Minuman tenaga yang boleh menyebabkan dehidrasi?

Minuman tenaga yang boleh menyebabkan dehidrasi?

Salah satu keselamatan berkaitan isu-isu yang telah ditimbulkan berhubung dengan minuman tenaga yang menyatakan bahawa menggunakan minuman yang boleh membawa kepada dehidrasi. Pengkritik minuman tersebut telah tidak sabar-sabar untuk memberitahu ini kepada semua orang yang boleh mendengar: bahawa penggunaan tenaga-minuman lebih sering daripada tidak akan membawa kepada dehidrasi. Ini adalah merupakan sesuatu yang telah membawa sejumlah besar orang untuk mengelakkan daripada tenaga tambahan, kerana kesan dehidrasi prestasi fizikal dan mental (dan kesihatan secara umum) bukanlah sesuatu yang boleh dipandang sangat ringan.

Kepentingan kami, dalam perbincangan ini, akan mengetahui asas bagi Persatuan ini antara tenaga tambahan dengan dehidrasi, dan bagaimana kuat hubungan antara dehidrasi dan minuman tenaga.

Berhubung dengan bahagian pertama daripada persamaan, di mana kita cuba untuk mengetahui asas bagi perkaitan antara tenaga-minuman dan dehidrasi, ia akan diperhatikan bahawa ini adalah biasanya sesuatu yang mempunyai kaitan dengan tahap tinggi kafein dalam minuman tersebut. Kita mungkin ingat selama bertahun-tahun, Semua ada dalam minuman tenaga yang sangat caffeinated formulasi yang hanya bekerja dengan cara merangsang pengguna dan membuat mereka berasa amat bertenaga. Terdapat agak besar beberapa jenis minuman yang masih bekerja melalui mekanisme ini, hingga ke hari ini. Mereka boleh dikatakan paling mudah pelbagai minuman tenaga untuk membuat. Oleh itu, mereka cenderung untuk menjadi agak lebih murah. Dan mereka yang cenderung untuk memberi apa yang, secara keseluruhannya, hasil yang segera atas penggunaan. Ini adalah jenis minuman anda menghirup, dan dengan serta-merta mula berasa bertenaga sebagai anda gulp mereka. Tentu saja, untuk membawa keberkesanan jenis ini, ia menjadi perlu untuk mempunyai tahap kafein dalam minuman yang sangat tinggi. Dan untuk peringkat tinggi kafein dalam minuman hampir pasti membawa kesan dehidrasi.

Beralih kepada bahagian kedua persamaan, yang alamat kekuatan hubungan antara minuman tenaga dan dehidrasi, ia akan menjadi penting untuk menunjukkan betul-betul dari awal lagi bahawa, pada masa kini, Terdapat banyak minuman kesihatan yang tidak mengandungi kafein – dan yang tiada tidak boleh menyebabkan dehidrasi. Malah, mekanisme rangsangan untuk membawa satu perasaan yang bertenaga seperti yang dinyatakan lebih awal berlaku hanya satu mekanisme di mana minuman tenaga yang boleh bekerja. Malangnya, kerana ia adalah yang tertua, ia juga berlaku hanya mekanisme bagi tindakan minuman tenaga yang ramai orang yang mahir dengan. Mekanisma boleh dikatakan sihat lain yang mana kerja minuman tenaga moden itu secara langsung meningkatkan kadar metabolisme di dalam badan, sekaligus membawa lebih tinggi tenaga output dalam badan. Di mana mekanisma ini bekerja, kita berakhir dengan situasi di mana pengguna minuman tenaga bukan sahaja berasa lebih bertenaga, tetapi di mana mereka juga benar-benar sangat bertenaga. Di mana mekanisma ini dalam kerja-kerja, ia tidak perlu untuk kafein. Tenaga tambahan yang berfungsi dengan cara ini oleh itu mengandungi kafein tidak dan oleh itu mempunyai tiada kesan dehydrating.

Pada analisis akhir, kesan dehydrating adalah hanya berkaitan dengan tenaga-minuman yang mengandungi kafein. Ia juga cenderung untuk menjadi lebih ringan, selagi minuman tenaga yang digunakan dalam kuantiti yang ditetapkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *