Metabolisme kanak-kanak dan kesihatan kanak-kanak

Metabolisme kanak-kanak dan kesihatan kanak-kanak

Anda boleh menganggap bahawa jika sesuatu yang buruk bagi anda ia juga tidak baik untuk anak-anak anda. Badan kanak-kanak yang yang benar-benar berbeza daripada orang dewasa. Anda boleh minum kopi tetapi anda mungkin tidak akan mempertimbangkan untuk memberi ia kepada anak-anak muda anda. Metabolisme yang bayi yang baru lahir adalah lebih perlahan daripada orang dewasa; Walau bagaimanapun, selepas beberapa tahun metabolisme kanak-kanak itu dengan ketara meningkatkan. Metabolisme seorang kanak-kanak adalah lebih pantas daripada orang dewasa. Metabolisme meningkat adalah penting untuk pertumbuhan. Semasa remaja, metabolisme melambatkan turun kepada kira-kira sama seperti orang dewasa.

Obesiti kanak-kanak menjadi utama masalah metabolisme rendah AS merupakan faktor untuk kanak-kanak berlebihan berat badan. Terdapat banyak faktor selain daripada metabolisme yang rendah yang menyebabkan obesiti kanak-kanak. Obesiti kanak-kanak serta orang dewasa boleh diatasi dengan diet yang baik yang terdiri daripada banyak sayur-sayuran dan senaman yang kerap.

Beberapa perbezaan utama antara kanak-kanak dan dewasa

Sistem pernafasan: Kanak-kanak mempunyai airways yang kecil. Keradangan adalah satu kebimbangan banyak yang lebih besar. Kanak-kanak memerlukan dua kali jumlah oksigen daripada orang dewasa.

Sistem ginjal: Kanak-kanak tidak metabolisme cecair serta dewasa. Dehidrasi yang merupakan satu masalah yang besar bagi kanak-kanak.

Sistem kardiovaskular: Sistem kardiovaskular seorang kanak-kanak adalah tidak hampir kukuh sebagai orang dewasa.

Halangan darah otak: Halangan ini membantu menyimpan bahan-bahan yang berbahaya daripada otak. Untuk orang dewasa darah otak adalah jauh lebih maju dan lengkap untuk memastikan toksin dan lain-lain perkara merosakkan daripada otak. Ubat-ubatan yang berbahaya dan toksin mempunyai masa lebih mudah memasuki otak seorang kanak-kanak.

Sistem gastrousus: Perut seorang kanak-kanak adalah kecil berbanding dengan dewasa. Kanak-kanak memproses makanan lebih cepat daripada orang dewasa. Kanak-kanak toksin inges mengedarkan dalam badan mereka dua kali seperti yang pantas daripada orang dewasa.

Sistem endokrin: Kanak-kanak mempunyai kedai-kedai glycogen yang lebih kecil daripada orang dewasa. Kanak-kanak mempunyai permintaan yang besar bagi glukosa; orang dewasa mempunyai permintaan yang lebih rendah bagi glukosa.

Soda merupakan salah satu faktor utama obesiti dalam kanak-kanak dan dewasa. Soda menghalang kanak-kanak daripada membangunkan kekuatan tulang-tulang dan gigi. Soda menyebabkan gigi. Ia adalah kalori kosong. Ia adalah sangat berasid; kedudukan 2.3 Carta ph. Badan berasid tinggi membuka jalan untuk penyakit.

Tekanan darah tinggi, tidur masalah, hati dan penyakit pundi hempedu dan lain-lain yang disebabkan oleh obesiti. Kanak-kanak obes tidak kebal akibat kesihatan yang.
Kanak-kanak gemuk yang membawa kepada serangan jantung dan kegagalan jantung semasa dewasa. Mereka menghadapi syarat-syarat ini lebih awal sebagai orang dewasa daripada mereka akan sebaliknya.

Semakin banyak kanak-kanak mempunyai penyakit-penyakit yang biasanya dikhaskan untuk orang dewasa. Sindrom metabolik ini menjadi sangat lazim kanak-kanak dan remaja. Genetik dan sejarah keluarga meletakkan kanak-kanak menghadapi risiko lebih tinggi untuk mendapatkan ia. Ancaman utama kepada mendapat Sindrom metabolik adalah penyakit jantung dan kencing manis.

Penyelidikan saya berkata bahawa remaja semasa akil baligh mempunyai risiko besar untuk mendapat Sindrom metabolik. Ini adalah kerana hormon semasa akil baligh menyebabkan banyak perubahan.

Faktor-faktor risiko untuk Sindrom metabolik

Lemak badan berlebihan

Tekanan darah tinggi

Hiperglisemia

Kolesterol tinggi

Anak anda tidak akan secara automatik mempunyai penyakit jantung dan kencing manis sekiranya mereka mempunyai sindrom metabolik, tetapi kemungkinan yang lebih besar bahawa mereka akan. Menurut kajian saya ke atas satu pertiga daripada semua remaja mempunyai sindrom ini.

Ia boleh ditangguhkan atau dielakkan melalui gaya hidup aktif (senaman) dan diet khusus banyak buah-buahan dan sayur-sayuran. White House petugas pada kanak-kanak obesiti menulis satu laporan yang dikenali sebagai menyelesaikan dalam masalah di zaman kanak-kanak obesiti dalam A generasi. Disyorkan sayuran penggunaan meningkat 60 peratus menjelang tahun 2015, 75 peratus menjelang tahun 2010 dan 100 peratus menjelang 2030. Laporan itu juga mencadangkan penggunaan buah-buahan meningkat dengan ketara.

Ramai ibu bapa mempunyai masa yang sukar untuk mendapatkan anak-anak mereka makan sayur-sayuran terutamanya sihat hijau berdaun jenis. Robyn Openshaw meletakkan bersama-sama cara untuk memasukkan sayur-sayuran dan buah-buahan ke dalam smoothies. Klik pada pautan di bahagian bawah artikel ini mengatakan The gadis bermulut manis hijau untuk mengetahui lebih lanjut dan pesanan untuk anda dan keluarga anda.

The New York Times online berkata Akademi Amerika Pediatrik menulis laporan mencadangkan kanak-kanak serendah 8 yang mempunyai faktor-faktor risiko ini perlu diberi ubat-ubatan statin. Saya berminat untuk melihat berapa banyak doktor akan menentang cadangan itu.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *