Minum teh Fenugreek untuk kesihatan yang baik

Minum teh Fenugreek untuk kesihatan yang baik

Teh Fenugreek ini popular di mana ia adalah secara semulajadi dituai, di negara-negara yang bersempadan dengan Mediterranean dan seterusnya ke India. Bukan sahaja ia digunakan untuk menambah makanan tetapi juga menyegarkan sangat popular minum.

Minuman itu sendiri mengandungi hanya benih fenugreek. Ia mudah didapati di pasar raya, pasar raya khusus atau kedai makanan kesihatan tempatan anda. Ia mencukupi untuk komen yang lebih baik kualiti, baik minuman yang terhasil.

Menggelegak teh mudah – berjalan di Taman, walaupun, supaya tidak bimbang bahawa anda perlu membuat minuman ini dengan biji benih berbanding dengan herba. Sebagai peraturan am, gunakan satu camca teh biji Jintan hitam untuk satu cawan air. Meletakkan mereka di dalam periuk dan rebus mereka selama sekurang-kurangnya lima minit. Jika anda suka rasa yang lebih kuat, kemudian rebus mereka sehingga sepuluh minit. Ini adalah sesuatu yang anda boleh bermain-main dengan sehingga anda datang dengan cawan sempurna. Kini hanya keluarkan kuali dari haba dan perlindungan. Meninggalkan yang lain sepuluh ke lima belas minutse – prinsip-prinsip yang sama terpakai – semakin lama anda meninggalkan ia, semakin kukuh ia akan menjadi begitu monitor ini dengan teliti. Apabila anda percaya ia bersedia, membebankan campuran ke dalam cawan atau Piala. Anda boleh kini Buang benih kerana mereka telah melakukan kerja mereka. Ini minuman rasa baik sejuk atau panas (cuba ia dengan ais dan air limau ketika ianya panas di luar).

Fenugreek merupakan pilihan yang benar-benar sihat. Ianya bagus untuk penghadaman dan apa-apa yang berkaitan dengan proses penghadaman. Ia sebenarnya mempunyai banyak serat yang adalah mengapa ia sering digunakan sebagai julap yang cukup. Gentian swells di dalam usus dan membantu mengambil sisa toksik dari badan anda. Ramai orang minum teh ini untuk menyahtoksik diri mereka atau sebagai sebahagian daripada detox program. Malah anda akan mendapati bahawa banyak teh yang dijual sebagai “Teh detox” fenugreek sebagai salah satu item-item yang utama. Ia adalah teh hebat anda mempunyai batuk atau bronkitis sebarang masalah berkaitan seperti fenugreek membantu untuk menyingkirkan mukus yang berlebihan di dalam badan. Ia boleh juga digunakan untuk membantu ibu-ibu baru yang meningkatkan aliran susu mereka.

Teh ini juga boleh digunakan sebagai pes untuk membantu dengan kerengsaan kulit, bengkak dan insectstings. Untuk pes, hanya Campurkan kira-kira tiga tablespooons benih fenugreek yang serbuk untuk kira-kira satu suku air rebus. Biarkan campuran ini berdiri dan bila ianya sejuk ia akan konsisten yang tebal. Anda boleh sama ada membeli benih fenugreek tanah ini atau anda boleh melakukannya sendiri di sebuah mesin Gurinda atau dapur.

Dengan semua faedah ini serta juga rasa hebat, ia adalah jelas bahawa teh fenugreek harus mengambil tempat kegemaran di dapur anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *