Minyak kelapa dan penjagaan kulit

Minyak kelapa dan penjagaan kulit

Kebanyakan daripada kita sudah biasa dengan manfaat kesihatan minyak kelapa terutama apabila ia datang kepada paras kolesterol, penurunan berat badan, imuniti dan penyakit jantung juga. Sebab itu, artikel ini tidak akan fokus pada manfaat minyak kelapa di dalam badan. Sebaliknya, kita akan bercakap tentang khasiat minyak ini pada kulit, bagaimana ia berfungsi dan beberapa Tip-Tip yang telah terbukti amat berkesan dalam mencapai kulit yang sempurna.

Jadi, bagaimana kerja-kerja minyak kelapa dan mengapa ia sebagai gantian yang lebih baik kepada produk-produk kosmetik yang lain? Untuk memahami ini, kita perlu belajar bagaimana asas krim dan losyen bekerja. Sebagai permulaan, kebanyakan krim dan losyen kebanyakannya terdiri daripada air. Apabila mereka memohon ke kulit kering kelembapan mereka adalah cepat diserap dan memasuki kulit yang menyebabkan tisu-tisu untuk berkembang. Sebab-sebab ini kedutan pudar dan kulit benar-benar terasa licin. Selain air, kebanyakan krim dan losyen sentiasa mengandungi minyak yang sangat halus yang kekurangan antioksidan semula jadi pelindung. Antioksidan ini adalah sangat penting terutama apabila ia datang untuk menjaga kulit licin dan sihat.

Bagaimana antioksida berfungsi? Kulit terdiri daripada tisu yang memberikan keanjalan. Masa muda kita dengan tambahan dan lebih anjal kulit kita. Ini adalah sebahagian besarnya kerana gentian connective di kulit kita akan kuat. Semasa kami terus mengharungi usia, gentian akan terus tertakluk kepada serangan oleh radikal yang secara tidak sengaja memecahkan mereka. Ini menyebabkan kulit sag. Ini adalah di mana minyak kelapa datang. Minyak kelapa mengandungi antioksidan yang membantu dalam memerangi radikal bebas yang menyerang connective gentian pada kulit kerana ia tidak telah dilucutkan daripada mana-mana komponen semulajadi melalui penapisan.

Sekarang kita tahu bagaimana minyak kelapa membantu untuk menjaga kulit licin dan sihat, apa yang di antara tips yang perlu kita ikuti untuk memastikan kami memperoleh kulit yang licin dan sempurna?

Pertama dan mungkin hujung paling penting apabila ia datang kepada permohonan minyak kelapa tidak pernah menggunakan minyak kelapa yang telah ditapis kerana ia telah kehilangan semua yang antioksidan yang sangat berguna untuk melawan radikal bebas dalam badan. Satu contoh yang sangat baik daripada minyak kelapa bertapis ialah minyak kelapa dara.

Kedua, apabila ia datang kepada permohonan, memastikan bahawa anda rub hanya sedikit minyak kelapa pada siku anda untuk menguji mana-mana reaksi alahan. Minyak kelapa adalah hypoallergenic – yang bermaksud ia mempunyai risiko yang rendah Alergi. Jika selepas 24 jam tiada apa-apa yang berlaku, kemudian, anda boleh menggunakan minyak yang mengetahui minyak kelapa yang mesra kepada kulit anda.

Hujung yang harus tidak dipandang ringan adalah minyak kelapa yang mengandungi sangat kuat sifat anti-toxin dan anti-mikrob yang Singkir keluar toksin yang telah terkumpul di bawah kulit. Sebaik sahaja anda mula menggunakan minyak kelapa, ada kemungkinan bahawa proses detoxifying ini boleh mencetuskan percutian keluar pada kulit anda. Apabila ini berlaku, jangan berhenti menggunakan minyak kelapa kerana ini adalah sebahagian daripada bagaimana ia berfungsi untuk menyembuhkan kulit. Jika anda boleh mengurus untuk bersabar melalui fasa ini menakutkan dan mencabar maka anda akan dibalas dengan nada kulit yang anda impikan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *