Minyak pati yang terbaik untuk Regrow rambut

Minyak pati yang terbaik untuk Regrow rambut

Aromaterapi telah terbukti menjadi salah satu yang paling selamat dan paling berkesan untuk merawat penipisan rambut dan tompok-tompok botak. Aromaterapi juga telah digunakan untuk meningkatkan peredaran kulit kepala dan membantu menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.

Anda boleh mencipta sebuah infusi aromaterapi yang anda memohon terus ke kulit kepala dan kulit kepala anda urutan minyak. Anda juga boleh menambah minyak pati anda syampu atau dingin. Ini adalah cara yang sangat mudah untuk membuat produk yang indah yang berfungsi dengan baik pada rambut anda.

Berikut adalah senarai minyak pati untuk merangsang pertumbuhan rambut:

Basil

Herba ini adalah berfaedah dalam mempromosi dan merangsang pertumbuhan rambut. Letakkan sedikit minyak rambut Basil pada kulit kepala dan urut perlahan-lahan di akar rambut. Perkhidmatan Urutan ini dipercayai membantu meningkatkan peredaran kulit kepala, dan menambah darah ke kulit kepala yang seterusnya menggalakkan pertumbuhan rambut. Basil bermanfaat terutamanya untuk rambut berminyak penderitaan dan bekerja dengan baik apabila bercampur dengan dengan herba burdock fenugreek dan ivy.

Rosemary

Rosemary minyak adalah salah satu yang menggalakkan pertumbuhan rambut yang paling banyak digunakan di dalam dan juga digunakan untuk penyembuhan masalah kulit seperti psoriasis, jerawat dan ekzema. Ia membantu meningkatkan aliran darah dan peredaran ke kulit kepala dan merangsang akar rambut sekali gus menggalakkan pertumbuhan rambut. Ianya juga baik untuk melawan kelemumur dan awal greying rambut.

Minyak jojoba

Minyak jojoba adalah salah satu minyak pati yang paling popular untuk keguguran rambut. Minyak jojoba juga menjadikan rawatan untuk rambut rosak dan Iftar. Minyak ini boleh dicampur dengan minyak lain. Ia sering digunakan bersama-sama dengan rosemary minyak untuk rawatan penjagaan rambut.

Lavender

Selain daripada menjadi agen antibakteria sangat baik, minyak lavender bekerja hebat untuk merawat masalah kulit dan kulit kepala seperti kelemumur, gatal-gatal dan keguguran rambut. Ia telah menunjukkan untuk meningkatkan pertumbuhan rambut dan mempercepatkan penyembuhan luka.

Minyak pokok teh

Selain sifat-sifat yang anti-kulat dan anti-bakteria, minyak pati ini digunakan secara meluas bagi merawat apa-apa bilangan kesihatan seperti selsema, kudis sejuk, gigitan serangga, ruam, terbakar, bengkak bernanah, luka, mudah terkena jangkitan, dan lebam serta bagi penyembuhan masalah kulit dan kulit kepala (seperti kelemumur, kutu, kulit kepala gatal dan jerawat). Ia boleh digunakan bersama-sama dengan minyak jojoba atau minyak yang lain, ia menghasilkan hasil yang besar dalam merawat keguguran rambut.

Minyak burdock

Salah satu minyak pati yang paling berkesan untuk menggalakkan kesihatan kulit kepala dan meningkatkan pertumbuhan rambut. Minyak ini juga sangat baik untuk pembaharuan kulit kepala dan merangsang aliran darah ke kulit kepala.

Ada minyak penting yang lain yang bekerja benar-benar baik dalam menggalakkan pertumbuhan rambut termasuk zaitun, cedarwood, pudina, chamomile, bay, arnica, Bijaksana, lemon dan thyme.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *