Metrogel (Metronidazole) Gel merawat Rosacea

Metrogel (Metronidazole) Gel merawat Rosacea

Rosacea adalah keadaan kronik dan keradangan kulit yang menyebabkan kemerahan muka yang berterusan, lebam, berisi nanah jerawat, mata berair, kulit muka yang ketat atau gatal dan kecacatan, yang memberikan pembakaran atau stinging sensasi.  Di Amerika, 14% penduduk mengalami Rosacea.

Sebab-sebab yang tepat tidak diketahui. Walau bagaimanapun, faktor-faktor persekitaran dan gaya hidup boleh memburukkan rosacea seperti pendedahan cahaya matahari, air panas, minuman beralkohol, bertapai item, makanan vegetarian dan bukan vegetarian.

Merawat Rosacea adalah sangat sukar. Walau bagaimanapun, dengan rawatan yang betul ia boleh diuruskan.

Metrogel (Metronidazole) Gel 1% adalah satu yang boleh mengawal dan mengurangkan keradangan luka-luka yang berkaitan dengan Rosacea. Metrogel mempunyai bahan paling kuat yang dipanggil metronidazole yang membantu anda ski yang mengekalkan kelembapan disamping meningkatkan keberkesanan perubatan.

Jangan gunakan Gel atau krim Gel Metro jika anda alah kepada Metronidazole, apa-apa krim kulit lain atau Gel atau ubat-ubatan.
 
Sebelum menggunakan krim Metrogel atau Metrogel (Metronidazole) Gel, Biar doktor yang mengetahui sejarah perubatan lengkap termasuk ubat preskripsi, ubat-ubatan kaunter, makanan tambahan herba atau vitamin yang anda mengambil.

Jangan gunakan metrogel Metronidazole:
Jika anda hamil, merancang untuk hamil, atau menyusukan anak
Jika anda mengambil mana-mana preskripsi atau lebih ubat-ubatan kaunter yang
Jika anda mempunyai apa-apa alahan makanan atau bahan
Jika anda mempunyai sejarah masalah darah
  
Gunakan Metrogel krim atau Gel betul-betul seperti yang telah ditetapkan untuk anda. Ditetapkan menggunakan Metrogel lebih dan lebih lama daripada yang disyorkan boleh memberi reaksi alahan.

Basuh tangan anda dan Sapukan mereka kering sepenuhnya. Memohon lapisan nipis yang sangat Metrogel hanya pada kawasan yang terjejas. Pastikan bahawa kawasan yang terjejas adalah benar-benar kering. Perlahan-lahan gosok krim atau Gel, sehingga ia sama tersebar. Basuh anda tangan dengan serta-merta selepas digunakan. Anda perlu tunggu, sekurang-kurangnya untuk 10 minit, untuk memohon membuat sehingga mana-mana losyen atau kosmetik.

Untuk mendapatkan manfaat penuh daripada ubat-ubatan, gunakan metrogel pada jarak waktu tetap sebagai ditetapkan dan disyorkan untuk anda. Jangan lewatkan apa-apa dos. Terus menggunakan Metrogel, walaupun keadaan anda adalah lebih baik. Jika anda terlepas dos Metrogel, gunakan ia sebaik sahaja anda ingat dan jika ia adalah masa untuk dos yang seterusnya kemudian Langkau terlepas satu dos yang lalu. Jika anda mempunyai apa-apa soalan tentang bagaimana untuk menggunakan Metrogel, tanya pakar dermatologi atau ahli farmasi anda.

Mungkin ada beberapa kesan sampingan yang mungkin Metrogel krim atau Gel. Tindak balas alahan yang teruk termasuk ruam, gatal, muka bengkak, kekeringan pada kulit, teruk membakar, gatal-gatal, stinging, kesemutan atau kebas, sukar bernafas atau ketat di dada.
Jika anda mempunyai apa-apa reaksi alahan yang berterusan atau seolah-olah mengganggu, bercakap dengan doktor anda atau pakar dermatologi dan meminta bantuan perubatan kecemasan.

Anda perlu melekat pada jadual dosing anda. Walau bagaimanapun, jika penggunaan atau overdos Metrogel disyaki, bercakap dengan pakar dermatologi anda.

Menyimpan Metrogel krim yang betul adalah sangat penting. Simpan Metrogel krim atau Metrogel Gel pada suhu bilik dan jauh daripada haba, kelembapan, kanak-kanak dan haiwan peliharaan.

Krim Metrogel (Metronidazole) adalah untuk kegunaan Luaran. Ia adalah berbahaya jika ditelan.
 
Jika anda tidak melihat sebarang peningkatan selepas penggunaan tempoh tertentu, maklumkan kepada doktor atau pakar dermatologi yang tahu.
 
Untuk maklumat lanjut mengenai Metrogel krim atau Metrogel Gel 1%, bercakap dengan doktor atau pakar dermatologi atau ahli farmasi anda.
 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *