Minda yang mantap dalam badan mantap

Minda yang mantap dalam badan mantap

Kesihatan merujuk kepada semua amalan orang-orang yang bersih dan membuat satu merasakan bahawa dia atau ia adalah bebas daripada penyakit atau penyakit. Rasa yang sesuai adalah suatu keadaan kesihatan hidup, seperti ramai katakan.

Tubuh manusia adalah ciptaan yang sempurna oleh Allah. Badan kita menjalankan banyak fungsi fisiologi, bahawa, sistem sistem contohnya gastro-usus yang bijak aktif menjalankan fungsi-fungsi seperti ditelan pencernaan, metabolisma, penyerapan, dan sebagainya, membantu sistem pernafasan kita inspirasi dan tamat – bernafas dan begitu juga. Ia menjadi tanggungjawab kami untuk memelihara, melindungi badan kita daripada apa-apa benda atau apa-apa keadaan yang merosot Kesihatan mengekalkan amalan kebersihan seperti kebersihan, kebersihan, dan lain-lain untuk melindungi badan dari penyakit.

Boleh juga dikatakan bahawa kehadiran organisma patogen adalah suatu keadaan yang tidak sihat; keadaan penyakit. Seseorang mesti mempunyai keprihatinan yang besar dan kesedaran diri secara keseluruhan. Diet yang sihat, amalan-amalan yang sihat semua boleh menyumbang banyak kepada bunyi kesihatan seseorang individu. Pemakanan yang baik, rehat dan tidur secukupnya perkadaran, keseimbangan antara salah satu kerja dan alam sekitar serta persekitaran akan semua keperluan yang patut & menyihatkan tubuh badan. Lebih-lebih lagi satu boleh tambah Kasut untuk badan dengan mengamalkan Yoga dan meditasi dalam kehidupan seharian.

Sehingga kini, kita melihat bagaimana badan kita menjadi sihat; Bagaimana kami kekal sihat tetapi masih sebuah badan memerlukan sesuatu yang menjadikan ia satu – bunyi yang sempurna akal.

Minda yang baik merupakan salah satu yang bebas daripada semua kebimbangan mental dan ketegangan yang kekal sejuk, memahami realiti dan seterusnya mengekalkan keseimbangan dengan alam sekitar.
Sebaik-baiknya, ia adalah amat sukar untuk mempunyai minda yang baik – mungkin; jarang terdapat bunyi jarang terdapat yang waras kerana orang biasa boleh lembut tekanan dan kebimbangan dalam kehidupan harian tetapi kita tidak boleh menganggap mereka tidak sihat. Walau bagaimanapun dengan sempurna akal, di sini, kita maksudkan bahawa minda yang mempunyai keupayaan yang untuk menahan tegasan yang mempunyai kemahiran daya tindak dan mekanisme Pertahanan dan keupayaan untuk mengatasi masalah ini.

Oleh itu, ia adalah benar-benar sangat penting untuk mempunyai minda yang mantap dalam sebuah badan yang mantap. Orang yang sihat, boleh kemudian, dalam erti kata yang sebenar, sihat, kekal sihat dan menikmati kehidupan mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *