Minyak penting selerakan dengan satu Nebuliser elektrik: manfaat kesihatan 3

Minyak penting selerakan dengan satu Nebuliser elektrik: manfaat kesihatan 3

Apakah untuk Nebuliser elektrik dan bagaimana ia berfungsi?

Penyebar nebulizing untuk elektrik adalah peranti kecil yang mempunyai perumahan motor dan sebuah kaca Nebuliser. Perumahan motor dan sekeping kaca Nebuliser sering dihubungkan oleh panjang tiub getah yang kecil. Satu atau lebih minyak pati yang diberikan ke dalam pembukaan berhampiran pangkalan kepingan kaca. Apabila peresap yang dihidupkan, minyak pati aspirated ke arah bahagian atas Nebuliser kaca, di mana aliran udara yang kecil micronizes minyak pati ke dalam titisan yang sangat halus. Kabus halus ini adalah diusir keluar atas Nebuliser kaca ke dalam bilik.

Mengapa adalah penyebaran Nebuliser lebih berkesan daripada penyebaran jenis lain?

Kaedah penyebaran minyak pati lain termasuk menggunakan cincin lampu, lilin haba minyak, atau penyebaran pasif dengan satu batu aromaterapi atau kapas. Penyebaran haba adalah kurang wajar kerana mengubah molekul juzuk minyak pati. Penyebaran yang pasif biasanya adalah sangat perlahan, terutamanya dengan minyak pati yang kurang menentu, menyediakan manfaat terapeutik yang lebih rendah.

Dengan peresap nebulizing, haba tidak digunakan, maka molekul yang membentuk mayat minyak pati dalam kebijaksanaan. Dalam kebanyakan kes, semua komponen molekul minyak pati diusir ke udara, berbanding dengan penyebaran pasif di mana molekul yang terkecil evaporate pertama, dengan berat molekul yang evaporating lebih perlahan atau tidak sama sekali.

3 Manfaat kesihatan meresap minyak pati dengan Nebuliser yang

1. Kesan terapi penyedutan minyak pati
Kerana Nebuliser dalam menghasilkan seperti kabus halus minyak pati yang, minyak akan mudah diserap melalui paru-paru melalui penyedutan. Nebulizing minyak yang menjejaskan pernafasan tersumbat – hidung, Sinus, tekak dan paru-paru – boleh mempunyai faedah terapeutik yang dramatik, dan mungkin membantu mengurangkan syarat-syarat seperti asma, bronkitis dan resdung.

2. Antibakteria, antikulat, antivirus kesan-kesan
Minyak pati yang dikenali sebagai berkesan terhadap bakteria, acuan, dan virus, dan penyebaran minyak pati telah terbukti untuk mengurangkan mikrob permukaan dan udara. Ini mungkin sangat berguna bagi mereka yang mempunyai alahan acuan. Elektrik ombohNebuliserPam menyuraikan minyak pati ke dalam Bilik dalam cara yang tidak boleh dicapai dengan cara penyebaran yang lain.

3. Meningkatkan emosi dan Mood kesan aromaterapi
Minyak pati yang khusus diiktiraf untuk mengangkat mood, menenangkan, santai, atau fikiran yang memberi tumpuan kepada kesan. Dengan lebih pekat dan lengkap serakan minyak pati ke dalam Bilik itu, penyebaran elektrik dengan Nebuliser yang meningkatkan kesan-kesan.

Jangan lupa untuk putar minyak pati yang anda gunakan, untuk membantu mengelakkan pemekaan dan hanya meresap selama beberapa minit pada satu masa, dengan sekurang-kurangnya setengah jam berehat di antara.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *