Minyak Oregano: ubat ajaib semulajadi

Minyak Oregano: ubat ajaib semulajadi

Bolehkah anda bayangkan satu herba yang mengagumkan yang cukup kuat untuk mensterilkan air kumbahan, tetapi cukup lembut untuk tidak merosakkan tisu manusia? Sebahagian besar daripada kita yang sangat akrab dengan herba ini kerana ia digunakan untuk bahan perisa dalam masakan. Kini lebih daripada kami yang menyedari manfaat kesihatan yang luar biasa daripada herba ini apabila ia dihantar dalam bentuk pati minyak. Minyak pati bekerja jauh lebih cepat daripada teh dan berkali-kali lebih cepat daripada kapsul dan akan mudah dihadam dan diserap dan assimilated ke dalam sistem fizikal kami. Kita semua telah mendengar oregano kerana ia digunakan pada pizza kami. Sekarang kita boleh menyedari manfaat kesihatan oregano berbentuk minyak pati.

Hasil penyelidikan yang dilakukan pada tahun 1910 oleh W.H. Martindale, membawa beliau membuat kesimpulan bahawa “minyak pati oregano adalah dikenali antiseptik sintesis tumbuhan yang paling berkuasa.” Penyelidikan pada tahun 1977 yang dilakukan oleh Dr. Belaniche menyebabkan beliau “oregano Indeks” terhadap yang semua bahan-bahan lain yang anti-bakteria berbanding. Minyak Oregano adalah yang paling dekat untuk menjadi agen anti-bakteria yang sesuai. Dr. Blaiche menyatakan “antara lebih aktif minyak, Oregano yang terbaik dari yang terbaik. Minyak pati oregano sentiasa menyediakan saya dengan keputusan yang menakjubkan dalam merawat penyakit berjangkit. Dr. Jean Valnet yang merupakan sebuah pihak berkuasa Perancis mengenai kegunaan dan manfaat minyak keperluan, menyatakan bahawa minyak pati “terbukti berkali-kali lebih berkesan membunuh mikroorganisma patogenik daripada antibiotik.”

Bahan aktif dalam minyak oregano adalah carvacrol yang telah didapati untuk membantu melegakan atas jangkitan sistem pernafasan seperti selsema dan jangkitan sinus. Potently menghalang pencerobohan platelet yang merupakan faktor risiko dalam pembentukan darah beku yang merupakan penyebab utama serangan jantung dan angin ahmar. Minyak oregano, dalam satu kajian, didapati mengurangkan metastatik 50% in vitro. Minyak oregano mempunyai sifat-sifat anti-virus, anti-kulat dan anti-parasitic yang kuat. Ini adalah penting kerana parasit dan virus, seperti yis, tidak dianggap berjaya oleh antibiotik. Dalam kajian 1966 yang diterbitkan dalam penyelidikan sains perubatan, ia menunjukkan bahawa minyak oregano dibunuh RNA dan DNA virus-virus yang dijual seperti kudis, genital herpes dan kayap. Ini menjadikan ia sangat bermanfaat untuk merawat keadaan selesema dan selesema. Minyak oregano adalah lebih berkesan dalam merawat pelbagai jenis parasit yang merbahaya. Minyak oregano adalah suatu pencernaan yang berkesan. Minyak oregano juga telah ditemui untuk mengatasi ubat anti-radang yang sintetik dadah dalam keberkesanan dalam melegakan dan menterbalikkan kesakitan dan telah telah dikatakan hampir berkuasa seperti morfin. Minyak oregano telah ditunjukkan untuk menguatkan sistem imun. Sebagai antioksidan, ia perhentian pembentukan kolesterol yang bertanggungjawab ke atas arteriosclerosis, iaitu pengerasan arteri yang dalam.

Satu kelebihan tambahan minyak oregano adalah bahawa ia boleh digunakan sama ada topically atau secara dalaman, bergantung keperluan dan sasaran penyakit contohnya jerawat, alahan, artritis, asma, jangkitan kulat, darah beku, bronkitis, candida, canker kudis, selsema, selsema, sembelit, croup, kelemumur, cirit-birit, masalah penghadaman, earaches, kelesuan, jangkitan kulat, jangkitan gastrousus, penyakit gusi, demam hay, sakit kepala, keradangan, gigitan serangga, penyelewengan haid, otot sakit parasit, psoriasis, ringworm, rosacea, seborrhea, resdung, thrombus, kuku jari kaki kulat dan sistem imun.

Sering dikenali sebagai herba yang memasak, ada banyak lagi yang boleh oregano apabila ia digunakan dalam bentuk pati minyak.Ia panjang senarai manfaat kesihatan menjadikan ia sebagai salah satu alam semulajadi terbaik disimpan rahsia, bantuan kesihatan semulajadi yang adalah ubat yang sangat ajaib dan serba boleh. Jika kita sedang menderita dari mana-mana pihak sebelum penyakit disebut Kesihatan, kami akan akan dilayan dengan baik untuk menerokai sifat-sifat penyembuhan herba ajaib ini, minyak oregano.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *