Michigan Blues pelan Cadangan pengambilalihan

Michigan Blues pelan Cadangan pengambilalihan

Biru penjagaan rangkaian ini (BCN) Cadangan pengambilalihan aset utama daripada pakar-pakar perubatan Kesihatan merancang daripada Mid-Michigan (PHP) menghadapi kritikan dari dalam Negeri (AG) di Pejabat peguam dan lain-lain. Antara kritikan yang dikenakan pada pembelian dicadangkan ialah sama ada di BCN rizab boleh digunakan untuk staunch kepada $46.8 juta kerugian yang dilaporkan sepanjang enam bulan pertama 2009 oleh syarikat induknya, Cross biru dan perisai Michigan biru (BCBSM).

Sekurang-kurangnya satu akhbar dan AG Mike Cox (R) telah mempersoalkan sama ada dana-dana yang dicadangkan bagi pembelian boleh mengimbangi kerugian dan disimpan BCBSM dari meminta kadar kenaikan lebih daripada 30% untuk kira-kira 400,000 ahli. Cox berkata, “Blue salib dan anak-anak mesti menjelaskan bagaimana mereka mampu untuk membeli syarikat lain walaupun sebagai mereka yang berjuang untuk menaikkan kadar pada warga tua. Beliau menambah sehingga rancangan boleh menjawab ini, “saya akan tetap ragu-ragu” pembelian. Pejabat AG yang dihantar surat kepada negeri dan pengatur, meminta perbicaraan awam dan meminta pihak berkuasa untuk menyiasat setakat mana pembelian akan mengurangkan persaingan di rantau ini.

Dalam perjanjian itu yang dicadangkan, mengumumkan Sept. 15, BCN bersetuju untuk mengambil keahlian dan pembelian hampir setiap aset yang dimiliki oleh sistem kesihatan Sparrow HMO, PHP. Di bawah cadangan itu, BCN akan memperoleh PHP yang hampir 80,000 komersial ahli dan 18,000 Medicaid HMO. PHP dikirim pendapatan bersih sebanyak $3.2 juta hasil sebanyak $175.3 juta pada tahun 2008. Syarikat tidak akan mendedahkan terma-terma Perjanjian kewangan sehingga mereka mendapat kelulusan akhir pada kesepakatan dari Michigan pejabat daripada kewangan dan insurans peraturan (OFIR) dan Jabatan Kesihatan Komuniti Michigan.

Cox mengutip sejarah pembelian BCBSM

Cox, pengkritik yang berterusan dari BCBSM, Nota-nota yang Syarikat dan anak-anak syarikatnya telah menghabiskan lebih daripada $350 juta yang memperolehi syarikat-syarikat lain sejak tahun 2005. Tetapi dalam masa yang sama, rancangan Blues telah dilaporkan berjuta-juta dolar dalam kerugian dan meminta kenaikan premium pada talian berbilang insurans kesihatan. Cox menambah bahawa Syarikat mempunyai sejarah yang membuat pinjaman dan pemindahan syarikat-syarikat subsidiari membuat pengambilalihan dan ingin tahu jika urusniaga tersebut adalah sebahagian daripada di BCN berurusan dengan PHP.

Pada 7 Okt, Pejabat AG yang dihantar surat kepada Jabatan Keadilan Amerika Syarikat, Suruhanjaya perdagangan Persekutuan dan OFIR, menurut jurucakap John Selleck. Surat-Surat itu, beliau menjelaskan, meminta supaya agensi mengkaji semula sama ada pembelian akan mengurangkan persaingan dalam Lansing, mich-kawasan di mana PHP beroperasi dan sama ada cadangan pembelian akan mempengaruhi “lebihan keseluruhan syarikat induk di BCN.” Menurut Selleck, laporan-laporan yang kami lihat menunjukkan bahawa jika pembelian selesai, “Cross biru akan mengadakan lebih 90% daripada pasaran di Ingham County.” Surat OFIR menyatakan kebimbangan kedua-dua, Selleck berkata, dan meminta suatu perbicaraan umum pengambilalihan, ajak sama kan dengan tindakan apabila BCN dicadangkan dengan pembelian $240 juta M-penjagaan pada tahun 2007.

Selleck berkata, kan di Pejabat juga menitikberat tentang bagaimana BCN membayar untuk membeli. “Peguam kakitangan kami adalah walaupun BCN berkata mereka [beli PHP] sendiri, wang itu masih dari syarikat induk berkenaan.” Beliau menambah bahawa BCN “berkata, mereka membayar $45 juta Tunai dan terdapat syarat-syarat lain yang belum telah eja. Kita ingin melihat bagaimana ia memberi kesan lebihan kepada ibu bapa.” Pejabat yang bimbang tentang kesan pembelian di BCBSM lebihan sejak yang berpengalaman kekalahan dalam enam bulan pertama 2009, menurut Selleck. Walau bagaimanapun, BCN melaporkan pendapatan bersih pada tahun 2008 sebanyak $85.6 juta, menurut Lansing State Journal.

Ketua Pegawai Eksekutif BCN mengandaikan rizab yang diasingkan

Ketua Pegawai Eksekutif BCN Jeanne Carlson menulis satu artikel op-ed, diterbitkan dalam bahawa akhbar pada Sept. 27, mempertahankan cadangan pengambilalihan selepas pengarang yang dikritik itu. Menurut Carlson, HMO yang “membuat pembelian dengan menggerakkan pelaburan ringgit dari wang rezab yang berasingan dengan. Ringgit ini sedang dalam pelaburan lain. Rangkaian penjagaan biru sepenuhnya menjangkakan yang kukuh pulangan atas pelaburan daripada transaksi USD melalui pendapatan premium dan menyebarkan kos pentadbiran.” Beliau menambah bahawa pengarang yang mencadangkan bahawa BCN “Gunakan kepada rizab dolar untuk membiayai kerugian yang dialami oleh individu dan produk Medigap Cross biru. Ini tidak dibenarkan oleh undang-undang. Ringgit yang diasingkan untuk manfaat ahli-ahli rangkaian penjagaan Blue.”

Dave Waymire, seorang jurucakap untuk di Michigan Persatuan Kesihatan pelan, takut Perjanjian “akan mencipta monopoli yang lebih dominan di rantau Lansing.” Menunjuk ke satu laporan daripada kumpulan sokongan penjagaan kesihatan untuk syarikat sekarang, dia menyatakan bahawa BCBSM telah 65% dari keseluruhan pasaran Michigan pada tahun 2007. BCN mempunyai Negeri terbesar HMO rangkaian doktor dan hospital, termasuk 4,300 doktor penjagaan primer dan Hospital 116 – berbanding dengan PHP dan mid-Michigan rangkaian 11 Hospital dan doktor 1,300.

Persatuan Perubatan Michigan mempunyai pendirian pembelian lagi, menurut jurucakap Jessy Sielski. Beliau berkata, “Kami mahu menyimpan mata rapat padanya apabila mereka sedang mempertimbangkan dan meluluskan perjanjian itu,” menambah, “kita akan lihat Apakah ini bermakna dari segi peralihan rangkaian dan mencari fakta-fakta yang mereka datang tersedia.” Dan beliau berkata bahawa banyak penyedia rangkaian PHP ini juga berada dalam rangkaian di BCN.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *