Merebut satu salinan rekod perkahwinan Virginia dalam talian yang percuma

Merebut satu salinan rekod perkahwinan Virginia dalam talian yang percuma

Mendapatkan rekod Negeri Virginia perkahwinan adalah benar-benar tidak memastikan supaya jadi memudahkan untuk mencapai, tetapi, ianya berdaya maju. Kerajaan Negeri Virginia meliputi jenis dokumen ini kepada semua orang bagi apa-apa penggunaan yang sah. Walau bagaimanapun, beberapa protokol dibentangkan di mana orang boleh mengambil pendua itu. Justeru itu, orang-orang yang ingin mendapatkan apa-apa jenis maklumat penting perlu berpegang dengan undang-undang ini.

Salinan maklumat perkahwinan di Virginia yang rasmi diperuntukkan oleh Virginia Jabatan Kesihatan, bahagian rekod penting Kerajaan. Stesen yang sama begitu juga bertanggungjawab untuk mengeluarkan fail awam penting lain seperti fail kelahiran, kematian, perceraian dan sebagainya. Memohon melalui agensi ini boleh dilakukan melalui pelbagai kaedah, termasuk dengan berjalan, pos atau telefon.

Seperti yang dimandatkan oleh undang-undang negeri, tidak semua orang berhak untuk mendapatkan salinan dokumen perkahwinan seseorang. Orang-orang yang boleh akan pasangan berkahwin, Pengantin dan ibu bapa pengantin lelaki, kanak-kanak dewasa atau adik-beradik yang dewasa. Individu-individu yang tidak termasuk dalam Kumpulan ini, adalah dibenarkan untuk mendapatkan maklumat yang diingini selagi mereka dapat menyediakan bukti kelayakan dan sebuah kerajaan yang dikeluarkan gambar tadi laporan akan dihantar kepada kad kredit yang telah disahkan bil alamat requester itu.

Di Virginia, kembali perkahwinan hendaklah dihantar oleh pihak yang merasmikan pada upacara sepencarian ke Mahkamah yang dikeluarkan lesen perkahwinan. Kursus ini tindakan adalah penting supaya sijil perkahwinan akan dianggap sebagai bukti perkahwinan. Ia adalah tugas Mahkamah mendakwa untuk mengemukakan dokumen ke pejabat rekod penting Kerajaan. Apabila fail telah berdaftar dan selesai, satu salinan maklumat yang diberi kuasa akan kemudian dibuka kepada pengantin perempuan dan pengantin lelaki dengan permintaan.

Tanpa mengambil kira bahawa peraturan yang melarang orang lain dari mendapatkan maklumat, sesiapa masih boleh mendapatkan dokumen. Kertas ini adalah tersedia kepada semua selepas ia telah mencecah lima puluh tahun sejak perkahwinan berlaku. Ini adalah berita baik untuk orang-orang yang menjalankan kerja-kerja genealogical. Selain itu, ia merupakan manfaat yang besar kepada orang-orang yang mencari bukti perkahwinan seseorang dan lain-lain tujuan yang licit.

Dengan kewujudan komputer dan Internet pada masa kini, rekod perkahwinan di Virginia boleh diakses secara online, terlalu. Perubahan ini telah berhenti prosedur yang panjang dan toilsome yang ramai digunakan di masa yang sebelumnya untuk memperoleh maklumat yang diperlukan. Oleh memburu di Internet, keputusan dihasilkan dalam masa hanya beberapa minit di tempat yang menguntungkan dan masa anda sendiri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *