Mhealth untuk mencapai keluar 500 juta pengguna telefon pintar menjelang 2015

Mhealth untuk mencapai keluar 500 juta pengguna telefon pintar menjelang 2015

Aplikasi telefon pintar akan muncul lebih ketara di penyelesaian Kesihatan mudah alih. Pada masa ini terdapat 17,000 aplikasi mHealth di kedai-kedai aplikasi utama, dari alat kecergasan untuk mengesan tahap tekanan darah, kencing manis dan lain-lain penyakit tersebut. Oleh 2015 mHealth akan sampai 500 juta pengguna telefon pintar RM1.4 bilion jumlah.

Huru-hara hari yang bergerak di dalam penjagaan kesihatan dijangka akan berlaku. Kedua-dua pengamal perubatan dan pelanggan yang memeluk telefon pintar sebagai satu cara untuk menyedarkan penjagaan kesihatan. Sebilangan besar mHealth aplikasi terutamanya direka untuk profesional penjagaan kesihatan. Bukan sahaja pengguna akan mengambil kesempatan daripada telefon pintar untuk mencapai dan memulihkan profesional kesihatan mereka sendiri juga menerima peruntukan yang besar daripadanya.

Kebimbangan telah dipindahkan ke telefon bimbit, kerana hampir semua orang memiliki telefon bimbit. Pesakit boleh mengambil bacaan tahap kencing manis dan tekanan darah mereka dan menghantar mereka melalui telefon ke hospital tempatan, yang synched dengan pelayan dan memberikan maklum balas. Pesakit juga boleh mengekalkan sebuah diari di telefon untuk diet, senaman untuk membantu mempengaruhi rawatan mereka.

Generasi akan datang Apple iPad telah datang dengan banyak lebih untuk kesihatan yang mudah alih. Untuk iPad 2 mungkin menjadikan lebih cepat selamat datang oleh masyarakat perubatan daripada kegagalan tablet Apple. Peningkatan yang serius dalam permohonan bidang perubatan akan membuat tablet yang lebih mencabar. Dengan Apple Android, Blackberry, Samsung, dll sawit mempunyai aplikasi telefon mudah alih mereka semasa di kedai-kedai aplikasi mereka.

2011 akan menjadi tahun kemajuan yang cemerlang dalam pembangunan peranti mudah alih dan perisian aplikasi yang digunakan dalam penjagaan kesihatan. Terima kasih kepada kesihatan aplikasi untuk telefon pintar yang mengumpul maklumat kesihatan yang penting. Pengguna boleh mengambil peranan yang lebih aktif dalam rawatan mereka sendiri, dan mencegah masalah kesihatan akut tanpa bantuan langsung doktor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *