Minyak pati dan Kanser: kajian semula kajian saintifik yang diterbitkan

Minyak pati dan Kanser: kajian semula kajian saintifik yang diterbitkan

Orang-orang yang lebih banyak dan beralih kepada ubat-ubatan semulajadi berbanding sebelum
Perubatan menggunakan minyak pati adalah sebagai sah hampir setiap hari oleh penyiasat saintifik di seluruh dunia, dan salah satu daripada arena paling penting dalam penyelidikan anti kanser. Praktikal perubatan penggunaan minyak pati dan aromaterapi semakin mendapat tempat di Amerika Syarikat, kerana penduduk bertukar kepada ubat asli–melihat bahawa sistem perubatan konvensional seperti quandary yang. Ramai orang akan kehilangan iman dalam teknologi untuk banyak penyembuhan yang asalnya dijanjikan. Manakala sangat berkesan pada perubatan trauma, dalam bidang penyakit berjangkit, penyakit-penyakit degeneratif dan kanser, perubatan moden beralih mempunyai kos yang jauh dan melebihi faedahnya. Tolong jangan mengambil kami salah–banyak, banyak orang telah mempunyai kehidupan mereka disimpan dan secara drastik dipertingkatkan oleh rawatan moden, tetapi bukti pelekap yang eschewing loji yang berasaskan perubatan belum untuk kepentingan pesakit.
Tindakan ubat-ubatan saintifik disokong minyak pati
Penyelidikan dalam bidang perubatan penggunaan minyak pati telah ketara dalam tahun-tahun kebelakangan. Banyak minyak telah terbukti mempunyai tindakan antiviral, antibakteria dan antikulat yang ketara. Kini, badan bukti minyak pati yang sangat anti-tumorial, dengan tindakan anti-kanser tertentu berkembang, terlalu. Mencari bacaan Pub, pangkalan data dalam talian penyelidikan dalam negara Institut Kesihatan mengeluarkan 391 keputusan carian ‘minyak kanser’ dan 444 keputusan untuk ‘minyak pati tumor’. BANYAK kajian menunjukkan korelasi langsung dalam tumor dan kanser sel barisan pembasmian dengan menggunakan minyak pati. Yang hebat yang banyak mempunyai kesimpulan yang menunjukkan keputusan kajian menjamin siasatan lanjut minyak pati untuk pembangunan diterima terapi. Berikut adalah kajian semula beberapa keputusan yang sangat memberangsangkan:
Tindakan antikanser Kemenyan
Kemenyan telah mempunyai tempat dalam perubatan bagi selagi amalan perubatan telah didokumenkan. Resin daripada pokok-pokok ini stout Afrika dan Timur Tengah yang sangat dihormati untuk tindakan pencegahan dan penyembuhan (dengan kegunaan rohani banyak juga). Pada tahun 2009, diterbitkan jurnal Complementary dan perubatan alternatif yang dikaji yang secara terang-terangan mengatakan minyak pati Kemenyan membunuh sel-sel kanser sambil membiarkan sel-sel yang normal dan sihat. Minyak disuling dari resin pokok itu yang bertindak khusus pada sel-sel kanser pundi kencing, dengan kajian urusnya Kemenyan mungkin mewakili dan ejen alternatif untuk rawatan. Ganjil bahawa media arus perdana tidak telah membuat banyak penemuan ini–ia mengambil langganan ABSTRAK ini banyak pihak yang berminat untuk diberitahu–sebaliknya ia dengan mudah boleh pergi tanpa disedari! Kemenyan minyak pati adalah terkenal untuk bukan toksik, dengan ramai orang mampu meletakkan minyak secara langsung pada kulit mereka, dan bahkan inges minyak dalam kuantiti yang kecil tanpa sebarang maklum balas yang negatif. Walaupun ia boleh menyebabkan kematian sel dengan spesifikasi yang luar biasa, ciri yang benar-benar mencadangkan tambahan penyiasatan hendaklah dilakukan–Mudah-mudahan penubuhan perubatan akan bersetuju.
Minyak pati Serai Normalizes proses Apoptotic
Minyak disuling dari daun Serai yang herba dengan sejarah panjang ubat itu sendiri, juga menunjukkan tindakan serupa. Dalam penilaian minyak pati dari spesies Serai Serai flexuosus, minyak dijumpai sitotoksik kepada beberapa jenis sel kanser dan aktif terutamanya dalam mempengaruhi itu ‘hallmark sel-sel kanser’, ‘dysregulation apoptosis’–proses kematian sel semulajadi. Satu kajian menyimpulkan “Mudah dan banyak adanya minyak yang digabungkan dengan mekanisme yang dicadangkan membuat cytotoxicity CFO (minyak Serai) amat berguna dalam pembangunan therapeutics anti-kanser”. Murah, mudah untuk membuat dan berkesan: kemuliaan semua ubat-ubatan yang terbaik di alam semula jadi!
Tindakan anti-kanser yang manis Linalool kimia
Satu lagi kajian yang menggemparkan mendedahkan potensi keberkesanan komponen banyak minyak. Kajian menunjukkan potensi untuk satu juzuk yang sangat biasa boleh memusnahkan sel-sel kanser hati pada kepekatan yang sangat rendah–mungkin kemudian bahawa minyak pati dengan sifat-sifat yang sama yang ditemui di kawasan sendiri planet ini boleh mempunyai kesan yang sama ini, yang menawarkan penyembuhan yang sama atau tindakan perlindungan tanpa perlu ubat-ubatan ‘eksotik’ untuk berbuat demikian. Kimia ‘linaolool’ untuk bersinar kemanisan aromatik yang banyak. Semakin tinggi linalool kepekatan dalam minyak Lavender, sebagai contoh, manis ia akan. Jadi juzuk ini begitu banyak pati minyak benar-benar dihapuskan garisan sel kanser hati kecairan yang sangat, sangat rendah. Kawasan menurun aktiviti laluan metabolik menghasilkan ATP dalam sel, pada dasarnya membunuh sel-sel kanser dengan memotong pengeluaran tenaga mereka. Walaupun kajian ini tidak pula menyimpulkan apa-apa mengenai siasatan lanjut (atau tidak), ia adalah mendalam menarik bagi mereka yang kerap menggunakan minyak pati dalam kehidupan mereka. Orang-orang ini secara semula jadi akan menyerap jumlah linalool yang digunakan dalam kajian ini di harian penyedutan atau permohonan topik minyak, mungkin menyeru satu kesan perlindungan untuk diri dan keluarga mereka… ini pasti akan bahagian penyelidikan yang menarik!
Gaharu dan kanser kulit
Kanser kulit adalah menjadi kebimbangan utama bagi orang ramai, dan beberapa siri kajian telah menunjukkan gaharu berkesan pada mencegah pembangunan tumor. Alpha-santalol, merupakan komponen yang juga menunjukkan anti-anxiety dan meningkatkan tindakan, tidur mungkin kawasan yang kebanyakan kesan-kesan ini boleh dikaitkan. Ini adalah bernasib baik, kerana gaharu dari India menjadi lebih jarang berlaku dan mahal, walaupun gaharu dari Australia dan Kepulauan Pasifik Selatan lain yang masih sedia ada. Satu kajian disiarkan dalam European Journal pencegahan kanser, formula yang digunakan untuk mengandungi hanya 5% pati minyak Cendana yang digunakan sebelum pendedahan kepada toksin mengurangkan pembentukan tumor kanser kulit. Satu kajian yang diterbitkan pada Disember tahun 2008 dalam jurnal penyelidikan Anitcancer menunjukkan penurunan yang ketara dalam pembangunan tumor di dalam kulit yang terdedah kepada radiasi UVB–gaharu akan membuat tambahan yang baik untuk formula penjagaan badan atau muka pre-sun.
Tindakan perlindungan minyak rempah
Minyak biasa rempah Oregano dan Thyme mempunyai kepekatan juzuk yang telah ditunjukkan untuk melindungi DNA manusia dari kerosakan yang besar. Pindaan melalui pendedahan radiasi dan kimia DNA kita berfikir untuk menjadi salah satu punca utama pembangunan tumor. Dianggap biasa juzuk minyak pati, pendedahan kepada kedua-dua Carvacrol dan Thymol membawa kepada sel-sel yang menjadi jauh lebih tahan kepada kerosakan DNA dari pendedahan kepada hidrogen peroksida (yang mujarab oksidatif kimia). Satu kajian yang sama disiasat kesan ini secara khusus pada limfosit manusia (sel-sel darah putih) dengan keputusan yang sama. Minyak yang dihasilkan dari rempah kunyit telah menjadi subjek kajian yang banyak, bukan sahaja memeriksa dengan tindakan anti-tumor, tetapi elucidating dalam laluan kimia tertentu walaupun yang tindakan ini berlaku. Banyak minyak ‘rempah’ lain-lain telah menjadi subjek kajian yang sama, menunjukkan bahawa rempah-ratus ini yang mempunyai untuk sekian lama memainkan peranan dalam masakan dan budaya di dunia juga telah memainkan peranan dalam kesihatan manusia. Minyak pati rempah ini menawarkan persediaan yang sangat pekat, mudah diserap tumbuh-tumbuhan ini, dengan potensi terapeutik yang besar.
Beralih kepada ubat-ubatan semulajadi yang berkesan
Luar kesan langsung ke atas sel-sel tumor, minyak pati telah ditunjukkan untuk melaksanakan sistem imun pada tahap kimia secara positif. Mereka boleh meningkatkan aktiviti sel darah putih, menjadikan mereka lebih cekap dan mengeluarkan bahan-bahan asing dan mikrob daripada badan. Ini akan mengakibatkan kanser hasil yang lebih berkesan. Lanjut, terdapat komponen psikologi daripada sebarang penyakit, dan banyak minyak pati telah menunjukkan aktiviti antitekanan dalam penyiasatan saintifik. Jadi, seperti ubat-ubatan tumbuhan yang banyak, minyak pati bekerja pada beberapa peringkat untuk banyak penyakit, dengan kanser yang menjadi salah seorang daripada mereka. Semasa yang penting untuk mengenali bahawa minyak pati digunakan adalah in-fakta kontra-ditunjukkan semasa kemoterapi (kerana mereka boleh mengurangkan kesan sitotoksik rawatan), mereka pasti boleh menjadi sebahagian daripada apa-apa protokol pencegahan kanser. Bagi mana-mana permohonan di mana seorang individu telah sudah didiagnos dengan penyakit, ia adalah penting untuk memeriksa dengan doktor mereka untuk memastikan minyak dan perubatan aroma adalah pilihan yang sesuai. Gambar keseluruhan adalah sangat cerah untuk penggunaan minyak penting dalam rawatan kanser, dan selanjutnya penyiasatan pasti diberikan oleh masyarakat yang saintifik dan perubatan untuk pembangunan berkesan protokol perubatan bagi keadaan ini mendalam mengubah hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *