Merebut salinan percuma pangkalan New York kematian rekod Kemaskini data dalam talian

Merebut salinan percuma pangkalan New York kematian rekod Kemaskini data dalam talian

Kematian individu yang dekat dengan kita adalah perkara yang terakhir yang kami ingin tahu. Apa-apa peristiwa emosi perlu didokumenkan untuk rujukan masa hadapan. Di New York, salah satu akan tahu tentang kematian individu melalui bahagian riwayat hidup si mati daripada Surat khabar. Selain itu, rekod-rekod kematian New York adalah terbuka kepada orang ramai. Ini dilakukan apabila Akta kebebasan maklumat telah berlaku.

Sijil Kematian di New York ini akan mengandungi butir-butir peribadi mengenai orang yang meninggal dunia seperti nama penuh dan tarikh lahir. Dokumen ini memberi tumpuan kepada butir-butir mengenai kematian orang. Satu akan tahu tempat dan tarikh untuk Bilakah orang yang meninggal dunia. Maklumat termasuk nama-nama saudara-mara terdekat si mati.

Di New York, rekod-rekod kematian yang diminta sentiasa di pejabat. Dokumen tersebut digunakan dalam banyak urusniaga, undang-undang atau tidak. Undang-undang transaksi termasuk mendakwa manfaat insurans daripada ahli keluarga terdekat si mati. Satu lagi penggunaan dokumen tersebut adalah untuk mengemaskini daftaran keluarga. Ia mempunyai maklumat yang diperlukan dalam mengemaskini atau mengedit Salasilah keluarga. Suami si mati mungkin tidak mampu untuk mencari kebahagiaan lagi melalui satu lagi perkahwinan tanpa sijil kematian rakan niaga lewat.

Seseorang boleh mendapatkan salinan sijil kematian di negeri New York untuk hanya $30 setiap salinan. Mencatatkan rekod-rekod kematian sejak tahun 1880 fail sahaja yang boleh melepaskan Negeri New York. Selain itu, seseorang perlu menunggu sekurang-kurangnya 50 tahun untuk memohon format berbilang fail. Borang permohonan perlu benar-benar diisi terutamanya hubungan bahagian dalam borang kerana dokumen tidak dikeluarkan kepada bukan ahli keluarga si mati.

Empire State Plaza di Albany menempatkan pejabat seksyen rekod penting di Jabatan Kesihatan dan Pejabat Arkib Negeri. Kedua-dua pejabat boleh membantu anda dengan pengambilan sijil kematian. Pilihan kedua hanya boleh memberi berbilang salinan sijil. Menghantar ajak mel juga mungkin tapi mungkin mengambil masa beberapa hari untuk keputusan untuk dihantar balik. Pergi ke pejabat kerani county di mana kematian didaftarkan juga adalah tempat yang lain untuk pergi untuk mendapatkan salinan fail. Riwayat hidup si mati di seksyen boleh memberi maklumat tentang si mati tetapi ia tidak boleh digunakan dalam urusniaga-urusniaga undang-undang.

Negeri New York adalah sekarang menggunakan Internet o menyampaikan maklumat kepada orang ramai. Notis-notis kematian riwayat hidup si mati yang diterbitkan dalam talian bagi kemudahan capaian. Orang boleh mendapatkan maklumat yang diperlukan dengan mudah tanpa banyak usaha orang. Mencari maklumat walaupun Internet telah membantu menjimatkan masa dan tenaga kerana ia boleh dilakukan walaupun tanpa pergi ke mana-mana pejabat. Ini adalah sebab mengapa orang-orang yang sibuk New York lebih suka pilihan tersebut.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *