenayah. Kedua memainkan peranan penting dalam memberikan maklumat jenayah kepada kedua-dua negeri dan undang-undang Persekutuan agensi penguatkuasaan melalui perkhidmatan maklumat cap jari. Dan oleh kerana pusat maklumat jenayah repositori utama semua profil sejarah jenayah di negeri Mississippi, ia berdiri dengan alasan bahawa ini adalah tempat yang sempurna untuk setiap sivil untuk mendapatkan salinan rekod jenayah itu sendiri.

Setiap permintaan yang dikemukakan kepada Pejabat ini dikendalikan melalui proses Cari cap jari. Ini adalah kerana pusat maklumat jenayah menganjurkan semua akaun jenayah oleh maklumat cap jari. Awam yang mahukan akses kepada profil sendiri Jenayah mesti menyerahkan Kad cap jari yang mengandungi cap jari beliau bersama-sama dengan borang permintaan yang sesuai. Kad cap jari boleh diperolehi di mana-mana agensi penguatkuasaan undang-undang dan balai polis tempatan. Anda boleh mempunyai jari yang diambil di mana-mana pejabat penguatkuasaan undang-undang juga. Sebaik sahaja jari akan diambil, anda boleh mempunyai dihantar secara elektronik atau melalui mel. Fingerprinting yuran mungkin berbeza antara agensi-agensi penguatkuasaan undang-undang tempatan.

Bagi pemeriksaan latar belakang jenayah, orang awam tanpa kebenaran tidak dibenarkan untuk mendapatkan perkhidmatan jenis ini. Hanya agensi-agensi kerajaan yang telah diluluskan dan undang-undang Pegawai Penguatkuasa mempunyai kebenaran untuk dijalankan pihak ketiga memeriksa latar belakang. Agensi pekerjaan, organisasi, dan entiti-entiti yang berurusan dengan penjagaan kanak-kanak, penjagaan warga tua, sistem pendidikan, dan pekerjaan dibenarkan untuk mengakses perkhidmatan semak latar belakang juga, kerana ianya telah dimandatkan oleh keadaan keselamatan yang tinggi. Nasib baik walaupun, Jabatan Kesihatan Negeri menawarkan perkhidmatan semak latar belakang jenayah kepada rakyat biasa. Anda boleh mengetahui prosedur dan keperluan Apakah dalam menjalankan carian latar belakang jenayah dengan melawat laman web Jabatan Kesihatan Mississippi.

Walau bagaimanapun, untuk carian latar belakang jenayah yang komprehensif, Cari rekod bebas website adalah sumber yang sangat boleh dipercayai, terutama bagi individu yang tidak mahu membazirkan masa mengikuti prosedur-prosedur birokrasi. Hari ini, Terdapat beberapa layak jenayah rekod pembekal yang boleh memberi anda akses untuk tidak hanya tangkap rekod di Mississippi, tetapi untuk profil jenayah dari Negeri-negeri lain juga. Untuk sekali bayaran, anda boleh melakukan carian rekod jenayah tanpa had, menoreh pangkalan data yang meluas yang menempatkan maklumat jenayah yang menyeluruh. Jika seseorang mempunyai satu rekod di suatu tempat di negeri-negeri, anda boleh cukup banyak jaminan bahawa perkhidmatan carian rekod ini boleh membantu anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *