Mereka kekal pada kesihatan yang baik dan anda-mengambil berat akan penjagaan sendiri

Mereka kekal pada kesihatan yang baik dan anda-mengambil berat akan penjagaan sendiri

Diet yang buruk, tabiat makan yang tidak sihat dan kurang bersenam adalah tiga faktor penyumbang utama kepada penyakit-penyakit yang melanda kebanyakan rakyat Amerika semalam. Jika orang akan menumpukan perhatian mereka dalam senarai perkara-perkara yang betul untuk melakukan bahawa saya telah dimasukkan dalam artikel ini, mereka akan menikmati kesihatan yang baik dan kehilangan pound yang tidak diingini secara semula jadi.

Hipertensi (tekanan), kolestrol, obesiti, tekanan darah tinggi.

Adakah bunyi perkataan-perkataan ini semua terlalu biasa?

Ini adalah kata-kata buzz masa kami… mendengar berita atau membaca majalah, dengan semua yang kita dengar hari ini. Ini adalah warisan yang kita berikan kepada generasi masa depan kita. Ini adalah kata-kata yang menghuraikan Kesihatan miskin.

Malangnya, Semua fokus kami hari ini adalah mengenai Diet dan imej badan apabila ia harus menekankan kepentingan kesihatan yang baik. Competency masyarakat yang nipis sedang! Industri pengiklanan melabur berbilion-bilion dolar dalam pemasaran pembakar lemak keajaiban dan skim-skim cepat kehilangan yang menjanjikan keputusan semalaman yang menakjubkan. Hakikatnya adalah bahawa kebanyakan Diet fad dibangunkan oleh orang-orang dengan sedikit untuk tidak saintifik atau latar belakang kesihatan.Diet penurunan berat badan yang cepat yang paling mungkin hasil jangka pendek yang seterusnya membuktikan berbahaya dengan kesan-kesan sampingan jangka panjang bagi orang-orang sangat yang mengalami masalah kesihatan yang saya telah disenaraikan di atas

Badan berat badan dan pakaian saiz anda bukanlah satu petunjuk yang boleh dipercayai daripada seseorang yang sihat. Tidak ada dua orang mempunyai komposisi badan yang sama. Tanya mana-mana doktor atau pakar pemakanan dan mereka akan mungkin negeri yang mempunyai ukuran sebenar kesihatan dan umur yang panjang terutamanya kaitan dengan diet yang betul, tabiat makan yang sihat, tahap senaman yang tinggi dan kebanyakan semua bunyi mental pandangan yang hidup.

Bukanlah sukar untuk mencapai kesihatan yang baik. Berikut adalah senarai lengkap tabiat yang sihat untuk amalan sepanjang hidup anda dan saya hampir boleh menjamin bahawa apabila anda memberi tumpuan kepada kesihatan anda, berat badan berlebihan akan secara semulajadi mengurus sendiri

Senarai Semak bagi gaya hidup sihat

1. Makan diet yang baik bulat setiap hari yang terdiri daripada buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin, protin tanpa lemak dan makanan yang kaya dengan kalsium.

2. Menggantikan menu yang besar dengan makanan serat kecil rendah lemak, tinggi 5.

3. Minum air yang banyak. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 15 oz. air di waktu pagi untuk memulakan hari anda. Ini akan hydrate organ-organ dan tubuh anda dan mulakan sistem anda satu permulaan yang baik.

4. Hadkan pengambilan minuman beralkohol.

5. Hadkan pengambilan kafein dan semua minuman lain yang mengandungi jumlah gula yang tinggi atau lemak.

6. Amalkan senaman pernafasan yang mendalam. Apabila anda bernafas mendalam melalui diafragma anda dan menghembus nafas secara perlahan-lahan, ini akan mengurangkan tekanan harian dan merangsang anda nodus limfa untuk membantu membersihkan dan flush toksin dari badan anda

7. Melakukan senaman berat minutof sekurang-kurangnya 30-45 setiap hari. Ini akan membakar kalori, rev sehingga metabolisme anda, nada otot dan juga mengurangkan tahap tekanan.

8. Mengambil yang baik multi-vitamin bersama-sama dengan beberapa makanan tambahan semula jadi yang akan meningkatkan tahap tenaga anda dan menggantikan nutrien penting yang tidak diserap dengan makanan anda. * Nota: Berunding dengan doktor atau pakar pemakanan berlesen sebelum menyediakan pelan pemakanan anda.

9. Menjadi baik untuk diri anda! Melakukan sesuatu setiap hari yang membawa kegembiraan peribadi. Membaca buku yang baik, perjalanan, bermeditasi, Taman, menikmati haiwan kesayangan anda, luangkan masa yang berkualiti dengan pasangan anda, bersama-sama dengan rakan-rakan. Semua ini adalah cadangan yang baik yang akan melegakan tekanan dan mewujudkan keadaan sihat & positif minda.

Untuk kesihatan yang baik anda & berat badan yang sihat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *